top article

Baby, it's cold outside

  1. Τι να τρως εάν ο χειμώνας σού χαλάει τη διάθεση Τι να τρως εάν ο χειμώνας σού χαλάει τη διάθεση
  2. Κομψή στα χιόνια | Η Μάρα Ζαχαρέα δημιούργησε το ιδανικό σύνολο Κομψή στα χιόνια | Η Μάρα Ζαχαρέα δημιούργησε το ιδανικό σύνολο
  3. Πώς να αντιμετωπίσεις το κρύο όπως οι Σκανδιναβοί Πώς να αντιμετωπίσεις το κρύο όπως οι Σκανδιναβοί
  4. Let it Snow | Πώς θα δημιουργήσεις ένα κομψό σύνολο στα χιόνια Let it Snow | Πώς θα δημιουργήσεις ένα κομψό σύνολο στα χιόνια
  5. It's cold outside | Ένα μικρό βήμα στην skincare ρουτίνα σου που θα σε απαλλάξει από τη ξηροδερμία It's cold outside | Ένα μικρό βήμα στην skincare ρουτίνα σου που θα σε απαλλάξει από τη ξηροδερμία
  6. 5 στιλιστικές συμβουλές για να ντυθείς κομψά στο κρύο 5 στιλιστικές συμβουλές για να ντυθείς κομψά στο κρύο
  7. 10 σύγχρονοι τρόποι για να φορέσεις το skinny παντελόνι τον χειμώνα 10 σύγχρονοι τρόποι για να φορέσεις το skinny παντελόνι τον χειμώνα
  8. Τα αγαπημένα styling tips των influencers για άψογο χειμερινό στιλ Τα αγαπημένα styling tips των influencers για άψογο χειμερινό στιλ
  9. O celebrity-approved τρόπος να προστατεύσεις τα μαλλιά σου απ᾽το κρύο με στιλ O celebrity-approved τρόπος να προστατεύσεις τα μαλλιά σου απ᾽το κρύο με στιλ
  10. Woolrich | Ανακάλυψε όλα τα κομμάτια για να αντιμετωπίσεις τον χειμώνα με στιλ Woolrich | Ανακάλυψε όλα τα κομμάτια για να αντιμετωπίσεις τον χειμώνα με στιλ
  11. Marie Chantal | Φόρεσε το ιδανικό πανωφόρι για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα Marie Chantal | Φόρεσε το ιδανικό πανωφόρι για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα
  12. Τατιάνα Μπλάτνικ | Η εμφάνισή της στα χιόνια με statement πανωφόρι Τατιάνα Μπλάτνικ | Η εμφάνισή της στα χιόνια με statement πανωφόρι
  13. 3 στιλιστικές συμβουλές από τη Τζίνα Αλιμόνου για να ντυθείς κομψά στο κρύο 3 στιλιστικές συμβουλές από τη Τζίνα Αλιμόνου για να ντυθείς κομψά στο κρύο
  14. It' s coat season | Τα πιο κομψά πανωφόρια για χειμωνιάτικες βόλτες It' s coat season | Τα πιο κομψά πανωφόρια για χειμωνιάτικες βόλτες
  15. Αυτή είναι η πιο ζεστή και cozy τάση της σεζόν Αυτή είναι η πιο ζεστή και cozy τάση της σεζόν
  16. 12 κινήσεις για να περάσει το κρυολόγημα πιο γρήγορα 12 κινήσεις για να περάσει το κρυολόγημα πιο γρήγορα
  17. Άνεση και κομψότητα | 10 πλεκτά φορέματα που θα ευχαριστηθείς να φοράς τον χειμώνα Άνεση και κομψότητα | 10 πλεκτά φορέματα που θα ευχαριστηθείς να φοράς τον χειμώνα
  18. Τα πιο cozy πουλόβερ που θα ευχαριστηθείς να φοράς τον φετινό χειμώνα Τα πιο cozy πουλόβερ που θα ευχαριστηθείς να φοράς τον φετινό χειμώνα

Αυτήν την περίοδο οι νέες αφίξεις δίνουν και παίρνουν και πόση χαρά έχω για αυτό δεν μπορώ να σου περιγράψω. Μπορεί οι εποχές να είναι ακόμη δύσκολες και να έχουμε δρόμο μπροστά μας, όμως επιτέλους ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, βγαίνουμε, βρισκόμαστε και απολαμβάνουμε τη ζωή, τον καφέ, το ποτό και το φαγητό μας σε νέα στέκια που ήρθαν για να μείνουν. Για σήμερα λοιπόν σου έχω 3 νέες αφίξεις, μία στα βόρεια, μία στο κέντρο και μία στα νότια, για να έχεις επιλογές!

