top article

Το Steak Alive στον Κορυδαλλό άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη του 2017, δηλαδή μετρά κάτι περισσότερο από 1 χρόνο ζωής, και προσωπικά το επισκέφθηκα για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα. Μέγα λάθος μου και το ομολογώ, γιατί αν ήξερα πόσο ωραία είναι εκεί, θα είχα πάει πολύ-πολύ νωρίτερα. Και τώρα που το έμαθα, θα ξαναπάω σύντομα, αυτό είναι σίγουρο. Όπως καταλαβαίνεις, μία επίσκεψη ήταν αρκετή και για να καταλάβω ακριβώς γιατί συνάδελφοι και φίλοι με προέτρεπαν εδώ και καιρό να το επισκεφθώ και γιατί πραγματικά αυτό το μαγαζί συγκεντρώνει όλα όσα θα έπρεπε να ζητάμε από ένα εστιατόριο σήμερα. Και θα γίνω πολύ πιο συγκεκριμένη: πάρα πολύ καλό φαγητό, όμορφο περιβάλλον και πραγματικές τιμές. Τις λέω "πραγματικές", ή θα τις έλεγα πιο εύκολα και "ρεαλιστικές", γιατί νιώθω πως το "value for money" έχει φορεθεί τόσο που έχει αρχίσει να χάνει το νόημά του. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

#Tidbits *: Serious Food

Το Steak Alive στεγάζεται σε μία πολύ επιβλητική και άκρως αρχοντική μονοκατοικία του μεσοπολέμου στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου και Κρήτης στον Κορυδαλλό. Δεν την ξέρω καλά την περιοχή, όμως, κρίνοντας από το πόσο κοντά πρόκειται να ανοίξει ο σταθμός του μετρό, συμπεραίνω πως βρίσκεται πολύ κεντρικά. Μία όμορφη μικρή αυλή-βεράντα σε υποδέχεται, πριν μπεις στη φιλόξενη minimal white & grey σάλα του με τα σκούρα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα σε στυλ παλιού καφενείου. Στο πάτωμα το μωσαϊκό εναλλάσσεται με ασπρόμαυρο πλακάκι και ο χώρος είναι χωρισμένος σε ημι-χώρους, διατηρώντας ως ένα βαθμό την αρχική διαρρύθμιση και δίνοντας τον απαραίτητο για εμένα "αέρα" μεταξύ τραπεζιών και συνδαιτυμόνων. Νιώθεις πολύ όμορφα σε αυτό το εστιατόριο από την πρώτη στιγμή, προσφέρει μία αίσθηση άνεσης, ένα feeling ιδιωτικότητας, αν θες. Στην προσβάσιμη οπτικά κουζίνα το tempo δίνει ο πολύ καλός σεφ Γιώργος Λαΐδης, που έχει θητεύσει σε σημαντικές κουζίνες της χώρας μας και του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και το 2άστερο Funky Gourmet. 

steak alive

Και μετά αρχίζουν τα πραγματικά ωραία πράγματα, αρχής γενομένης από το χαρακτηριστικά καλό σέρβις του, που είναι τόσο όσο χρειάζεται επαγγελματικό και τόσο όσο χρειάζεται φιλικό, χωρίς να ξεφεύγει προς καμία από τις δύο κατευθύνσεις. Ο κατάλογος σε βάζει σε σημαντικά διλήμματα από την πρώτη στιγμή και εκεί κάπου χρειάζεται το προαναφερόμενο σέρβις για να σε κατευθύνει σωστά. Εμείς ξεκινήσαμε δυναμικά με τις Πατατόφλουδες, που είναι τραγανές φλούδες πατάτας πασπαλισμένες με καπνιστή πάπρικα, και με τα έξτρα πληθωρικά Αυγά Τηγανητά μέσα σε βούτυρο από στάκα με σαλάμι Λευκάδος και λεπτοκομμένα sticks πατάτας. Σπας ανακατεύεις και δεν θέλεις να σταματήσεις να τρως.

steak alive

Η Burrata έρχεται με ένα chutney τομάτας στην κορυφή, που επειδή γίνεται μόνο από τη σάρκα (χωρίς τους σπόρους) της τομάτας κρατάει όλη την τέλεια καλοκαιρινή της γλύκα. Ένα πιάτο κομψό και εκλεπτυσμένο, που πασπαλίζεται με χειροποίητα τραγανά κρουτόν. 

