Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, μυήθηκε στα μυστικά του αυθεντικού Slow& Low BBQ στο νέο Mama Roux South
«Mama Roux Goes South», η φήμη κυκλοφορεί εδώ και καιρό, και προς μεγάλη χαρά των κατοίκων των Νοτίων προαστίων εδώ και 1 εβδομάδα είναι γεγονός. Το Mama Roux είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος μαγαζιού, είναι το all day place που κανείς από την παρέα ποτέ –ούτε και ο πιο περίεργος- δεν θα πει «μπααα, πάμε αλλού», είναι το μαγαζί που πάντα θες να πας, μα για φαγητό, μα για brunch, μα για cocktail...θα πας!
Ε τώρα λοιπόν η Γλυφάδα διαθέτει το δικό της multi culti Mama Roux,

Εδώ θα γνωρίσεις την κουλτούρα του αυθεντικού Low & Slow BBQ, και όχι, όταν λέω BBQ, δεν εννοώ αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας με την ψηστιέρα και τα κάρβουνα, γιατί αυτό είναι Grill. Εννοώ το αυθεντικό αμερικανικό BBQ, που ο πολυτάλαντος σεφ Βασίλης Σπόρος φρόντισε να μπορέσουμε να γνωρίσουμε κι εμείς εδώ.
Ο Βασίλης ταξίδεψε, έψαξε, ερεύνησε, δοκίμασε και γύρισε στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε ένα ειδικό smoker –το πρώτο στη χώρα μας για επαγγελματική χρήση-, το οποίο επιτρέπει ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία (120οC low) και για πολλή ώρα (slow) με έμμεση θερμότητα, καίγοντας κάρβουνα και ξύλο. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και ...καπνιστό.
Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ
Έτσι στο μενού συναντάμε φυσικά τα αγαπημένα μας best selling multi ethnic πιάτα που λατρέψαμε στο Mama Roux της Αιόλου, όπως το French Kiss burger και τις tortillas, αλλά και ολοκαίνουρια πιάτα της Low & Slow μαγειρικής κουλτούρας, όπως Spare Ribs, Brisket, Pulled Pork, Half Chicken, Short Rib που μαζί με τα Ramen και Blackened Burger, τα Beignets από τη Νέα Ορλεάνη και την γλυκιά Pecan Pie ολοκληρώνουν την νέα εμπειρία Mama Roux South.


.jpg?maxwidth=800)

Πίσω από το bar η ομάδα του Τάκη Τσατσούλη εμπνέεται από multi culti προορισμούς, χρησιμοποιεί υλικά από την κουζίνα και δημιουργεί κλασικά “Νότια” cocktails όπως Hurricane, Mint Julep και Sazerac, ενώ το ραντεβού μας στο νέο μαγαζί του John Higgins κάθε Κυριακή για brunch παραμένει σταθερό με πιάτα όπως, Low & Slow Sliders, Αυγά Devilled, Korean BBQ Po’ boy και πολλά ακόμη.
Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 2167004459
Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Η αυθεντική διαδικασία BBQ μπορεί να διαρκέσει από 6 έως και 24 ώρες μέσα στο smoker, ανάλογα πάντα με την κοπή του κρέατος.
Σχετικά άρθρα:
#tidbits