top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. 5 αντικείμενα που καταστρέφουν τη θετική ενέργεια στο υπνοδωμάτιο (και πώς να τη φτιάξεις) 5 αντικείμενα που καταστρέφουν τη θετική ενέργεια στο υπνοδωμάτιο (και πώς να τη φτιάξεις)
  3. Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη
  4. 15 αγορές για το σπίτι ιδανικές για τις πρώτες κρύες ημέρες του φθινοπώρου 15 αγορές για το σπίτι ιδανικές για τις πρώτες κρύες ημέρες του φθινοπώρου
  5. H Charlize Theron με Dior πλισέ φούστα από τη νέα συλλογή της Maria Grazia Chiuri H Charlize Theron με Dior πλισέ φούστα από τη νέα συλλογή της Maria Grazia Chiuri
  6. Ο Joaquin Phoenix λέει ότι κόντεψε να τρελαθεί στα γυρίσματα του Joker Ο Joaquin Phoenix λέει ότι κόντεψε να τρελαθεί στα γυρίσματα του Joker
  7. 6 μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο διαμέρισμα που νοικιάζεις 6 μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο διαμέρισμα που νοικιάζεις
  8. Πέντε microtrends που θα απογειώσουν κάθε φθινοπωρινό σύνολο Πέντε microtrends που θα απογειώσουν κάθε φθινοπωρινό σύνολο
  9. Τρία χαρακτηριστικά που έχουν οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση Τρία χαρακτηριστικά που έχουν οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση
  10. 7 tricks για να ξοδεύεις λιγότερα (χωρίς να σταματήσεις το shopping) 7 tricks για να ξοδεύεις λιγότερα (χωρίς να σταματήσεις το shopping)
  11. Η Angelina Jolie πιο εκθαμβωτική από ποτέ Η Angelina Jolie πιο εκθαμβωτική από ποτέ
  12. 9 πράγματα που πρέπει να βάλεις στην bucket list σου 9 πράγματα που πρέπει να βάλεις στην bucket list σου
  13. Σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι αρχίζουν να απογοητεύονται από το επάγγελμά τους Σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι αρχίζουν να απογοητεύονται από το επάγγελμά τους
  14. Πώς να λήξεις γρήγορα έναν καβγά σε 5 βήματα Πώς να λήξεις γρήγορα έναν καβγά σε 5 βήματα

Ο πλειστάκις καταξιωμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, όμως η ανάληψη της επιμέλειας όλων των μενού των ξενοδοχείων του ομίλου bluegr Hotels & Resorts, μεταξύ των οποίων και του extra cool Kool Life Restaurant & Bar στο ισόγειο του πανέμορφου Life Gallery Athens στην Εκάλη, για το οποίο και θα συζητήσουμε σήμερα, ίσως χρειάζεται. Πρόκειται για μία νέα συνεργασία που ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό και μάλιστα είχα τη χαρά να φιλοξενήσω και μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το διάσημο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη σε αυτή τη στήλη, όταν ξεκίνησε το collaboration (πάτησε εδώ για να τη διαβάσεις ξανά).

#Tidbits *: Ελληνικά & Δημιουργικά

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ήταν ένας από τους πρώτους σεφ στην Ελλάδα που πήρε θέση, μίλησε, χρησιμοποίησε και υπερασπίστηκε την ελληνική πρώτη ύλη, πριν αυτό γίνει μία από τις πιο ισχυρές τάσεις που γνώρισε ποτέ η χώρα μας. Μην κοιτάς τώρα, που όλοι οι σεφ διαφημίζουν με παρρησία την αξιοποίηση της ελληνικών υλικών και τη μεταμόρφωση των παραδοσιακών συνταγών μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα. Πολύ πριν η Μοντέρνα Ελληνική Γαστρονομία αποδομήσει σπανακόπιτες και γεμιστά, ο Γιάννης Μπαξεβάνης "μιλούσε" για τον πλούτο της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης και τις τεράστιες δυνατότητες των ελληνικών πρώτων υλών μέσα από τις μοναδικές δημιουργίες του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο διεθνώς καταξιωμένος σεφ είναι ένας από τους πρωτεργάτες της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η συνεργασία του λοιπόν με τα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου bluegr σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη γαστρονομική υπόσταση των εστιατορίων τους και η γευστική δοκιμή του μενού στο Kool Life της Εκάλης δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο και φωτεινό. 