#Tidbits *: 3 νέες γευστικές αφίξεις

Nolio, Cucina e Pizza Italiana 
Η αγάπη μου για το ιταλικό φαγητό είναι γνωστή τοις πάσιν (άλλωστε και της μισής Ελλάδας, αφού η κουζίνα της γείτονος υπήρξε πάντοτε εξαιρετικά προσφιλής στη χώρα μας). Εδώ και λίγους μήνες λοιπόν τα Μελίσσια έχουν αποκτήσει ένα νέο, τρισχαριτωμένο και φιλόξενο, ιταλικό εστιατόριο, που με τα χαρούμενα χρώματα, τον κατακόκκινο ξυλόφουρνο, το cool-vibed περιβάλλον, το ευγενέστατο σέρβις και τις πολύ νορμάλ τιμές του αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για lunch ή dinner με ιταλικό αέρα και λαχταριστές προτάσεις. Το Nolio είναι ένα μαγαζί που θα πας και θα ξαναπάς, εύκολα και χωρίς να το βασανίσεις, αφού σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και ασφαλής (τεράστιο μπράβο για την ευλαβική τήρηση των μέτρων ενάντια στον Covid) από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στο όμορφο εξωτερικό deck, πριν καν μπεις στον εσωτερικό του χώρο, πράγμα που μαρτυρά και το γεγονός πως ήταν γεμάτο ακόμη και μία συνηθισμένη Τρίτη βράδυ με κρύο, που έτυχε να βρεθώ στα όμορφα, mosaic-styled τραπέζια του. Εκτός από τον κατακόκκινο ξυλόφουρνο, τις εντυπώσεις κλέβουν και τα "motto” που βρίσκονται γραμμένα σε φωτεινές επιγραφές πάνω από τη μεγάλη μπάρα, όπως το "love at first bite" ή το "sweet dreams are made of cheese", που σε κάνουν κοινωνό μίας "inside-joke” λογικής και φιλοσοφίας.

nolio

Τώρα στο προκείμενο, μη χάσεις για κανένα λόγο την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, με το 72 ωρών ωρίμανσης ζυμάρι, που είναι τέλεια ψημένο, φανταστικά ελαφρύ και συγκλονιστικά νόστιμο. Εγώ δοκίμασα τη Funghi e Pancetta με mozzarella, κρέμα παρμεζάνας, provolone, τραγανή πανσέτα και θυμάρι, και τη συστήνω ανεπιφύλακτα, αλλά έχω τη βάσιμη υποψία πως, κρίνοντας από την πολύ καλή πρώτη ύλη και την εμφανή γνώση στο κεφάλαιο "πίτσα", όποια και να πάρεις σίγουρα θα μείνεις ευχαριστημένος. Την επόμενη φορά θα πάρω πάντως την Mortadella Pistachio με πέστο από φιστίκι, Mozzarella di Bufala και Mortadella di Bolgna γιατί πολύ ενδιαφέρουσα μου φάνηκε, όπως πέρασε από δίπλα μου. 

nolio

Ξεκίνησα λίγο ανορθόδοξα με την πίτσα, αλλά τόσο πολύ με ενθουσίασε. Στο θέμα σαλάτα επίσης θα επιμείνω. Δοκίμασα την ομώνυμη Nolio γεμάτη φρεσκάδα και δροσιά με προσούτο, καρύδια, αποξηραμένο σύκο, γκοργκοντζόλα και ένα φίνο dressing από παλαιωμένο βαλσάμικο, επίσης εξαιρετική. Η πάστα τώρα, που είναι αριστοτεχνικά βρασμένη pasta fresca, δημιουργεί τη βάση για διάφορες παραλλαγές. Εμείς δοκιμάσαμε μία πολύ καλή καρμπονάρα και μία πληθωρική Pollo e Fughi, αλλά νομίζω πως θα επιστρέψω για τα Gnocchi με ιταλικό λουκάνικο, που μου φάνηκαν ιδιαιτέρως πολλά υποσχόμενα. Στα πρώτα μη χάσεις τα Bombolone, έναν αφράτο, αλμυρό λουκουμά με τυρένια γεύση από caccio cavalo και asiago, συνοδευόμενο από μία χειροποίητη καλοφτιαγμένη μαρμελάδα πικάντικης τομάτας. Για το τέλος κράτα λίγη όρεξη, γιατί είναι κρίμα να χάσεις το Calzone με πραλίνα, φουντουκιού, Bueno, μασκαρπόνε και παγωτό βανίλια. 

(Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 2110134983) 

 

Mirame

Bistrot, Mira Me Athens 
Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που τα λέγαμε (βλ. εδώ) για την ολοκαίνουρια άφιξη του κέντρου, το Rooftop restaurant με τη μαγική θέα στο επίσης ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Mira Me Athens, και κάπου εκεί είχαμε αναφέρει και τον μαγικό εσωτερικό ισόγειο χώρο, που θα άνοιγε τον χειμώνα. Να που ήρθε η ώρα και ήρθε και ο χειμώνας και μπορούμε επιτέλους να απολαύσουμε έναν χώρο που, εμένα τουλάχιστον, με κάνει να αισθάνομαι πως ξαφνικά "τηλεμεταφέρομαι" σε κάποια sophisticated γειτονιά μίας μητρόπολης της Ευρώπης, όπου έχω πάει για διακοπές και έχω σταματήσει να τσιμπήσω κάτι πριν συνεχίσω τη βόλτα μου και τα ψώνια μου. Με αυτήν ακριβώς την εισαγωγή ήθελα να σε μυήσω στο νέο  Bistrot του Mira Me Athens που ήρθε για να κάνει πιο ευχάριστες, διασκεδαστικές και νόστιμες τις μέρες και τις νύχτες μας. Στο ισόγειο λοιπόν του ξενοδοχείου από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ένας χώρος γεμάτος ουσιαστική φινέτσα και προσωπικότητα μας περιμένει για καφέ (taf), breakfast, weekend brunch, lunch και dinner με συνοδεία ευφάνταστων cocktails και μίας πολύ σοβαρής λίστας κρασιών με την υπογραφή του πολυβραβευμένου sommelier Άρη Σκλαβενίτη. Σε αυτόν το χώρο, που αρχικά στέγαζε το εμπορικό μιας τυπικής κατοικίας του αθηναϊκού μεσοπολέμου, ο αρχιτέκτονας Γιάννης Ζαχαράκης - a+ architects ακολούθησε την ίδια αρχιτεκτονική και διακοσμητική γραμμή που "τράβηξε" και για το υπόλοιπο ξενοδοχείο συνδέοντας το παρελθόν με το σήμερα. Έτσι, πίσω από το μπαρ, η μεγάλη ξύλινη ραφιέρα με τα τορναριστά στοιχεία θυμίζει φαρμακείο άλλων εποχών και η αυτόφωτη ταπετσαρία που απεικονίζει πολυελαίους φέρνει με ένα twist στο προσκήνιο μεγαλεία από το παρελθόν, σαν ένα σκηνικό μιας κινηματογραφικής ταινίας που το σενάριο της γράφεται καθημερινά από τους επισκέπτες του χώρου. (βλ. αρχική photo θέματος)

mirame

Ό,τι βγαίνει από την κουζίνα είναι χειροποίητο και περιέχει τις καλύτερες πρώτες ύλες, εποχιακά φρούτα και λαχανικά από επιλεγμένες φάρμες, μποστάνια και μικρούς παραγωγούς. Επικεφαλής ο executive chef Άρης Ρούσσος που ποντάρει στην ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα με κάποιες επιρροές από την Ασία, και πρωταγωνιστές τα φρέσκα ψάρια, κρέατα ιδιαίτερης κοπής, pasta και risotti, χειροποίητα ψωμιά και γλυκά. Στα ορεκτικά το εικονιζόμενο Brioche γάλακτος, με ταρτάρ μοσχαριού, τυρί Μετσοβόνε, τρούφα και μία ιδέα από χαβιάρι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ουρανίσκο με την πολυεπίπεδη εναλλαγή γεύσεων που συνδυάζει, ενώ δροσερή και Asian-chic ήταν και η σαλάτα με το Βασιλικό καβούρι, τη μαραθόριζα, αγγούρι και wakame. Σε μελλοντική μου επίσκεψη θα ήθελα να δοκιμάσω το ριζότο παντζάρι με κοπανιστή Μυκόνου και θυμάρι, που μου φάνηκε ένα πολλά υποσχόμενο πιάτο με ελληνική εσάνς, ενώ στο κυρίως το Flank Black Angus με βουτυράτο πουρέ πατάτας με τρούφα και σος μανιταριών σίγουρα θα κερδίσει τους carnivores, όπως εγώ. 

