Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, ανακαλύπτει δύο νέα στέκια για all day καταστάσεις.
#Tidbits *
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Ειδικά όσο μπαίνουμε στο φθινόπωρο τα all day στέκια μας είναι απολύτως απαραίτητα, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χειμώνα μας. Ένα μέρος κοντά στο σπίτι ή το γραφείο, με ζεστό περιβάλλον και ωραίο κόσμο, όπου μπορείς να απολαύσεις με την ίδια άνεση τον πρωινό καφέ σου, νόστιμες γεύσεις όλη τη μέρα, αλλά και το βραδινό ποτό σου. Ανάλογα λοιπόν με τη διεύθυνση κατοικίας σου έχουμε δύο προτάσεις:
Χαλάνδρι: Ginger
Πολύ νέο στέκι με εξαιρετικό design (λογικό αφού ο ιδιοκτήτης του ο Τρύφωνας είναι ένας πολύ ταλαντούχος γραφίστας), προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, πολύ cozy μπάρα –ξέρεις από εκείνες που κάθεσαι για τον πρώτο καφέ και καταλήγεις να σηκωθείς after hours- και εξίσου όμορφο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Ειδικά όσο μπαίνουμε στο φθινόπωρο τα all day στέκια μας είναι απολύτως απαραίτητα, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χειμώνα μας. Ένα μέρος κοντά στο σπίτι ή το γραφείο, με ζεστό περιβάλλον και ωραίο κόσμο, όπου μπορείς να απολαύσεις με την ίδια άνεση τον πρωινό καφέ σου, νόστιμες γεύσεις όλη τη μέρα, αλλά και το βραδινό ποτό σου. Ανάλογα λοιπόν με τη διεύθυνση κατοικίας σου έχουμε δύο προτάσεις:
Χαλάνδρι: Ginger
Πολύ νέο στέκι με εξαιρετικό design (λογικό αφού ο ιδιοκτήτης του ο Τρύφωνας είναι ένας πολύ ταλαντούχος γραφίστας), προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, πολύ cozy μπάρα –ξέρεις από εκείνες που κάθεσαι για τον πρώτο καφέ και καταλήγεις να σηκωθείς after hours- και εξίσου όμορφο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Κάποιες λεπτομέρειες, όπως το ιταλικού στιλ χειροποίητο πλακάκι στον τοίχο και η κλασική singer ραπτομηχανή στο μπάνιο, κερδίζουν άλλωστε το βλέμμα από την πρώτη ματιά.

Εδώ θα ξεκινήσεις με άριστο πρωινό καφεδάκι και θα συνεχίσεις με ολόδροσες σαλάτες, χορταστικές πίτσες με αυθεντική ιταλική ζύμη, gastro-sandwiches και tortilla, αλλά και ζουμερά burger με αληθινές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Αν πάλι είσαι καθαρά cocktail-oriented τύπος εδώ θα βρεις, πέρα από τα κλασικά, και μία μεγάλη λίστα από signature cocktails με τον κατάλογο να μαρτυρά το ποτήρι σερβιρίσματος (κάτι που πάντα αγαπώ στους καταλόγους).

ΥΓ. Το Ginger είναι ελαφρώς κρυμμένο πίσω από την πολύβουη Αγίας Παρασκευής, γεγονός που το κάνει ακόμη πιο ιδανικό για «στέκι».
Info: Αγίας Παρασκευής 25, Χαλάνδρι, 21 3034 8395
Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ
Κέντρο: 7 Food Sins
Η Πλάκα ομολογώ πως δεν είναι από τα μέρη της Αθήνας που θα προτιμήσω για φαγητό. Όχι πως δεν είναι πανέμορφη, αλλά δυστυχώς το τουριστικό του χαρακτήρος της την καθιστά –συνήθως- γαστρονομικά αδιάφορη. Μία νέα όμως προσπάθεια με πολύ αμαρτωλό όνομα μόλις βρήκε σπίτι στο γνωστό νεοκλασικό της Πλατείας Φιλομούσου Εταιρείας και φιλοδοξεί να αλλάξει το σκηνικό.
Η Πλάκα ομολογώ πως δεν είναι από τα μέρη της Αθήνας που θα προτιμήσω για φαγητό. Όχι πως δεν είναι πανέμορφη, αλλά δυστυχώς το τουριστικό του χαρακτήρος της την καθιστά –συνήθως- γαστρονομικά αδιάφορη. Μία νέα όμως προσπάθεια με πολύ αμαρτωλό όνομα μόλις βρήκε σπίτι στο γνωστό νεοκλασικό της Πλατείας Φιλομούσου Εταιρείας και φιλοδοξεί να αλλάξει το σκηνικό.

Το Seven Food Sins αυτοχαρακτηρίζεται ως Gastropub και με σεφ τον Τάσο Στέφατε –χρόνια συνεργάτης του Έκτορα Μποτρίνι- πειραματίζεται με τη μεσογειακή κουζίνα και με εμβληματικά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, τα οποία αναμειγνύει με πινελιές από τις διεθνείς τάσεις του street food. Το μενού έχει δύο όψεις: μία πιο χαλαρή και ανάλαφρη για την ημέρα και μία σαφώς πιο γαστρονομική για το βράδυ.

Τα δύο μενού συμπληρώνει μια μεγάλη συλλογή από 8 draft και πάνω από 60 εμφιαλωμένες μπίρες από όλο τον κόσμο, καθώς και μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.
Info: Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, 2107011108
Σχετικά άρθρα:
#Tidbits