Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, συνάντησε το Χρόνη Δαμαλά στο Gaspar
* Tidbit :
a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Τα χρόνια πέρασαν, το Gaspar εξελίχθηκε σε μαγαζί-θεσμό, έγινε hot spot στέκι, αγαπήθηκε από easy going νεολαίους μέχρι businessmen με κουστούμι και από celebrities μέχρι το κορίτσι της διπλανής πόρτας και γενικά έγινε ένα σημείο συνάντησης για κάθε ώρα και περίσταση! Ένας λόγος παραπάνω για να ενθουσιαστεί κανείς με την ανανέωση του μενού και την επιστροφή του Χρόνη Δαμαλά «στον τόπο του εγκλήματος».
Ο Χρόνης δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, καθώς είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους και ταλαντούχους σεφ της γενιάς του και έχει όλες τις «περγαμηνές» που το πιστοποιούν, καθώς έχει περάσει από μερικές από τις σημαντικότερες κουζίνες του κόσμου (για να μην πω καν για την Ελλάδα), όπως το Nobu και Nobu Next Door της Νέας Υόρκης, το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο του Martin Berasategui στην Ισπανία κλπ.
Αλλά το σημαντικότερο, πέρα από την εξαιρετική κουζίνα του, είναι ο πάντα δημιουργικός χαρακτήρας του και το χαμηλό προφίλ που κρατάει, χωρίς περιττές φιγούρες και φανφάρες...πράγμα σπάνιο στις μέρες μας!
Διπλή –ή μάλλον τριπλή- λοιπόν η χαρά, αφού το νέο μενού του Gaspar έχει την υπογραφή του Χρόνη Δαμαλά και του σταθερού και επίσης πολύ ταλαντούχου Άρη Καλλιπολίτη στα πιάτα, αλλά συνεχίζει να σερβίρει και τα κολασμένα γλυκά πιάτα του γνωστού patissier-tattoo lover Διονύση Αλέρτα.
Η κουζίνα είναι μεσογειακή και ασιατική, χωρίς φυσικά να λείπει και το κλασικό πλέον sushi που έχει την τιμητική του στο Gaspar, και χαρακτηρίζεται από αναπάντεχα πιάτα, όπως Γαρίδες με ρολά ρυζιού με λαχανικά και pesto από ginger-cassius, Χταπόδι σχάρας με μαυρομάτικα, και λαδολέμονο αγριομάραθου, Σαλάτα υπερτροφών με quinoa, ρόδι, λιναρόσπορο, goji berry, φιστίκι Αιγίνης και δυόσμο, Ceviche λαβράκι με φρέσκο κόλιανδρο, chili και yuzu και πολλά πολλά ακόμη που καλύπτουν κάθε γευστική παλέτα και κάθε ώρα της ημέρας.
Νέα εποχή λοιπόν για το «μάγο» του Ψυχικού και –ποιος ξέρει;- μπορεί κάποια στιγμή να εμφανιστεί και ο Μελχιόρ...
Σχετικά άρθρα:
#Tidbits