Kool Life

Μέσα στον καταπράσινο κήπο λοιπόν και κάτω από τη δροσερή σκιά των πεύκων, δίπλα σε μία από τις όμορφες πισίνες της Αθήνας, θα πάρεις θέση στα λιτά στρωμένα τραπέζια του Kool Life Restaurant & Bar και θα γευτείς ένα μοντέρνο και άκρως δημιουργικό μενού γεμάτο Ελλάδα και βαθιά ουσιαστική νοστιμιά, που επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης και εκτελεί αριστοτεχνικά ο Head Chef του ξενοδοχείου, Διονύσης Ζαχαρόπουλος. 

Kool Life


Ξεκινήσαμε με κολοκυθοανθούς γεμιστούς με φρέσκια μυζήθρα και μυρωδικά πάνω σε ελαφρώς πικάντικη σούπα τομάτας. Ένα πιάτο υπέροχα φρέσκο και δροσερό, που σε μετέφερε αυτόματα σε κάποιο ελληνικό νησί στην κουζίνα μιας προκομένης νοικοκυράς με τα αρώματα και τη νοστιμιά του. Εγώ που δεν αγαπώ ιδιαίτερα τις πικάντικες γεύσεις ξετρελάθηκα με την ήπια ένταση του τύπου "γκασπάτσο" και την ήρεμη αψάδα του, αλλά και κάποιος μεγαλύτερος fan του spiciness από εμένα θεωρώ πως θα συμφωνούσε πως θα ήταν κρίμα να θυσιάσουμε την υπέροχη καλοκαιρινή δροσιά αυτού του πιάτου στο όνομα μίας υπέρμετρης έντασης.

Kool Life

Συνεχίσαμε με ένα πιάτο αληθινό ποίημα, που δεν πρέπει για να κανένα λόγο να χάσεις αν βρεθείς εκεί. Μία "σαλάτα" με ποικίλα θαλασσινά, ταραμά με μελάνι σουπιάς και βλήτα. Το πάντρεμα γης και θάλασσας στην πιο νόστιμη και φρέσκια εκδοχή του, με τη γαρίδα και το καλαμάρι να κουβαλούν ακόμη τη θαλασσινή αύρα μαζί τους και το τηγανητό κρίταμο και τα βλήτα να φέρνουν αέρα πλαγιάς. Νοσταλγία, ταξίδι, γεύση και άρωμα όλα σε ένα πιάτο. 

Kool Life

 

Μετά ήρθε ένα μπαρμπούνι με κρούστα ελιάς, πουρέ από κουνουπίδι, κρέμα λεμονιού και σος εσπεριδοειδών. Το ελληνικό καλοκαίρι στην πιο τέλεια γευστική του αποτύπωση.

Kool Life

Το καρέ αρνιού με αγκινάρες και ντολμαδάκι με γέμιση από αρνί, και σέσκουλα μιλούσε μία όμορφα βουκολική γλώσσα ιδωμένη πάντα μέσα από την άρτια τεχνική αξιοποίηση, που ήταν πολύ ξεκάθαρη και τίμια. Δυστυχώς αποχώρησα νωρίς και δεν πρόλαβα το Τσουρέκι με κρέμα από ανθότυρο, σοκολάτα γάλακτος και παγωτό ούζο, που, όπως με πληροφόρησαν την επόμενη ημέρα οι συνάδελφοι που παρέμειναν μέχρι το τέλος, ήταν συγκλονιστικό. 

 

Info: Λεωφ. Θησέως 103, Εκάλη, 21 1106 7400

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>