top article

Ναι ακούγεται παράξενο, όταν αναφέρω σε φίλους πως μια ηλεκτρική σκούπα κατάφερε να αυξήσει τον ελεύθερο χρόνο μου, ωστόσο δεν είναι ψέματα. Μην ξεχνάμε πως η σύγχρονη ζωή έχει αποκτήσει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας στο να συμβαδίσεις μαζί της, δεδομένων των υποχρεώσεων που σε ακολουθούν. Τι σημαίνει αυτό; Θέλω να μπορώ να αφοσιώνομαι πλήρως στη δουλειά μου, αφιερώνοντας όλη μου την προσοχή στα πρότζεκτ που λατρεύω, επιθυμώ την ίδια στιγμή να βρίσκω χρόνο για τη γυμναστική μου που είναι σημαντική για εμένα, αλλά και να έχω χρόνο να κάνω μία βόλτα στα μαγαζιά που είναι η ψυχοθεραπεία μου. Βέβαια, αν προσθέσουμε στο παραπάνω σενάριο όλες τις δουλειές του σπιτιού και τις υποχρεώσεις που βγαίνουν στα ξαφνικά, συνειδητοποιώ πως αν γινόταν, ευχαρίστως θα χρησιμοποιούσα και τις 24 ώρες της ημέρας. Όταν λοιπόν έπεσε στα χέρια μου η αυτόνομη ρομποτική σκούπα Roomba Combo™ j7+ της iRobot, δεν πίστευα ποτέ πως θα μπορούσα να εξοικονομήσω χρόνο και δυνάμεις μέσα στην ημέρα.  

Σκούπισμα - Σφουγγάρισμα σημειώσατε διπλό

Πρόκειται για το πιο προηγμένο ρομπότ 2- σε -1 της εταιρείας, που διαθέτει τις λειτουργίες μιας σκούπας και μιας σφουγγαρίστρας. Η πρωτοπορία, ωστόσο, δεν έγκειται στο ότι πρόκειται για μία συσκευή στην οποία συνυπάρχουν και τα δύο, αλλά ότι η Roomba Combo j7+ μπορεί να σκουπίσει και να σφουγγαρίσει ταυτόχρονα, όλα με ένα πέρασμα. Μπορεί να ολοκληρώσει δηλαδή και τις δύο αυτές δουλειές πολύ γρηγορότερα από εσένα.

Είσαι πολυάσχολη; Η Roomba Combo j7+ θα σε κάνει να ξεχάσεις το καθάρισμα για μήνες

Roomba Combo όπως λέμε ευφυής

Είναι τόσο έξυπνη που όχι μόνο είναι ιδανική για οποιοδήποτε δάπεδο, αλλά καταλαβαίνει πότε περνάει πάνω από χαλιά, με αποτέλεσμα να ανασηκώνεται, ώστε να μην τα βρέξει τη στιγμή που σφουγγαρίζει. Ξεκινάει λοιπόν πρώτα από το καθάρισμα των χαλιών, συνεχίζοντας με τα δάπεδα τα οποία σκουπίζει και σφουγγαρίζει στη στιγμή. Η ευφυΐα της, όμως, δεν σταματά εκεί, καθώς μπορεί να αναγνωρίσει περισσότερα από 80 αντικείμενα (από πολύ μεγάλα μέχρι πολύ μικρά) - χάρη στην πλοήγηση vSLAM® με αναγνώριση αντικειμένων-, ώστε να καθαρίζει συγκεκριμένα σημεία, κατόπιν εντολής. Παράλληλα, από μόνη της ανιχνεύει αντικείμενα που υπάρχουν στο πάτωμα, όπως για παράδειγμα ένα ζευγάρι παπούτσια ή ακόμα και τα περιττώματα του κατοικίδίου σου, τα οποία και αποφεύγει. 

σκουπα

Το μέγεθος δεν μετράει

Για την Roomba Combo δεν υπάρχει καμία πρόκληση που δεν θα φέρει εις πέρας. Όσο μεγάλο κι αν είναι το σπίτι σου, η προηγμένη ρομποτική σκούπα της iRobot θα καταφέρει να το ολοκληρώσει και γρήγορα μάλιστα. Ειδικότερα, έχει τη δυνατότητα να απομνημονεύσει 10 διαφορετικούς χάρτες, με αποτέλεσμα να ξέρει ακριβώς πού βρίσκεται. Ανάλογα τη διάθεση και την ανάγκη της ημέρας, μπορείς να τη στείλεις να καθαρίσει ένα συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού, αλλά και να της απαγορεύσεις να πάει σε άλλα δωμάτια. 

Αυτοματισμός check

Όπως προανέφερα, προτιμώ να διοχετεύω τον ελεύθερό μου χρόνο σε πράγματα που αγαπώ και όχι σε δουλειές που μοιάζουν με αγγαρείες, με τη Roomba Combo j7 να αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχό μου σε αυτό, γιατί απλά "σκέφτεται" και πράττει πριν από εμένα, για εμένα. Γνωρίζοντας τι ακριβώς πρέπει να κάνει και τι να αποφεύγει, είναι αυτόνομη να καθαρίσει όπως ξέρει, χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη βοήθεια από εμένα. Από την άλλη, μπορεί να επαναφορτιστεί κατά τον καθαρισμό για όσο χρειάζεται για την ολοκλήρωση της εργασίας και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Εκείνο, όμως, που δεν έχεις σίγουρα δει αλλού, είναι όταν ο κάδος της γεμίσει, η ίδια θα μεταφερθεί στον σταθμό καθαρισμού για να τον αδειάσει. Μάθε πως η επανασφραγιζόμενη σακούλα μπορεί να χωρέσει έως και 30 γεμάτους κάδους σκόνης της ηλεκτρικής σκούπας, πράγμα που σημαίνει πως θα ξεχάσεις το σκούπισμα για αρκετούς μήνες. 

σκουπα

Εσύ έχεις τον έλεγχο

Ακόμα κι αν η ρομποτική σκούπα είναι εκείνη που κάνει όλη τη δουλειά, εσύ έχεις τον έλεγχο μέσω του iRobot OS™. Το λειτουργικό σύστημα σού δίνει τον απόλυτο έλεγχο για το πού, πότε και πώς καθαρίζει το ρομπότ σας, ενώ παρέχει εξατομικευμένες εντολές και ένα έξυπνο κέντρο ελέγχου που ταιριάζει στις προτιμήσεις και το σπίτι σου. 

σκουπα

Περισσότερο premium χαρακτηριστικά

- Θυμάται την περίοδο τριχόπτωσης του κατοικιδίου σας

- Συμβουλές για την εποχή της γύρης

- Προτείνει προγράμματα καθαρισμού

- Απεριόριστο μέγεθος περιοχής καθαρισμού

- Θα καθαρίσει ενώ εσείς λείπετε

- Υπολογίζει το χρόνο καθαρισμού

Είμαι ελεύθερη, λοιπόν, να αφιερωθώ στις ασχολίες που με κάνουν χαρούμενη, αφήνοντας τα "δύσκολα" για τη Roomba Combo j7+. Άλλωστε, απέδειξε και με το παραπάνω πως μπορεί να τα βγάλει πέρα. Μήπως να τη δοκιμάσεις κι εσύ;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Tags

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });