Ο θρυλικός σχεδιαστής μόλις έκανε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση!
Είναι γεγονός: έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα 6 χρόνων, ο Azzedine Alaïa επιστρέφει στην Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής τον Ιούλιο στο Παρίσι.
Είναι άλλωστε γνωστό, ότι ο θρυλικός σχεδιαστής από την Τυνησία άλλωστε δεν ακολουθούσε ποτέ την agenda της βιομηχανίας της μόδας και συνήθιζε να παρουσιάζει τις συλλογές του στα headquarters του οίκου του. Ειδικά οι συλλογές Υψηλής Ραπτικής ήταν ακόμη σπανιότερες, με την τελευταία να χρονολογείται το 2011, ενώ η προηγούμενη από αυτή ήταν το 2003. Στην αρχή μάλιστα της καριέρας του, παρουσίαζε τις συλλογές Υψηλής Ραπτικής αποκλειστικά και μόνο στο atelier της Rue de Bellechasse, ενώ μέχρι και σήμερα είναι διαθέσιμες μόνο στο κατάστημα της Rue de Moussy.

Τώρα ο Azzedine Alaïa αποφάσισε να συγχρονιστεί με το πρόγραμμα της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής και να παρουσιάσει την τελευταία του συλλογή για το Φθινόπωρο 2017 στις 5 Ιουλίου. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια εξήγηση για την επιστροφή αυτή, είναι όμως σίγουρο ότι το show του Alaïa - που είναι προγραμματισμένο μετά τον Valentino και πριν τον Fendi - θα είναι από τα σημαντικότερα highlights της σεζόν.