Αυτή την εβδομάδα στολίσαμε ακόμα ένα δέντρο. Κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι το τελευταίο...
Στολισμός-έκπληξη λοιπόν γιατί η φίλη μου η Μαριάννα μας κάλεσε για μπιρίμπα, αλλά μας έβαλε πρώτα να της το στολίσουμε το δέντρο -τυχαία στην είσοδο μας περίμεναν οι κούτες με τα στολίδια οπότε τι κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια?

Το καινούργιο της δέντρο, το ομολογώ το ζήλεψα πολύ γιατί έχει ενσωματωμένα λαμπάκια -είναι το δέντρο του τεμπέλη

Είχα πολύ καιρό να παίξω μπιρίμπα όπως είχα και πολύ καιρό να θυμηθώ πόσο ανταγωνιστική είμαι στα παιχνίδια και πόσο καλά περνάω με τους εξίσου ανταγωνιστικούς μου φίλους (Χάρη σε εσένα μιλάω) αλλά τέλος καλό, όλα καλά, αφού κερδίσαμε. GO team M+R -εξίσου καλό ότι σε αυτό το blog δεν μπορεί να αφήσει comment κανείς για να πει το αντίθετο.

Επίσης θα ήθελα αφού μου δίνετε το βήμα σε αυτό το blog να ζητήσω από την Apple να βρεθεί μια λύση για βγάζουμε ωραίες φωτογραφίες στο ημίφως ΧΩΡΙΣ να πρέπει να χρησιμοποιούμε το flash γιατί όπως και να το κάνουμε δείχνει ρυτίδες και σπυράκια (όχι σε εμένα γιατί δεν έχω, για τις φίλες μου ανησυχώ....) ενώ στο σκοτάδι όλα κρύβονται. Voila και οι αποτυχημένες προσπάθειες για insta-moment στο dinner της Παρασκευής.

Την προηγούμενη Τετάρτη πήγα στην προβολή της ταινίας "Girl Rising" που διοργάνωσε ο Δεσμός ως έναρξη της εκστρατείας του "Ο Δεσμός προσφέρει ζεστασιά". Χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Δεσμού, το 2012-2013 εφοδιάστηκαν με πετρέλαιο 47 σχολεία σε χωριά της Β.Ελλάδας και ωφελήθηκαν συνολικά 2.409 μαθητές. Αυτά τα σχολειά δεν θα είχαν ανοίξει χωρίς την βοήθεια του Δεσμού.
Εάν δεν ξέρεις τι είναι ο Δεσμός και τι έργο προσφέρει μπορείς να μάθεις περισσότερα και να μάθεις πως μπορείς να βοηθήσεις εδώ.
Η ταινία που επέλεξαν οι άνθρωποι του Δεσμού, υπενθύμησε σε όσους την είδαν πόσα αγαθά -όπως η εκπαίδευση- θεωρούμε δεδομένα για όλους ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

> Blacklist

Αυτή την εβδομάδα, αφού τελείωσα το Mr.Selfridge -ήταν μόνο 10 επεισόδια και τώρα πρέπει να περιμένω μέχρι το Φεβρουάριο για τα επόμενα...- ξεκίνησα το Blacklist.
Το Blackllist λοιπόν είναι η καινούργια τρέλα στην Αμερική, μετά το Homeland, με τον James Spader -προσωπικό μου αγαπημένο από το Boston Legal- ο οποίος παίζει στην σειρά έναν πρώην πράκτορα, νυν καταζητούμενο εγκληματία που μια ωραία μέρα παραδίδεται στο FBI και προτίθεται να τους βοηθήσει να πιάσουν ένα τρομοκράτη με μοναδικό όρο να μιλήσει μόνο σε μια συγκεκριμένη νεαρή πράκτορα. Εντάξει δεν θα γράψω σε περίληψη όλο το season, αλλά είναι από τις σειρές που ανυπομονείς να δεις το επόμενο επεισόδιο, με μοναδικό πρόβλημα την πρωταγωνίστρια που την λες και λίγο κρύα.
>Book
Αυτή την εβδομάδα προτίμησα να "κατεβάσω" ένα βιβλίο στο ipad μου γιατί οκ ωραία η μυρωδιά του βιβλίου και η συλλογή στη βιβλιοθήκη μου, αλλά πρώτον δεν χωράνε άλλα βιβλία και δευτερόν δεν χωράει άλλη βιβλιοθήκη. Άσε που σε 20 χρόνια θα με κοροϊδευουν τα παιδιά μου εάν με δουν να κρατάω βιβλίο οπότε ας αρχίσω να συνηθίζω τα e-books.
Πήρα λοιπόν το Yes Chef: A Memoir του Marcus Samuelsson.

