top article

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησα να μιλάω για την δουλειά της Κατερίνας Κουλουμπούρου και για το brand που εδώ και λίγα χρόνια διαχειρίζεται με το όνομα KK Jewelry Lab. Με μια οικογενειακή επιχείρηση που μετρά περισσότερα από 40 χρόνια στον χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας, η Κατερίνα έχει πλέον αγαπηθεί για την ευρηματικότητα της στο design αλλά και για τη μοντέρνα της ματιά.

(Off the Record) The one with all the "KK Jewelry Lab" pieces -Bridal Edition-

Με σήμα κατατεθέν της τα φίνα, λεπτά κοσμήματα και τη minimal κομψότητα, η Κατερίνα δημιουργεί για τις γυναίκες που δεν περιμένουν από ένα κόσμημα να αντικαταστήσει την λάμψη που αυτές εκπέμπουν. Αντίθετα το κόσμημα προσαρμόζεται στην προσωπικότητα εκείνης που το φοράει και με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα άρτιο αποτέλεσμα. 

Για εκείνες τις γυναίκες η Κατερίνα αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά από μονόπετρα δαχτυλίδια. Και μπορεί το μόνοπετρο δαχτυλίδι, σαν έννοια ενδεχομένως να σου φέρνει στον νου εικόνες από "φανταχτερά" δαχτυλίδια άλλοτε από χρυσό και άλλοτε από ασήμι, με τεράστιες πέτρες, ωστόσο τα πράγματα στο μυαλό της Κατερίνας ήταν κάπως αλλιώς.

KK Jewelry Lab

Η ίδια είναι μια γυναίκα χαμηλών τόνων. Με την δουλειά της λοιπόν να αποτελεί προέκταση του εαυτού της, δεν θα μπορούσε παρά να δημιουργεί μονόπετρα εναρμονισμένα με την αισθητική της και για γυναίκες σαν εκείνη. 

Αυτό που έκανε λοιπόν ήταν να τα επαναπροσεγγίσει και τα επανεφεύρει με έναν πολύ προσωπικό τρόπο. "Δεν αλλάζει η πέτρα, παρά μόνο το design" μου σχολίασε η ίδια. Στα μονόπετρα, ο "βασιλιάς" συνεχίζει να είναι το διαμάντι κοπής μπριγιάν, υπάρχει όμως και η τάση να χρησιμοποιούνται διαφορετικές κοπές πετρών, όπως τριγωνικές (triangle), οβάλ, cushion shape, emerald cut και heart shape.

kk


"Όταν η KK Jewelry Lab επαναπροσδιόρισε πριν λίγα χρόνια τη θέση της στο χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας, ένιωσα την ανάγκη να εξελίξω το μονόπετρο, αλλά και γενικότερα το bridal κόσμημα, σε κάτι ιδιαίτερα κομψό, σύγχρονο και διαφορετικό. Πατώντας βέβαια πάντα πάνω στη διαχρονικότητα του συμβολισμού αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας κοσμήματος. Με άλλα λόγια, συντάχθηκα με τις γυναίκες που δεν τολμούσαν να φορέσουν το μονόπετρο τους, είτε γιατί το ένιωθαν "ξένο" επάνω τους, είτε γιατί είχαν αμφιβολία για την επιλογή του "καλού" τους.

 

KK Jewelry Lab

Στα 40 χρόνια λειτουργίας της εταιρίας, το μονόπετρο αποτελούσε πάντα βασικό μέρος της δουλειάς μας. Μετά την προσθήκη της πρόσφατης συλλογής, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη με τις θετικές αντιδράσεις του αντρικού φύλου κατά την επιλογή, αλλά και φυσικά των γυναικών που επικοινωνούν μαζί μας εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους!

KK Jewelry Lab

Σύμφωνα με την Κατερίνα η αισθητική των ανδρών έχει αναβαθμιστεί. Και μπορεί τα κλασικά μονόπετρα -ως έννοια-, να έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των γυναικών, όμως οι τάσεις αλλάζουν και η μόδα εξελίσσεται και τολμά. Όμως, όσο μοντέρνα και αν είναι τα σχέδια της Κατερίνας (με μια πέτρα ή συνδυασμό περισσότερων, με χρωματιστούς πολύτιμους λίθους κλπ.), μέσα από τα υλικά τους καταφέρνουν να παραμένουν διαχρονικά:

KK Jewelry Lab

​Δαχτυλίδι μονόπετρο από ροζ χρυσό Κ18 με διαμάντι κοπής μπριγιάν. Δαχτυλίδι μονόπετρο από λευκόχρυσο Κ18 με διαμάντι κοπής μπριγιάν (μαύρο επιπλατίνωνα). Δαχτυλίδι μονόπετρο από λευκόχρυσο Κ18 με διαμάντι κοπής μπριγιάν (μαύρο επιπλατίνωνα) Δαχτυλίδι μονόπετρο από χρυσό Κ18 με διαμάντι κοπής μπριγιάν.

 

"Ο συνδυασμός λευκόχρυσου με διαμάντι αποτελεί μια διαχρονική επιλογή. Στην καινούργια όμως σειρά θα συναντήσει κανείς και ματ φινιρίσματα, μοντέρνες γραμμές στα δεσίματα της πέτρας, διαφορετικά χρώματα χρυσού 18 καρατίων και επιλεγμένες πέτρες διαφόρων κοπών".

 

Εάν ωστόσο είσαι της κλασικής σχολής, η Κατερίνα σου παρέχει και πάλι πληθώρα σχεδίων από φίνα μονόπετρα δαχτυλίδια, πιο κλασικά αλλά εξίσου διαχρονικά και αειθαλή. 

kk
Δαχτυλίδι μονόπετρο από λευκόχρυσο 18Κ με μπριγιάν

 

kk
Δαχτυλίδι μονόπετρο από λευκόχρυσο Κ18 με διαμάντι cushion shape

 

κκ
Δαχτυλίδι μονόπετρο από χρυσό 18Κ με μπριγιάν

 

Όσο για το πώς φαντάζεται η Κατερίνα τη γυναίκα που στο χέρι της φοράει ένα μονόπετρο δαχτυλίδι KK Jewelry Lab, η σχεδιάστρια απαντάει λιτά και περιεκτικά:

 

Chic, αέρινη, κλασάτη και γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Ανακάλυψε ολόκληρη την bridal συλλογή της KK Jewelry Lab εδώ.

 

 

 

KK Jewelry Lab

Till Next time! 

ΚΚ Jewelry Lab

Στοιχεία επικοινωνίας:

Site: www.kkjewelrylab.com

Email: info@kkjewelrylab.com

FacebookKK Jewelry Lab

Instagram: kkjewelrylab

Διεύθυνση: Αδάνων 8 , Βύρωνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7661595

KK Jewelry Lab
Πουκάμισο Zara. Παντελόνι Desigual. Ζώνη Individual Art Leather. Μποτάκια Zara.

​Manicure: Golden Life Spa 

 

Διάβασε επίσης: 

(Off the Record) The one with all the "ΚΚ Jewelry Lab" pieces

​(Off the Record) Twist and Shout

​(Off the Record) Interior motives

 

Ιούλιος 2018

>