September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits: 5 Award-Winning Cocktails

#Tidbits: 5 Award-Winning Cocktails

Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, φιλοξενεί στη στήλη της 5 world class cocktails δια χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου


* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information

Δεν είναι πολύς καιρός από τότε που όλοι πανηγυρίζαμε την 5η θέση στον Παγκόσμιο Τελικό World Class 2015 για τον Έλληνα Μανώλη Λυκιαρδόπουλο από το Theory bar & More
, που φέτος είναι πολύ απλά ο πέμπτος καλύτερος barman στον κόσμο σε έναν από τους πιο έγκυρους παγκόσμιους διαγωνισμούς του χώρου.

Αν θες κι εσύ να γίνεις Master Mixologist, ορίστε 5 από τις συνταγές που τον οδήγησαν στη νίκη, για να εντυπωσιάσεις φίλους και γνωστούς:


#Tidbits: 5 Award-Winning Cocktails - εικόνα 1
CIROC COLLINS
ΥΛΙΚΑ
50 ml Ciroc vodka
30 ml Φρέσκο χυμό λεμόνι & μανταρίνι
15 ml Σιρόπι ζάχαρης
100 ml Grapefruit soda
1 Dash λεβάντα bitters
1 Κορυφή ξερής ρίγανης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο Μανώλης τοποθετεί όλα τα υλικά σε mixing glass εκτός από τη σόδα γκρέιπφρουτ. Ανακατεύει καλά, σουρώνει το μείγμα σε γεμάτο με πάγο ποτήρι, τύπου Collins και στη συνέχεια συμπληρώνει μέχρι πάνω με Grapefruit soda. Γαρνίρει με κορυφή αποξηραμένης ρίγανης.


Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ



#Tidbits: 5 Award-Winning Cocktails - εικόνα 2

PERSEPHONES SPRITZ

ΥΛΙΚΑ
60 ml Tanqueray No. TEN
30 ml Cordial από δεντρολίβανο & λουΐζα
10 ml Φρέσκο χυμό lime
Grapefruit soda

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο Μανώλης τοποθετεί σε shaker το Tanqueray No. TEN τζιν, το cordial από δενδρολίβανο & λουΐζα και το φρέσκο χυμό lime, μαζί με πάγο. Χτυπάει ελαφρά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά, προσέχοντας να μη νερώσει το ποτό. Σερβίρει σε ποτήρι τύπου highball με πάγο και στη συνέχεια συμπληρώνει μέχρι πάνω με Grapefruit soda. Γαρνίρει με μία φλούδα grapefruit και κλωναράκια από φασκόμηλο και δεντρολίβανο.


#Tidbits: 5 Award-Winning Cocktails - εικόνα 3

GRASP OF BEAUTY
ΥΛΙΚΑ
60 ml Ron Zacapa
10 ml Amaro Averna
2 ml Ιταλικό λικέρ Fernet Branca Menta
12 ml Καφές ψυχρής εκχύλισης & χαρουπόμελο
1 φλούδα πορτοκαλιού για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαιά της

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε mixing glass ο Μανώλης τοποθετεί πάγο και όλα τα υλικά. Ανακατεύει καλά και σερβίρει σε μαύρο ποτήρι γευσιγνωσίας, το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω σε κομμάτι ξύλου από βαρέλι. Γαρνίρει με μία φλούδα πορτοκαλιού. Τέλος, στη μία πλευρά της ξύλινης αυτής βάσης, καίει επί τόπου κόκκους καφέ με φλόγιστρο.



Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙΙ



#Tidbits: 5 Award-Winning Cocktails - εικόνα 4

SPIRAL MARTINI
ΥΛΙΚΑ
70 ml Tanqueray No. TEN
15 ml Ξηρό vermouth εμβαπτισμένο με φύλλα ελιάς και αμύγδαλα
5 ml Παλαιωμένο Vinsanto
1 φλούδα γκρέιπφρουτ για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαια της

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο Μανώλης τοποθετεί σε mixing glass 40ml από το Tanqueray No. Ten, σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτει λίγο πάγο και ανακατεύει, ενώ στην συνέχεια συμπληρώνει 30ml παγωμένο Tanqueray No. TEN. Τοποθετεί στο mixing glass επιπλέον πάγο, βάζει το βερμούτ και το παλαιωμένο Vinsanto και συνεχίζει να ανακατεύει. Σερβίρει σε ποτήρι martini, γαρνίροντας το cocktail του με το αμύγδαλο αφού έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εμβάπτισης στο βερμούτ. Τέλος, αρωματίζει με έλαια από γκρέιπφρουτ.


#Tidbits: 5 Award-Winning Cocktails - εικόνα 5

GOLDEN PENICILLIN SOUR
ΥΛΙΚΑ
50 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
10 ml Talisker Storm Single Malt Whisky
25 ml Σιρόπι μελιού με ginger
15 ml Ασπράδι αυγού
20 ml Φρέσκο χυμό λεμόνι
1 φλούδα λεμονιού για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαια της

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο Μανώλης τοποθετεί σε shaker όλα τα υλικά, προσθέτει πάγο και χτυπάει με τη μέθοδο reverse dry shake. Σερβίρει σε ποτήρι, το οποίο έχει καπνίσει πρώτα με κομμάτια πάγου και δίπλα έχει τοποθετήσει καπνισμένο καραμελωμένο ginger. Τέλος, ψεκάζει το cocktail του, με έλαια από φλούδα λεμονιού και Talisker Single Malt Whisky 25 ετών.

#WorldClassGreece


Σχετικά άρθρα:
#tidbits

BEST OF NETWORK