Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, αποκαλύπτει γιατί το Νοέμβριο δίνουμε ραντεβού στο Matsuhisa Athens
#Tidbits *
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Ήδη η ανακοίνωση ενός fixed menu που περιλαμβάνει 6 αγαπημένα signature πιάτα σε προκαθορισμένη τιμή και που θα σερβίρεται όλες τις ημέρες στο εμβληματικό Matsuhisa Athens ήταν από μόνο του γεγονός, πόσο μάλλον τώρα που μάθαμε πως θα συνδυάζεται και με wine pairing. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!
Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου το Matsuhisa Athens ξεκίνησε με μία κίνηση-κλειδί για την εποχή: το Winter Omakase menu. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο menu που περιλαμβάνει όλα μας σχεδόν τα αγαπημένα πιάτα δια χειρός Βασίλη Παπαθεοδώρου και συγκεκριμένα:
1. Salmon Sashimi (γλυκιά και καυτερή miso paste, sesame oil, spring onion)
2. Goma Inaniwa Salad (με ταχίνι, λάδι τρούφας και γλυκό sake)
3. Matsuhisa Sushi (τόνος, λαυράκι, γλυκιά γαρίδα)
4. Black Cod Kadaifi (ginger, yuzu miso και καταιφι)
5. Lamb Hoba (σέλα από αρνί ελληνικό με teriyaki, rosemary, πίκλα wasabi)
6. Milk chocolate mousse (μους σοκολάτας γάλακτος, χιόνι λευκής σοκολάτας, crumble μαύρης σοκολάτας, παγωτό βούτυρο, κρέμα από μπισκότο και αφρό από γλυκό καλαμπόκι).
Το Winter Omakase λοιπόν κοστίζει 55€ το άτομο και σερβίρεται όλες τις ημέρες λειτουργίας του εστιατορίου χωρίς περιορισμό. Και αν νομίζεις πως αυτά είναι τα καλά νέα, περίμενε να ακούσεις και τα καλύτερα.
Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ
Από σήμερα (Πέμπτη 5 Νοεμβρίου) και για τις επόμενες 6 Πέμπτες το Winter Omakase θα συνοδεύεται και από wine pairing αγαπημένων Ελλήνων παραγωγών στην ίδια τιμή. Σήμερα το βράδυ το μενού θα συνοδεύεται από 4 επιλεγμένα κρασιά του κτήματος Τσέλεπου, μεταξύ των οποίων και τα δύο αφρώδη Methode Traditionnele, Amalia Brut από την ποικιλία Μοσχοφίλερο και Amalia Rose από την ποικιλία Αγιωργίτικα, ενώ όσοι θα παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο τον παραγωγό και να μάθουν όλα όσα πάντοτε θέλανε να ξέρουν για το κρασί και δεν είχαν ποιον να ρωτήσουν.
Το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες 5 Πέμπτες (12, 19 και 26 Νοεμβρίου, 3 και 10 Δεκεμβρίου) με ένα διαφορετικό Έλληνα παραγωγό κάθε φορά, που θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, καθώς και μέσω της σελίδας Matsuhisa Athens στο Facebook.
Info
Matsuhisa Athens: Απόλλωνος 40, Αστέρας Βουλιαγμένης, 210 8960510, www.matsuhisaathens.com καιwww.astir-palace.com
Ώρες Λειτουργίας:
Τετάρτη – Πέμπτη 19:30-00:30, Παρασκευή 19:30-1:00, Σάββατο 14:30-1:00 & Κυριακή14:30-22:00
Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Εσείς ξέρατε ότι ο Nobu Matsuhisa –γνωστός στο ευρύ κοινό ως απλά Nobu- δεν δίνει απλά το όνομά του στα εστιατόρια του ανά τον κόσμο, αλλά έχει συχνή και άμεση ανάμειξη και επικοινωνία με όλους του τους chef και ελέγχει τακτικά με ταξίδια του ανά τον κόσμο την άριστη ποιότητα και την αυθεντικότητα στις κουζίνες των εστιατορίων του;
Σχετικά άρθρα:
#tidbits