Ανακοινώθηκε η La Liste με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια για το 2018 και η Σπονδή βρίσκεται πρώτη μεταξύ των πέντε ελληνικών ονομάτων που περιλαμβάνονται
Πρώτο στη La Liste, τη λίστα με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, βρίσκεται το Guy Savoy στο Παρίσι με βαθμολογία 99,75%, ενώ εδώ συναντούμε συνολικά πέντε εστιατόρια της χώρας μας με πρώτη τη Σπονδή με 87,75%. Το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου και η κουζίνα του χαρισματικού Άγγελου Λάντου ξεχώρισαν για ακόμη μία φορά στις διεθνείς βραβεύσεις (ας μην ξεχνάμε πως η Σπονδή αποτελεί το πρώτο εστιατόριο που έφερε στη χώρα μας 2 αστέρια Michelin, τα οποία και διατήρησε, όταν το 2012 ο Arnaud Bignon αποχώρησε και ο Άγγελος Λάντος κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει, διαψεύδοντας πανηγυρικά τις "Κασσάνδρες", αλλά και να γίνει ο πρώτος Έλληνας σεφ με 2 αστέρια Michelin το 2013). Στη λίστα ακολουθούν το επίσης 2άστερο Funky Gourmet (σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος) με 82,5%, και τα μονάστερα Botrini’s (σεφ Έκτορας Μποτρίνι) με 81,75%, Varoulko Seaside (σεφ Λευτέρης Λαζάρου) με 81,25% και Hytra (σεφ Τάσος Μαντής) με 80%. H La Liste αντλεί τα στοιχεία της από πηγές, όπως οι οδηγοί Michelin, Zagat, Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα μέσα και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει ενός αλγορίθμου. Οι κριτικές των πελατών διαδραματίζουν επίσης ρόλο, σταθμίζοντας τα τελικά αποτελέσματα στην κατάταξη στη La Liste. Οι οργανωτές της La Liste αναφέρουν ότι συγκεντρώνουν στοιχεία από περισσότερους από 550 οδηγούς και αξιόπιστες δημοσιεύσεις που καλύπτουν περισσότερες από 135 χώρες, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία στα αποτελέσματα. Στόχος των δημιουργών της νέας αυτής πλατφόρμας βαθμολόγησης και ανάδειξης των καλύτερων εστιατορίων παγκοσμίως, είναι η La Liste να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες διεθνώς. Για τον λόγο αυτό δημιούργησαν και την εφαρμογή για τα κινητά μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εντοπίσει σε κάθε χώρα και περιοχή τα εστιατόρια που έχουν διακριθεί.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information