Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, πάει για brunch στο The Clumsies
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Εντάξει φέτος το The Clumsies (Πραξιτέλους 30, Αθήνα) έχει βαλθεί να μας βάλει σε μεγάλους μπελάδες με τη ζυγαριά μας. Δεν φτάνει που πριν λίγο καιρό απέσπασε μεγάλες διεθνείς διακρίσεις (διάκριση στο διαγωνισμό Best New International Cocktail Bar και θέση στη λίστα-θεσμό World’s 50 Best Bars) και μας έκανε να δοκιμάσουμε ακόμη και τα ελάχιστα signature cocktail του που δεν είχαμε δοκιμάσει, τώρα ήρθε η ώρα να μας αποτελειώσει με το Sunday Brunch Festival.
: a small piece of news or interesting information
Εντάξει φέτος το The Clumsies (Πραξιτέλους 30, Αθήνα) έχει βαλθεί να μας βάλει σε μεγάλους μπελάδες με τη ζυγαριά μας. Δεν φτάνει που πριν λίγο καιρό απέσπασε μεγάλες διεθνείς διακρίσεις (διάκριση στο διαγωνισμό Best New International Cocktail Bar και θέση στη λίστα-θεσμό World’s 50 Best Bars) και μας έκανε να δοκιμάσουμε ακόμη και τα ελάχιστα signature cocktail του που δεν είχαμε δοκιμάσει, τώρα ήρθε η ώρα να μας αποτελειώσει με το Sunday Brunch Festival.
Αρχής γενομένης από αυτήν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και για πολλές Κυριακές to come, η κουζίνα του The Clumsies θα γίνεται το σκηνικό δημιουργίας ενός ειδικού brunch menu από μερικά από τα μεγαλύτερα up and coming ονόματα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής σήμερα. Το name-dropping περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα, όπως Παναγιώτης Γιακαλής (The Margi), Cookoovaya chefs’ team, Χρόνης Δαμαλάς (τελευταία στάση Kiku), Τάσος Μαντής (Hytra), Jean - Charles Métayer (Premiere –Intercontinental), Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC) και πολλά ακόμη. Το κάθε brunch menu θα σερβίρεται 12μμ με 6μμ, ενώ ταυτόχρονα το bar θα ετοιμάζει τα αντίστοιχα ποτά για την κάθε περίσταση, όπως : different flavored Virgin Bloody Mary’s, non alcohol beverages, Smoothies και άλλα.

Το πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει ως εξής (και έπεται και συνέχεια):
-27 Σεπτεμβρίου: Θάνος Φέσκος: Sous Chef του εστιατορίου Hytra και επόμενος Sous Chef του εμβληματικού εστιατορίου Geranium της Κοπεγχάγης από τις αρχές Οκτωβρίου.
-4 Οκτωβρίου: Jean - Charles Métayer: Chef de Cuisine του εστιατορίου Premier του Ξενοδοχείου Intercontinental Athens.
-11 Οκτωβρίου: Cookoovaya’s chefs team: Η ομάδα των Chefs του εστιατορίου Cookoovaya αναλαμβάνει δράση.
-18 Οκτωβρίου: Αλέξης Τσιοτίνης: Ιδιοκτήτης και Chef του γαστρονομικού εστιατορίου CTC (Σίτιση), 1ο βραβείο Γαστρονομίας στην κατηγορία Μεσογειακή κουζίνα για Chef κάτω των 30 ετών.
Η κράτηση είναι απαραίτητη (6937085670)
Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Πέρα από το brunch (breakfast + lunch) που αυτή τη στιγμή είναι από τις πλέον hot τάσεις στη χώρα μας και διαρκώς εξελίσσεται, το επόμενο trend που έρχεται από τη Δύση ακούει στο όνομα linner (lunch+dinner) και αναφέρεται στο συνδυασμό late lunch και early dinner σε ένα αντίστοιχο του brunch γεύμα.
Σχετικά άρθρα:
#tidbits