top article

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έχει ξεκινήσει πλέον επίσημα εδώ και λίγες μέρες με τον Raf Simons να μας παρουσιάζει το αμερικάνικο πείραμα του για τον Calvin Klein. Σειρά όμως είχαν τώρα μεταξύ άλλων, η Victoria Beckham με μία uber-girlie - όμως απόλυτα θηλυκή - συλλογή, αλλά και ένα διαφορετικό #WANGFEST πάνω στο catwalk από τον Alexander Wang

Μία μέρα πριν την επίσημη παρουσίαση του show της η Victoria Beckham μίλησε σε όλους για τη θηλυκότητα. "Η κομψότητα μπορεί να είναι δυνατή": Αυτή είναι η βασική ιδέα στην οποία στηρίζεται αυτή η σεζόν στη Νέα Υόρκη, αλλά και η ιδέα πίσω από την ανοιξιάτικη συλλογή της σχεδιάστριας. Μία σύγχρονη θηλυκότητα η οποία αναδύεται μέσα από διαφάνειες, απαλά χρώματα, άψογο tailoring - και το show της Beckham τα είχε όλα.

Τα φορέματα σε σχήμα κλεψύδρας έδωσαν φέτος τη θέση τους σε σχεδόν αέρινες pencil φούστες, ενώ ακόμη και τα stilettos αντικαταστάθηκαν από flats. Κάνοντας το show λίγο πιο ενδιαφέρον όμως, υπήρξε και μία νέα ενδιαφέρουσα προοπτική: οι pencil φούστες είχαν μία νέα σύγχρονη μορφή, με το μήκος τους να φτάνει σχεδόν μέχρι τους αστραγάλους, αλλά το tailoring της μέσης να θυμίζει tailoring παντελονιού. Σε αυτή τη new age feminity, η Victoria παρουσίασε και τη δική της εκδοχή του κουστουμιού με slim παντελόνια και matching σακάκια, συνδυασμένα όμως με μωβ pumps και εντυπωσιακά πράσινα σκουλαρίκια. 

Ο Alexander Wang έχει αποδείξει ότι αγαπά να εξελίσσεται διαρκώς, όχι μόνο στο κομμάτι του σχεδιασμού, αλλά και στο κομμάτι της παρουσίασης του κάθε show. Φέτος, ο σχεδιαστής έκανε τη διαφορά, στήνοντας ένα guerilla show στους δρόμους της Νέας Υόρκης- τα μοντέλα κατέβαιναν από ένα λεωφορείο που σταμάτησε σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, πριν καταλήξει στο Brooklyn, όπου περίμεναν οι δημοσιογράφοι και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Πιστός στο casual, athleisure στυλ και την σχεδόν αποκλειστικά ασπρόμαυρη παλέτα του,  ο Wang πειραματίστηκε με τα κοψίματα και τα "deconstructed” σακάκια και jackets, συνδύασε denim με δέρμα στο ίδιο outfit, διακόσμησε φόρμες, tops και παντελόνια με φερμουάρ και πολύτιμούς λίθους, παρουσιάζοντας μια fashion forward αλλά και σε μεγάλο βαθμό wearable συλλογή χάρη στο αθλητικό και άνετο στοιχείο.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });