Προτάσεις για brunch σε όλη την πόλη, ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει
Δεν θέλω να κάνω την έξυπνη, υπάρχουν πολλά επαγγέλματα, όπως το να δουλεύεις σε κατάστημα ή να είσαι σεφ επί παραδείγματι, που τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που δεν παίρνεις ανάσα. Όμως για πολλούς άλλους υπάρχουν ακόμη οι διακοπές των Χριστουγέννων και γι’ αυτούς ακριβώς γράφω το σημερινό blog (που μισό βλέπεις σήμερα και μισό θα δεις την επόμενη Πέμπτη)….όσοι περιμένετε πως και πως να περάσουν οι γιορτές για να ξεκουραστείτε αγνοείστε το, για τους υπόλοιπους που θα έχετε χρόνο, αυτά είναι τα brunch που πρέπει να δοκιμάσετε στην χριστουγεννιάτικη άδειά σας!

Nolita
Η κουζίνα του Γιάννη Λιόκα, οι πίτσες του Νίκου Σωτηρόπουλου και το φανταστικά ζεστό και όμορφο interior του εστιατορίου έχουν κάνει το Nolita ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της Αθήνας. Τώρα λοιπόν έχουμε την ευκαιρία να το χαιρόμαστε και Κυριακή μεσημέρι με το νέο brunch menu που ξεκίνησε πρόσφατα. Πίτσα με με αυγό, καπνιστή πανσέτα και τοματίνια και αυγά σε διαφορετικές -ιταλικής φινέτσας- παρασκευές, όπως το Egg, το αυγό μέσα σε τραγανή κρούστα με κρέμα πατάτας, μανιτάρια και σπανάκι σωτέ, ή τα Italian Benedict, αυγά ποσέ πάνω σε φοκάτσια με προσούτο και σος hollandaise, καθώς και τα cocktail με τη λίστα να φέρει την υπογραφή του Γιάννη Σαμαρά, κλέβουν την παράσταση.
Χαριλάου Τρικούπη 48, τηλ. 2106231181

Artisanal
Τα Χριστούγεννα πολύ του πάνε του Artisanal νομίζω, έτσι φινετσάτο που είναι με τις ρετρό πινελιές και την classy αύρα. To brunch του σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 6 το απόγευμα και περιλαμβάνει πολλά και νόστιμα από τα χέρια του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, που εμπνέεται από τις γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και δημιουργεί Πεϊνιρλί Δροσιάς με κιμά, κασέρι και αυγό, Τραχανά με καπνιστό χοιρινό και γραβιέρα και Καγιανά πάνω σε χωριάτικο ψωμί, μεταξύ άλλων και εξίσου λαχταριστών. Να σημειώσουμε πως οι τιμές είναι πολύ φιλικές. Ταυτόχρονα η αίθουσα του εστιατορίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου "θρέφει" και τα μάτια και την ψυχή, αφού κάθε τοίχος του προβάλει και έναν καλλιτέχνη στην 1η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Faces”.
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 2108086111
Chapeau
Μικρό και κουκλίστικο με γαλλική αύρα και ένα χαριτωμένο πατάρι, το Chapeau στο Χαλάνδρι κάθε Σάββατο και Κυριακή σερβίρει brunch σε μορφή μπουφέ, όπου βρίσκεις open sandwiches, croque madame, αυγά Benedictine, τάρτες, pancakes, κέικ, brownies και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα με την υπογραφή του σεφ Γιάννη Στανίτσα. Η τιμή είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί είναι 15€ μαζί με το ρόφημα της επιλογής σου.
Σωκράτους 4α, Χαλάνδρι, τηλ. 2106845300

7Cactus
Το Greek street deli στο Κουκάκι που πρωταγωνιστεί στο timeline σου από την πρώτη μέρα που άνοιξε, χάρη στα σούπερ όμορφα αλλά και νόστιμα πιάτα του Food Blogger Cool Artisan (aka Γαβριήλ Νικολαΐδη ), είναι must για τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Ωραία ατμόσφαιρα, ωραίος κόσμος και ελληνικά υλικά έξυπνα παντρεμένα μεταξύ τους βγάζουν επιλογές όπως μικρασιατικό κουλούρι με κρέμα τυριών, αυγό και καπνιστό μπούτι, αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, αυγό και μέλι από ρείκι, φρουτάλια with a twist και πολλά ακόμη. Μη χάσεις το signature γλυκό που είναι ένας λαχταριστός συνδυασμός από μους χαλβά, σοκολάτα και γιαούρτι.
Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, τηλ. 2130452865
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information