top article

Με το πολύ χαρακτηριστικό motto "Imagination meats reality!" (όχι δεν είναι ορθογραφικό λάθος!!) τα Drakoulis Dry & Raw και ο πιο ανατρεπτικός σεφ της χώρας μας, Δημήτρης Κατριβέσης, ανακοίνωσαν τη νέα τους συνεργασία, που είναι βέβαιον ότι θα κερδίσει την καρδιά των foodies της πόλης με μεγάλη διαφορά. Ο απόλυτος artisan του κρέατος, Στράτος Δρακούλης, και ένας από τους δημιουργικότερους και πιο εμπνευσμένους σεφ της εποχής μας, ο Δημήτρης Κατριβέσης, ενώνονται από μία μακρά φιλιά, που πλέον μπαίνει και επίσημα στην κουζίνα. Ο Δημήτρης αναλαμβάνει το ρόλο του executive chef των εστιατορίων της εταιρείας Drakoulis και πολλά και άκρως νόστιμα και ανατρεπτικά μας περιμένουν. Με αφορμή αυτό, ζήτησα από το Δημήτρη να μας απαντήσει σε ένα γρήγορο Q&A (από το πλοίο για Τήνο, όπου ετοιμάζει ένα ακόμη μοναδικό project για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο, όταν θα ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες!!) για να έχουμε μία πρώτη εικόνα, ενώ σύντομα θα σου έχω και πλήρη γευστική ανταπόκριση από το πιο hot κρεατοφαγικό εστιατόριο του Κολωνακίου.

#Tidbits *: Εσύ ξέρεις τι είναι το Matsusaka και που θα το απολαύσεις;

 

Ποια κουζίνα θα σε δούμε να πρεσβεύεις σε αυτή τη νέα σου συνεργασία;
Είναι μία πολύ δημιουργική για εμένα νέα συγκυρία αυτή. Αυτό το μενού αποτελεί τη δική μου προσέγγιση στο πόσο εκλεπτυσμένα οι μεσογειακές γεύσεις μπορούν να συνυπάρξουν και να παντρευτούν με την ιαπωνική κουζίνα και κουλτούρα, φυσικά πάντα με επίκεντρο τις καλύτερες κοπές κρεάτων στον κόσμο. Κορυφαία ποιοτικά προϊόντα, γεύσεις, αρώματα και απόλυτη φρεσκάδα είναι οι πρωταγωνιστές του μενού και της συνεργασίας μας. 

Drakoulis Dry & Raw


Ποιο πιάτο έχεις αγαπήσει περισσότερο από το νέο μενού που δημιούργησες;
Ξέρεις καλά πως αγαπώ όλα μου τα πιάτα το ίδιο! Αν όμως πρέπει να ξεχωρίσω κάτι, αυτό δεν θα είναι απλώς ένα πιάτο, αλλά ένα ολόκληρο section και εννοώ το "Matsusaka Wagyu Meat” menu, ένα limited-edition μενού που υπογράφω με υπερηφάνεια, καθώς είναι απολύτως μοναδικές συνταγές που δημιουργούνται για πρώτη φορά. Το Matsusaka είναι ένα κρέας που βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ιαπωνίας και έτσι είναι η πρώτη φορά που μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει, εδώ στο Drakoulis Dry&Raw από τα χέρια μου!

Drakoulis Dry & Raw

Τι αλλάζει στο Drakoulis Dry&Raw με τον Κατριβέση στο τιμόνι;
Μαζί θα δημιουργήσομε το πιο ιδιαίτερο project ever! Όποιος θέλει να ανακαλύψει πρώτος, να γνωρίσει από κοντά και να γευτεί το αποτέλεσμα της σύμπραξης ενός τρελού χασάπη με έναν τρελό σεφ, δεν έχει παρά να μας ακολουθήσει και να μας επισκεφτεί. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>