Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, τρύπωσε στο ολοκαίνουριο NOLAN λίγες μέρες πριν ανοίξει!
#Tidbits *
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Στον αριθμό 31-33 της οδού Βουλής στο Σύνταγμα οι εργασίες κινούνται σε πυρετώδεις ρυθμούς, αφού σε ελάχιστες μέρες το ολοκαίνουριο NOLAN θα ανοίξει τις πόρτες του και θα μας υποδεχτεί. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Στον αριθμό 31-33 της οδού Βουλής στο Σύνταγμα οι εργασίες κινούνται σε πυρετώδεις ρυθμούς, αφού σε ελάχιστες μέρες το ολοκαίνουριο NOLAN θα ανοίξει τις πόρτες του και θα μας υποδεχτεί. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Ο Κώστας Πισσιώτης, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του Nolan, και ο Ελληνό-Ιάπωνας chef Σωτήρης Κοντιζάς γνωρίστηκαν στο Πbox (όπου ο ένας ήταν συνιδιοκτήτης και ο άλλος βρισκόταν στην κουζίνα) και προφανώς «έδεσαν» από την πρώτη στιγμή. Τώρα λοιπόν που το επιτυχημένο εστιατόριο της Κηφισιάς είναι παρελθόν και ο Χριστόφορος Πέσκιας βρίσκεται στο Balthazar, οι δύο φίλοι από τα παλιά ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα αναμένεται να ενθουσιάσει κάθε ψαγμένο foodie της πόλης.
Το NOLAN (του οποίου το όνομα προέκυψε από τον αγαπημένο σκηνοθέτη του ιδιοκτήτη Κώστα Πισσωτή) είναι μία ιδέα, ή μάλλον ένα πιάτο, που εξελίχθηκε σε εστιατόριο. Ένα πιάτο με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι, ένας τρόπος σκέψης, ένα πακέτο εμπειριών, μία βαλίτσα αναμνήσεων από πολυάριθμα ταξίδια, κουλτούρες και πολιτισμούς, που μετουσιώθηκε σε έναν χώρο: το NOLAN. Με το σύνθημα “Comfort Food Our Way”, η ομάδα του NOLAN σε λίγες ημέρες θα μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για το καλό φαγητό σε ένα περιβάλλον οικείο και φιλόξενο.
Το μενού εδώ δεν ορίζεται γεωγραφικά. Ορίζεται μόνο από την όρεξη και τη διάθεση της ομάδας για νόστιμο και φιλόξενο φαγητό – φαγητό που προκύπτει από την αγάπη για την ίδια τη διαδικασία της αναζήτησης των πρώτων υλών, των δοκιμών και της δημιουργίας. Φαγητό που, «πατώντας» στην Ελλάδα έχει επιρροές από κάθε γωνιά της γης– από το street food του Βιετνάμ και του Πεκίνο μέχρι το αγαπημένο σε όλους τηγανητό κοτόπουλο. Let’s wait and see λοιπόν, καθώς πολύ σύντομα θα σας έχουμε και την πρώτη γευστική ανταπόκριση!
Σχετικά άρθρα:
#tidbits