Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, βρήκε τα πιο τέλεια εργαλεία για την κουζίνα μας και τα χρησιμοποιεί σε μία μοναδική συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου
Tidbits *
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
1. Το Μαγικό Τηγάνι

Πόσες φορές δεν έχεις ευχηθεί να υπήρχε ένα τηγάνι (και μία κατσαρόλα και μία σοτέζα και ένα γοκ κλπ) που να είναι και σούπερ αντικολλητικό αλλά και να μη χρειάζεται να το προσέχεις σαν να κρατάς πορσελάνη! Νομίζω πραγματικά πως δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μαγειρεύει και να μην έχει ζητήσει από τους θεούς της κουζίνας το τέλειο αυτό τηγάνι που και δεν κολλάει και μπορείς να βάλεις μέσα το σιδερένιο πιρούνι σου ελεύθερα. Ευσεβείς πόθοι; Δεν νομίζω, αφού μόλις το λανσάρισε στη χώρα μας η Tefal! Πρόκειται για τη νέα σειρά κεραμικών σκευών Meteor που έχουν τη γνωστή αντικολλητική ιδιότητα Tefal, αλλά συγχρόνως αντέχουν στη χρήση μεταλλικών εργαλείων και δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα, χάρη στη επένδυσή τους με πυρόλιθο (φυσικό υλικό) που τα κάνει ανίκητα. Συγχρόνως έχουν και τον αγαπημένο δείκτη thermospot, που γίνεται κόκκινος όταν το σκεύος μας βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία, για να μην αναρωτιέσαι αδίκως.
Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ
2. Ο Μαγικός Στύφτης

Εξίσου πολλές φορές, αν μαγειρεύεις, θα έχεις ευχηθεί στον Άγιο Βασίλη για έναν στύφτη που εφαρμόζει κατευθείαν πάνω στο ποτήρι και μπορείς να στύψεις λεμόνια, πορτοκάλια, λάιμ και γκρέιπφρουτ χωρίς να χρειάζεται να λερώσεις 100 σκεύη. Επίσης, τα όνειρά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητά, χάρη στο Citrange, που κάνει το στύψιμο παιχνιδάκι και σε γλιτώνει από το πλύσιμο, ενώ μπαίνει και στο πλυντήριο πιάτων. (www.amazon.com)
3.Η Μαγική Μεζούρα

Τέλος στο ψάξιμο της μεζούρας την πιο κρίσιμη στιγμή του μαγειρέματος βάζει το στιλάτο Magnetic Measuring Spoon που θα βρεις στο www.josephjoseph.com και θα σου λύσει τα χέρια, αφού κολλάει πάνω στο ψυγείο και διαθέτει κουτάλι σούπας και κουταλάκι γλυκού, για να έχεις πρόχειρη (και εύκαιρη) τη μεζούρα σου ανά πάσα στιγμή!
Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙΙ
Και για να κάνουμε practice στα νέα μας gadget ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας έδωσε μία τέλεια συνταγή. Καλά μας μαγειρέματα!
Μοσχάρι μπουκιές με φλωμάρια και κατίκι Δομοκού
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Μοσχάρι μπουκιές με φλωμάρια και κατίκι Δομοκού
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 4 άτομα
.jpg?maxwidth=800)
Υλικά
800 γραμμάρια μοσχάρι χτένι κομμένο σε κυβάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια κομμένα σε 6 κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλες λωρίδες
1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένες
300 ml ζωμό βοδινού
4 τομάτες ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
50 γραμμάρια φρεσκοκομμένο μαϊντανό
400 γραμμάρια φλωμάρια
200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το βαθύ τηγάνι Tefal Meteor σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και προσθέτετε τις κόκκινες πιπεριές και το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του βοδινού καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε μέσα τα λαχανικά και το ζωμό βοδινού, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη δάφνη, το μαϊντανό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά με μία σιδερένια κουτάλα, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε ½ λίτρο βραστό νερό στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα φλωμάρια.
Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία μεγάλη σιδερένια κουτάλα και συμπληρώνετε υγρά αν χρειάζεται για να βράσουν τα φλωμάρια.
Μόλις τα φλωμάρια είναι έτοιμα, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με μία κουταλιά κατίκι Δομοκού.
Σχετικά άρθρα:
#tidbits