September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits: Συνταγές με Φέτα

#Tidbits: Συνταγές με Φέτα

Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, φιλοξενεί στη στήλη της 2 υπέροχες συνταγές με φέτα Δωδώνη και την υπογραφή της Madame Ginger


#Tidbits *

* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information


Η Φέτα και τα λοιπά προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, αποκλειστικά από 100% ελληνικό γάλα, κλείνουν 52 χρόνια ιστορίας και υπόσχονται να συνεχίσουν να κάνουν τα ελληνικά προϊόντα διάσημα σε όλο τον κόσμο. Για να το γιορτάσουν λοιπόν μας παρουσίασαν μερικές νέες συνταγές με προϊόντα Δωδώνη με την υπογραφή γνωστών food bloggers. Εμείς «κλέψαμε» δύο της Madame Ginger, γιατί μας άρεσαν πολύ, και τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Περισσότερες συνταγές και ιδέες στο www.dodoni.eu

Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger
Φωτό: Άλεξ Ιωαννίδης

Τάρτα με πράσo, bacon και φέτα by Madame Ginger

#Tidbits: Συνταγές με Φέτα - εικόνα 1

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
2 πράσα
150 γρ. bacon
150 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
100 γρ. γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ
1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.
Κόβουμε το bacon σε μεσαία κομμάτια.
Τρίβουμε τη γραβιέρα και θρυμματίζουμε τη φέτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. 
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί φούρνου το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. 
Αραδιάζουμε στο φύλλο τη φέτα, το bacon, το σοταρισμένο πράσο και τη γραβιέρα. Κλείνουμε τα πλαϊνά και τις άκρες προς τα μέσα. 
Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.



Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ

Light burger Γαλοπούλας (με τυρί ελαφρύ) by Madame Ginger


#Tidbits: Συνταγές με Φέτα - εικόνα 2

ΥΛΙΚΑ
800 γρ. κιμά γαλοπούλας
1 κρεμμύδι
½ κ.γ. ρίγανη
5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
400 γρ. τυρί ΔΩΔΩΝΗ ελαφρύ
4 ψωμάκια burger
1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
1 ντομάτα
Αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 
Κόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και την ντομάτα σε ροδέλες.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά του κιμά και αλατοπιπερώνουμε. 
Πλάθουμε σε τέσσερα μπιφτέκια. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε μεριά. 
Παράλληλα ψήνουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με ραβδώσεις. 
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε, ζεσταίνουμε τα ψωμιά.
Σερβίρουμε τα burger με τα μπιφτέκια, τα λαχανικά και το ελαφρύ τυρί ΔΩΔΩΝΗ

Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Το ξέρεις πως οι ρίζες της φέτας συναντώνται ήδη στην αρχαία Ελλάδα και πως, αν την αποθηκεύσεις σε άλμη, μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο για πολύ περισσότερο; Επίσης, είναι ένα από τα πιο ισχυρά ΠΟΠ της χώρας μας.


Σχετικά άρθρα:
#tidbits

BEST OF NETWORK