top article

Μένουμε Μέσα: μια σωματική και πνευματική άσκηση. Είναι σημαντικό να κάνω ένα σκαρίφημα ενός ημερολογίου προγράμματος, οργανώνοντας τις ώρες εργασίας σε ενότητες.  Εκτός από τη γυμναστική, επιδιώκω να κάνω τακτά διαλείμματα για διατάσεις ή σύντομες οικιακές δουλειές που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στο συνολικό πρόγραμμα. Ασφαλώς, οι ντουλάπες και τα συρτάρια ήταν τα πρώτα "θύματα" της συσσωρευμένης ενέργειας μου και θεωρώ ότι έχω εκτοπίσει την Marie Kondo από το θρόνο της αυτοκράτειρας του οικιακού ξεκαθαρίσματος. Επιτέλους, αυτό ήταν και μια θετική πλευρά του αυτοπεριορισμού μου στο σπίτι. 

Αυτό που συμβαίνει συχνά στη συνέχεια είναι ένα ελαφρώς σαστισμένο ιντερλούδιο αναβλητικότητας, το οποίο περιλαμβάνει από το παιχνίδι με τα σκυλιά μου μέχρι μια βιαστική αναδιοργάνωση της βιβλιοθήκης μου. Επειδή το να γράφω συχνά είναι κομμάτι της δουλειάς μου, οι μικρές αυτές καθημερινές ρουτίνες είναι απωθητικά γνώριμες. Τώρα που εργάζομαι από το σπίτι, είτε γράφοντας είτε υλοποιώντας άλλο μέρος των καθηκόντων μου, οι καθυστερήσεις είναι ακόμη πιο εκνευριστικές και απαιτείται τεράστια δόση πειθαρχίας για να επιβάλλω τον εαυτό μου την επιστροφή στη καρέκλα του οικιακού γραφείου. 

Είδα, διάβασα, άκουσα: Τι κάνει η Ευγενία Χανδρή στο σπίτι της

Είχα έναν προκαθορισμένο χώρο εργασίας στο σπίτι μου αλλά μετακόμισα σε ένα μικρό σαλόνι που είναι διαμπερές και φωτεινότατο. Αντί για έπιπλο γραφείου, εργάζομαι σε ένα τραπέζι από μαύρη πέτρα, το οποίο είναι τρίφυλλο και προσφέρει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει τους συνεργάτες μου, έναν επαρκώς βαρύ ασημένιο χάρακα, ένα λαμπερό κόκκινο κουτί από ξύλο λάκα για να αποθηκεύω τα στίκερ με τις σημειώσεις μου, καθώς και το "fashion item” του γραφείου μου, μια δερμάτινη καφέ μολυβοθήκη Gucci. Συνοδεύεται από μια μολυβοθήκη / γλαστράκι απο τσιμεντο και φελο του Kizi, καθώς και από τα φωτεινά και γεμάτα έμπνευση Tomy K. σημειωματάρια μου

Πάντα γράφω με το στυλό σε χαρτί, αλλά όταν απαντώ ή διαβάζω τα email μου, χρησιμοποιώ το λαπτοπ μου, αλλά προτιμώ το tablet για καλύτερη ψηφιακή απεικόνιση των φωτογραφιών. Για να το προστατέψω από τις γρατσουνιές, το αποθηκεύω σε μια θήκη σε ζεν απόχρωση, από τον Dimitris Kalergis.  

Teas

Κατά τη διάρκεια αυτών των, υπερβολικά συχνών, διαλειμμάτων, η ετοιμασία μιας κούπας τσάι συνιστά μια χαλαρωτική τελετουργία που ανυπομονώ. Βράζοντας τα ολόκληρα φύλλα των Stories of Greek Origins ή εγχύοντας στην κούπα μου δύο μεταξένια φακελάκια με βοτανικό μείγμα Saristi, το τσάι είναι πάντοτε ένας ανακουφιστικός και καταπραϋντικός τρόπος για ενυδάτωση με καυτά αφεψήματα. 

Cistus-facial-serum-euthalia

Επίσης, υπάρχει το μπάνιο μου ως καταφύγιο. Είναι πάντα αρωματισμένο με κάποιο έλαιο αρωματοθεραπείας από την Apivita που σιγοκαίει και το οποίο το κάνει να μοιάζει με ένα μικρό spa. Εδώ κάνω το πρόσωπο μου πιο σφριγηλό με τη θαυμάσια μάσκα Gold DrV Cosmetics από χρυσό, ενυδατώνω την επιδερμίδα μου με τον θρεπτικό ορό Euthalia από έλαιο κίστου και τονώνω το σώμα μου to serum  Nature Theories με καφέ, το οποίο συσφίγγει και δροσίζει την επιδερμίδα. 

Portrait 3-Hnad woven things by Nikoleta

Τέλος, καθώς πέφτει η νύχτα, απολαμβάνω μια ήσυχη στιγμή στη βεράντα που περιβάλλεται από καταπράσινα φυτά και τη σιωπή της άδειας πόλης. Τυλίγομαι με μια εσάρπα Hand Woven Things by Nikoletta,  που έχει υφανθεί στον αργαλειό από τη Νικολέττα στη Μύκονο.  Αυτές είναι οι ιεροτελεστίες, οι μικρές ρουτίνες, στις οποίες βασίζομαι, όταν βρίσκομαι μακριά από τις δεσμεύσεις του γραφείου, όμως μου χαρίζουν μια νέα αίσθηση της σχέσης μου με το χρόνο και μου επιτρέπουν να απολαμβάνω την ανθισμένη αυλή μου στο απογευματινό φως του ήλιου, δίχως ενοχή, αγκαλιάζοντας έναν καινούργιο τρόπο ζωής. Η ανάγνωση ενός βιβλίου εκεί έξω μου θυμίζει την βραδεία κίνηση του χρόνου σε θεατρικά έργα, όπως το "Ένας μήνας στην εξοχή" του Τουργκένιεφ. Αυτός είναι ο δικός μου μήνας (και βάλε) στην πόλη, στο σπίτι. 

 

Διάβασε επίσης:

Είδα, διάβασα, άκουσα: Τι κάνει η Katerine Duska στο σπίτι της

Είδα, διάβασα, άκουσα: Τι κάνει η Ελένη Στασινοπούλου στο σπίτι της

Είδα, διάβασα, άκουσα: Τι κάνει ο Φώτης Βαλλάτος στο σπίτι του

 

Ιούλιος 2018

>