(Ερμού 118, Αθήνα, τηλ. 2152151930 www.mirameathens.com) 

 

cup or what

 

Cup or What? 
Στα Νότια Προάστια τώρα και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, μόλις άνοιξε ένα ολοκαίνουργιο στέκι για specialty coffee, healthy πρωινό και ελαφρύ lunch break, που δίνει άλλο νόημα στο καθημερινό "διάλειμμα" κάνοντάς το και πιο νόστιμο αλλά και πιο υγιεινό. Πρόκειται για μία άφιξη με την εγγύηση του Ομίλου Καστελόριζο, που φιλοδοξεί με το όμορφο design του, τις ελαφριές αλλά λαχταριστές του γεύσεις, τους ολόφρεσκους χυμούς, τον κορυφαίο καφέ και τις υπόλοιπες tasty προτάσεις του να γίνει το νέο it στέκι της Γλυφάδας. Η wellness εμπειρία ξεκινάει από τον φωτεινό χώρο του Cup or What?, όπου κυριαρχεί το λευκό και οι γήινες ζεστές αποχρώσεις του ξύλου και της ψάθας, μια μίξη σκανδιναβικού design με cool vibes που θυμίζουν Καλιφόρνια. Οι οργανικές γραμμές με καμπύλες, οι αδρές μπεζ τσιμεντοκονίες και τα καταπράσινα φυτά, που βγαίνουν μέχρι το πεζοδρόμιο, με την εμβληματική ελιά που ρίχνει εκεί τη σκιά της, συμπληρώνουν το πολύ σύγχρονο, αλλά ταυτόχρονα φιλικό & ήρεμο feeling. 

cup or what


Εδώ στο Cup or What?, τους απολαυστικούς καπουτσίνο, latte και εσπρέσο, είτε ζεστούς είτε freddo, φτιαγμένους από τις εκλεκτότερες ποικιλίες καφέ της γνωστής εταιρείας Galliano, μπορούν να συνοδεύσουν μια σειρά από χειροποίητα προϊόντα αρτοποιίας: γαλλικά κρουασάν βουτύρου (σκέτα ή με γέμιση, γλυκά και αλμυρά), αφράτα cookies σε διάφορες λαχταριστές γεύσεις και σπιτικά κέικ που μόλις βγήκαν απ’ τον φούρνο, ενώ οι 100% βιολογικές μπάρες δημητριακών (baked, αλλά και raw) είναι φτιαγμένες χωρίς ζάχαρη. Παράλληλα, τους ορκισμένους healthy-eaters περιμένει κι ένα ολοκληρωμένο healthy μενού με την υπογραφή του πάντα δημιουργικού σεφ Βασίλη Καφαλούκου, γεμάτο υγιεινές προτάσεις για ενέργεια και ευεξία όλες τις ώρες της μέρας. Η μέρα ξεκινάει νωρίς με μυρωδάτο καφέ Galliano, φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων και λαχανικών ή ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά smoothie, ενώ συμπληρώνεται με ένα από τα μπολ για πλήρες comfort πρωινό: "Δημητριακά με σοκολάτα, μακαντέμια και γάλα καρύδας", "Κρέμα Λεμόνι με βρώμη και αμύγδαλα" ή "Γιαούρτι με κομπόστα Ροδάκινο". Για το lunch break επιλέγουμε μία από τις πολλές ελαφριές, αν και πολύ γευστικές, σαλάτες, όπως αυτή με "Κινόα, κρέμα ταχίνι, σπανάκι και vinaigrette lime", την κλασσική αγαπημένη Τονοσαλάτα ή ακόμη και τις χορταστικές κρύες "Πένες ολικής με ψητά μανιτάρια και αρακά" ή  σάντουιτς (με κοτόπουλο, τόνο, σολομό, ψητή μελιτζάνα κ.ο.κ.), που προσφέρονται σε επιλογή από λευκή ή πολύσπορη μπαγκέτα, αλλά και σε brios bun. Επίσης, εδώ θα βρούμε και ό,τι χρειαζόμαστε για την απόλυτη εμπειρία καφέ και στο σπίτι, αφού μπορούμε να αγοράσουμε όλα τα μοναδικά χαρμάνια και τους μονοποικιλιακούς καφέδες της Galliano, αλεσμένους ή και σε βολικές κάψουλες!

(Φοίβης 11, Γλυφάδα) 


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>