Ο Samuelsson είναι από την Αιθιοπία, αλλά μεγάλωσε στην Σουηδία με την οικογένεια που τον υιοθέτησε. Είναι ο ιδιοκτήτης του πολύ γνωστού Red Rooster στο Harlem της Νέας Υόρκης, έχει κερδίσει το Top Chef Masters, αλλά και το James Beard Award, την μεγαλύτερη αναγνώριση για ένα chef. Στο βιβλίο μιλάει για το πως έφτασε να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς chef στην Αμερική και τι εμπόδια συνάντησε.
Οι πρώτες 30 σελίδες του βιβλίου είναι εξαιρετικές, για το υπόλοιπο δεν μπορώ να πω γιατί δεν είμαι και μάντης, αλλά οι κριτικές στο Amazon είναι εξαιρετικές.
Συνέχεια στη σελίδα 2
>Online Walk
- O Jay Z και η Beyonce ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι για 22 ημέρες θα γίνουν Vegan.
Αυτό το ζευγάρι πραγματικά θα πρέπει να μπει στο λεξικό δίπλα στη λέξη COOL γιατί μέχρι και εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το concept της χορτοφαγίας σκέφτομαι να το κάνω. Εκτός από coolness βέβαια η Beyonce έχει και απεριόριστο humour. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τις τελευταίες 2 τις εμφανίσεις που φόρεσε αυτά που δεν μπορεί να φάει αυτή την περίοδο. Αγελάδα και Peperonni Lovers Pizza.

- Στην αντίπερα όχθη η απελπισμένη Lady Gaga (ειδικά μετά από το τελευταίο της cd) κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για να κερδίσει την προσοχή του κοινού ή έστω των περαστικών και αποφασίζει να ντυθεί χριστουγεννιάτικο δέντρο...

- Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν. Οκ θέλω να τρομάξω όποιον διαβάσει το post μου με αυτό το genious διαφημιστικό για λάστιχα (?) από την Ιαπωνία το οποίο θα πρέπει να απαγορευτεί για ανθρώπους που πάσχουν από καρδιά.

Ο απόλυτος virtual καμβάς. Μολύβια, τέμπερες, μαρκαδόρους: τα έχει όλα και συμφέρει και προφανώς δεν λερώνει.
Έχω φάει ώρες ατελείωτες σε αυτό το application αλλά δεν μπορώ να δείξω τις δημιουργίες μου γιατί αφενώς ντρέπομαι αφετέρου κάποια στιγμή -μετά θάνατον ίσως- θα έχουν τρελή αξία και θα τις πουλήσουν τα εγγόνια μου.
>Addictions
- Into the Gloss

Ένα από τα καλύτερα beauty blogs που έχω ανακαλύψει τον τελευταίο καιρό και έχω κολλήσει.
Με tips και reviews για καινούργια και παλιά προιόντα, προτάσεις για τα νέα trends, mini interviews από ανθρώπους της μόδας και όχι μόνο, που αποκαλύπτουν τα beauty routines τους και πολλά άλλα που ούτε εγώ δεν έχω διαβάσει ακόμα οπότε να μην κάνω ότι τα ξέρω.
-Banana Cake
Βρήκα αυτή τη συνταγή κάνοντας google "easy banana cake recipe" (ελπίζω να μην είμαι η μόνη που ξεχνάω να φάω τις μπανάνες που αγοράζω και μαυρίζουν σε σημείο που δεν θέλω να τις φάω αλλά δεν θέλω και να τις πετάξω).
Εκτός του ότι είναι όντως η πιο ευκολη συνταγή για cake που υπάρχει, είναι και αυτό που λένε one-pot-wonder -περίπου-
Όλο το cake γίνεται σε μια κατσαρόλα, δεν χρειάζεται mixer και μετά απλά το μεταφέρεις στο ταψί που θα το ψήσεις, εάν το έψηνες στην κατσαρόλα βέβαια θα ήταν ακόμα πιο βολικό αλλά δεν παίζει.

> Next week spoilers: αυτή είναι η γενέθλια εβδομάδα κολλητών με καλέσματα σε σημείο να αναπολώ την ζεστασιά του καναπέ μου τρελά. Βέβαια την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου είναι το party για τα 10 χρόνια Linda Farrow στο Soho Soho για το οποίο είμαι πολύ excited που γίνεται στην Ελλάδα (επέλεξαν μόνο 10 χώρες σε όλο τον κόσμο, come on thats huge!) για το οποίο θα αποχωριστώ το σπιτάκι μου με μεγάλη χαρά! :)

Και για αυτό το λόγο περνάω ημέρες πείνας για να χωράμε στα γιορτινά μου ρούχα (οκ εάν εξαιρέσεις το banana cake προφανώς!)

Until next time
xxx
Reg
Σχετικά θέματα:
Guest Blogger: Ρεγγίνα Κουρή
Guest Blogger: Ρεγγίνα Κουρή