steak alive

Ένα από τα δικαίως πιο δημοφιλή πιάτα στο Steak Alive είναι το Thick Cut Bacon με μαρμελάδα κρεμμύδι, καραμελωμένο pop corn και ραπανάκι τουρσί. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως πολυσύνθετο και ενδιαφέρον, αρκεί να το φας όλο μαζί σε μία μπουκιά, καθώς η λιπαρότητα του bacon δεν επισκιάζει τις λοιπές γεύσεις, και με μόλις λίγες στάλες από τον αληθινό ανθό αλατιού, που εξαρχής βρίσκεις στο τραπέζι σου, γίνεται ένα μαγικό παιχνίδι με τη γλύκα που βγάζει η μαρμελάδα από κρεμμύδι. 

steak alive

Η Ανοικτή Μανιταρόπιτα ήταν για εμένα πραγματική αποκάλυψη, ένα πιάτο σχεδόν εθιστικό. 

steak alive

Το Μοσχαρίσιο Tartare κόβεται στο χέρι και συνοδεύεται με χειροποίητη μαγιονέζα, μυρωδικά και λάδι μαύρης τρούφας, τα οποία όμως δεν πολυκαταλαβαίνεις, λόγω της υπέρμετρης οξύτητας που το χαρακτηρίζει. 

steak alive

Η Σαλάτα Παντζάρι με πράσινο μήλο, καρύδια πεκάν, γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο είναι δροσερή και ευχάριστη και ίσως ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να κάνεις τη μετάβαση από τα πρώτα στο "βαρύ πυροβολικό". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Now we are talking! #meat #seriousfood #madamefigaro #madamefigarogr #tidbits #tidbitsblog #tidbitsandspirits #kounellylife #tastyguide #clearlynotonadiet

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ με Flaps, Outside Skirts και Rib Eyes να κονταροχτυπιούνται με T-Bones, Man’s Steaks και Wagyu. Οι επιλογές είναι πολλές και οι τιμές εξαιρετικές. Ξέρεις ότι σχεδόν ποτέ δεν αναφέρω τιμές, αλλά εδώ θα σου πω απλώς ενδεικτικά πως το T-Bone θα το βρεις με 28€, το Rib Eye με 26€, το Hanger με 19€ και το Tri Tip με 15€. Το θεωρώ σημαντικό να μπορείς να απολαύσεις αληθινά καλό κρέας σε τιμές που είναι όντως ρεαλιστικές και μπορεί να τις αντέξει μία φυσιολογική τσέπη, γι’ αυτό και το αναφέρω, έστω και κατ’ εξαίρεσιν. 

steak alive

Εμείς δοκιμάσαμε αρκετές κοπές και πρέπει να πω πως το ψήσιμο ήταν μαγικό και όπως ακριβώς το ζητήσαμε. Τέλεια θωρακισμένα και απίστευτα ζουμερά, με το λαχταριστό λιπάκι, το πεντανόστιμο ζουμάκι και την εξαιρετική υφή να μαρτυρούν μεταξύ άλλων την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης, το μόνο που ήθελες ήταν να απολαμβάνεις αυτά τα κρέατα με τα μάτια κλειστά. Οι απόψεις στο τραπέζι ήταν πολλές σε σχέση με το πιο ήταν το καλύτερο, για εμένα όμως το Outside Skirt από αμερικανικό Black Angus, το Rib Eye (βλ. φωτό) και το Hanger Steak (βλ. φωτό instagram) ήταν ίσως οι νικητές της βραδιάς. 

steak alive

Μαζί με τα ψητά ήρθε και μία μερίδα Μοσχαρίσια Μάγουλα με πουρέ topinambur και μαρμελάδα από μανταρίνι, που πραγματικά έλιωνε στο στόμα, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί των steaks για να μπορώ να του δώσω τη σημασία που όντως του αρμόζει. 

steak alive

Και φυσικά πάντα η βραδιά σου πρέπει να κλείνει γλυκά, για να μην γλιτώσουμε και καμιά θερμίδα! Η Mousse Σοκολάτας με crumble cacao και ανθό αλατιού έρχεται ως ο τέλειος επίλογος μίας εξαιρετικά επιτυχημένης βραδιάς, 

steak alive

ενώ το Brownie με φυστικοβούτυρο και παγωτό είναι πραγματικά κολασμένο. Αλλά και το καινούριο στο μενού Cheesecake Bueno αξίζει της προσοχής σου, με το crumble σοκολάτας να προκαλεί μάχη ανάμεσα στο πυρωμένα κουτάλια. 


Info: Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, 2104952000.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information
 

Ιούλιος 2018

>