Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, αποκαλύπτει μία εξαιρετική γαστρονομική συνάντηση στις 17 και 18 Ιανουαρίου
Μόλις για δύο βραδιές, στις 17 και στις 18 Ιανουαρίου, το διάσημο εστιατόριο των αδελφών Adria της Βαρκελώνης Pakta θα «ενωθεί» με το αθηναϊκό Nikkei. Πιο συγκεκριμένα ο σεφ του εστιατορίου των αδερφών Adria, Jorge Muñoz (με βοηθό τον σεφ του 41o Experience, Mario Pérez) θα δημιουργήσει μαζί με τον σεφ του Nikkei Θάνο Στασινό ένα μοναδικό μενού 10 πιάτων, το οποίο, με την συνοδεία 2 tailor made για τις βραδιές cocktails του Σπύρου Κερκύρα, θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν μόλις 140 άτομα συνολικά.

Mario Pérez
Cocktail #1 (pre dinner): "The Ultimate Sour"
Pisco Acholado & Tequila Blanco Infused με Ginger, μπαχάρι και πράσινο μήλο με δενδρολίβανο, φρεσκοστυμμένο χυμό από lime & pink grapefruit, shrub φασκόμηλου με ξύδι από φρούτα του δάσους,
bitters κερασιού και cranberry.
Menu
First courses – from Pakta
*Tiradito σκουμπρί με yuzu kosho sauce
*Tiradito από φρέσκο χτένι με leche de Tigre αρωματισμένο με miso
---
*Ceviche με ισπανική corvina
*Ceviche λαυράκι με μανιτάρια porcon infusion
*Maki causa με βασιλικό καβούρι
*Τηγανιτή causa με κοτόπουλο

Θάνος Στασινός
Main courses - from Nikkei
*T-bone αρνιού μαρινέ με μέλι και miso σερβιρισμένο με plantains και αλάτι wasabi
*Lomo saltado με black angus και Aji Amarillo jelly, ρίζα cachava με Pecorino Romano 48μηνων ωρίμανσης και ελληνική τρούφα
Desserts
Cocktail #2 (after dinner): "Peruvian Chocolate Milk Punch"
Blended aged rum, Chocolate liqueur infused red chili, Γάλα αμυγδάλου σοκολάτας, Butterscotch caramel with banana syrup, Spices (Tonka, vanilla , pepper & nutmeg).
From Pakta
*Peruvian picaroon
From Nikkei
*Ivoire valrhona, yuzu, Aji Amarillo jam

Jorge Muñoz
Chefs: Jorge Muñoz, Θάνος Στασινός, Mario Pérez.
Cocktails "Solved" by Spyros Kerkyras/ Bar Solutions
Για κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Nikkei, Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 – 7239366