September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits: Η Μάχιμη Ελληνική Γαστρονομία

#Tidbits: Η Μάχιμη Ελληνική Γαστρονομία

<br /> <div>Με αφορμή τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου στο Μιλάνο για τον τίτλο του S.Pellegrino Young Chef 2016 και τη συμμετοχή του Νίκου Μπίλλη, η food editor της Madame Figaro μας ενημερώνει για να μην πιαστούμε αδιάβαστοι. <br /> <br /> </div>


Είναι απίστευτο πως ήδη έφτασε η ώρα για τον μεγάλο τελικό S.Pellegrino Young Chef αυτό το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Μιλάνο, όταν ακόμη φαίνεται σαν χθες που γράφαμε το καλοκαίρι υπερήφανοι πως τέσσερις στους πέντε υποψήφιους για την περιφέρεια της Μεσογείου ήταν Έλληνες (Νίκος Μπίλλης, Μιχάλης Μάρθας, Στέλιος Αρακάς και Σταμάτης Μισομικές). 

#Tidbits: Η Μάχιμη Ελληνική Γαστρονομία - εικόνα 1

Ο καιρός κύλησε και ο νικητής για την περιφέρειά μας, ο ταλαντούχος –και πολύ γλυκό παιδί πρέπει να προσθέσω- Νίκος Μπίλλης (Head Chef στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s) αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται ήδη στο Μιλάνο, για να μας εκπροσωπήσει με το πιάτο του «Νόστιμον Ήμαρ», που άλλωστε του έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Να θυμίσουμε πως και πέρσι, όταν και ξεκίνησε αυτός ο πολύ επιτυχημένος διαγωνισμός- κυνήγι ταλέντων, στον τελικό είχε βρεθεί ο δικός μας πολυτάλαντος Αλέξανδρος Τσιοτίνης (πλέον σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC). 

#Tidbits: Η Μάχιμη Ελληνική Γαστρονομία - εικόνα 2

Άλεξανδρος Τσιοτίνης & Olivier Campanha 

Φέτος λοιπόν η σκυτάλη περνά στον Νίκο Μπίλλη και με ένα πιάτο πραγματικά εξαιρετικό ελπίζουμε πως θα σηκώσει το τρόπαιο, καταξιώνοντας την ελληνική γαστρονομία και την πολύ νέα αυτή γενιά των Ελλήνων σεφ στα πέρατα του κόσμου. Κάπου εδώ θα ήθελα, έτσι απλώς εγκυκλοπαιδικά, να σημειώσουμε πως και ο young chef που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία στον τελικό του Σαββάτου είναι επίσης Έλληνας, ο Γιώργος Κατάρας, οπότε, αν τελικώς κερδίσει η Αγγλία, και πάλι μία χαρά θα την πάρουμε! Πίσω στα δικά μας τώρα. 

#Tidbits: Η Μάχιμη Ελληνική Γαστρονομία - εικόνα 3


Το «Νόστιμον Ήμαρ»
Το πιάτου του Νίκου Μπίλλη, το «Νόστιμον Ήμαρ» (=η ημέρα της επιστροφής στην πατρίδα, για όποιον δεν θυμάται όσα μάθαμε στο σχολείο) είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε ένα press dinner που διοργανώθηκε από τα S.Pellegrino και Acqua Panna στο εστιατόριο F+W, του επίσης πολύ αγαπημένου σεφ Olivier Campanha, και νομίζω πως θα ήταν δίκαιο να πούμε πως πάμε πραγματικά με μεγάλες αξιώσεις στον τελικό. Πρώτο και βασικότερο, πριν πούμε οτιδήποτε για την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις ρίζες των υλικών, είναι να πούμε πως πρόκειται για ένα πιάτο –σε 3 στάδια- με απόλυτη γευστική συνέχεια και συνέπεια, αλλά και ορθή ένταση και σωστή κλιμάκωση, ένα πιάτο ξεκάθαρα ελληνικό μεν αλλά και σαφέστατα διεθνές δε. Και κυρίως για ένα πιάτο «νόστιμο», γιατί συχνά πια ξεχνάμε να θυμηθούμε πως πάνω από όλα ένα φαγητό, και κάθε φαγητό, οφείλει να είναι εύγεστο. 

#Tidbits: Η Μάχιμη Ελληνική Γαστρονομία - εικόνα 4

Το «Νοστιμον Ήμαρ» έχει ως πηγή έμπνευσης το Πήλιο, τόπο καταγωγής του Νίκου, και στόχος του είναι να μας «ταξιδέψει» ανά την Ελλάδα. Με βάση την παλαμίδα από το Βόλο λοιπόν, το πιάτο ντύνουν γευστικά τοπικά υλικά από κάθε γωνιά του ελληνικού χάρτη, όπως σταφίδες από την Κόρινθο, λούπινα από την Πελοπόννησο, πέρλες από αβγοτάραχο από το Μεσολόγγι, τσιγαρέλι από το Ιόνιο, φούσκες από την Κάλυμνο και λοιπά πολλά. Ο ίδιος λέει πως «σκέφτηκα αρκετά και κατέληξα στο εν λόγω πιάτο, που το όνομά του σημαίνει «μέρα της επιστροφής στην πατρίδα» και μέσα του «έκλεισα» γεύσεις και αρώματα από τον τόπο μου. Είναι στην ουσία μία γευστική επιστροφή στην πατρίδα μας». Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα στον ταλαντούχο chef και ξεκαθαρίζουμε πως για εμάς είναι ήδη νικητής!

Λίγα Λόγια για το Διαγωνισμό
Στην ουσία ο διαγωνισμός αυτός δίνει σε κάθε νέο και ταλαντούχο σεφ την ευκαιρία που πάντα έψαχνε. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σεφ στον κόσμο που είναι κάτω από 30 ετών και έχουν τουλάχιστον ενός έτους προϋπηρεσία σε εστιατόριο ως chef, sous chef ή chef de partie (μαζί με κάποιες ακόμη προϋποθέσεις). Όλοι λοιπόν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μαζί με το πιάτο που φέρει την υπογραφή τους στο www.finedininglovers.com. Εν συνεχεία, το ALMA, παγκόσμιο κέντρο μάθησης και εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα (www.alma.scuolacucina.it), επιλέγει 10 φιναλίστ από κάθε περιφέρεια (οι περιφέρειες στο σύνολό τους είναι 20), σύμφωνα με τους πέντε Χρυσούς Κανόνες- Κριτήρια: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα. Στην επόμενη φάση, αυτοί οι 10 συναγωνίζονται στον τοπικό διαγωνισμό της περιφέρειάς τους (εμείς ανήκουμε στην περιφέρεια Μεσογείου), ώστε να προκύψει ένας νικητής από κάθε περιφέρεια. Τέλος, οι 20 συνολικά σεφ που προκύπτουν από την παραπάνω διαδικασία πηγαίνουν στο μεγάλο τελικό, όπου μία διεθνής κριτική επιτροπή από διάσημους chefs αναδεικνύει τον έναν και μοναδικό S.Pellegrino Young Chef 2016. Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε από το κορυφαίο ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino για να επιβεβαιώσει την αφοσίωσή του στην ανάδειξη ανερχόμενων ταλέντων και στην ενίσχυση της κουλτούρας του fine dining σε όλο τον κόσμο.




Σχετικά άρθρα: #Tidbits

BEST OF NETWORK