Στο Astir Palace Resort η κουζίνα είναι ελληνική και άκρως δημιουργική
Στο πιο γοητευτικό προφίλ της αττικής επικράτειας, εκεί όπου η ελληνική Ριβιέρα ξεπερνά σε κάλλος και γοητεία τις υπόλοιπες µεσογειακές αδελφές της, καθώς τα πεύκα «αγκαλιάζουν» τον πιο µαγικό κόλπο της Βουλιαγµένης, για πρώτη χρονιά οι τρεις µεγαλύτεροι Έλληνες σεφ έρχονται να συνοµιλήσουν σε µια ιδέα, που στον ίδιο χώρο συνδέει την ταβέρνα και την πιο υψηλή δηµιουργικότητα: Χρύσανθος Καραµολέγκος, Νίκος Καραθάνος, Δηµήτρης Δηµητριάδης. Το dream team σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις, αλλά και να επανέλθεις: γκουρµέ ή κάτι σε πιο απλό;
Οι σεφ: Ο Χρύσανθος Καραµολέγκος είναι ο πρώτος που άνοιξε το δρόµο της δηµιουργικότητας στη γεύση της Ελλάδας, επιλέγοντας στην ωριµότητά του µια οικεία µετάλλαξη της παράδοσης µέσα από τον παγκόσµιο χάρτη των µυρωδικών και των µπαχαρικών. Γιατί ο Χρύσανθος, καταρχήν, είναι ένας ισορροπιστής µάγος των αρωµάτων.
Μόλις 29 χρονών και µε 2 αστέρια Michelin στον σκούφο του, ο Νίκος Καραθάνος είναι αναµφισβήτητα ο πιο κοσµοπολίτης σεφ της γενιάς του, αφού είναι ο µόνος που κατάφερε να κάνει δική του –σε όλη της την αρτιότητα– την ισπανική τεχνική, που στην κουζίνα του υποκλίνεται µε χάρη, και νοστιµιά στον µουσακά και στα γεµιστά της µαµάς του. Ίδια η νοστιµιά της παράδοσης, αλλά σε αµπαλάζ υπερθέαµα. Ο Δηµήτρης Δηµητριάδης έρχεται να ενώσει τους άλλους δύο, κάπου ανάµεσα στην υψηλή κουζίνα και σε µια πιο βατή δηµιουργικότητα.
Ξεχωρίσαµε: Τα γεµιστά µε ντοµάτες, το ταρτάρ από γεµιστά, φέτα και bon-bon καραµέλλας από πιπεριά.
Η καλύτερη ώρα: Τα βράδια -µε φεγγάρι κατά προτίµηση- όταν µπροστά σου απλώνεται λουσάτη η ελληνική Ριβιέρα και τα φώτα διαγράφουν απόκοσµα µαγικές τις πτήσεις των πουλιών στον αέρα.
Γιατί να το προτιμήσω: Δύο εκδοχές: «Γαλάζια γκουρµέ» ή «Γαλάζια Ταβέρνα», πλάι πλάι στο γαλάζιο του Σαρωνικού, να επιλέξεις όποια ντεσιµπέλ δηµιουργικότητας αντέχεις, να βιώσεις το παρόν και το µέλλον της ελληνικής δηµιουργικότητας κατευθείαν από την κουζίνα του πιο all star team της υψηλότερης ελληνικής γαστρονοµίας.
Astir Palace Resort: Απόλλωνος 40, τηλ. 210 8902137
Δες στη σελίδα 2 το πιάτο που σου προτείνουμε
Υλικα: για 4 ατοµα
300 γρ. παντζάρια
100 γρ. τυρί κατσικίσιο
100 ml γάλα
2 κ.σ. ξίδι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. µπαλσάµικο ή οξύµελι
2 αποξηραµµένα σύκα
αλάτι - πιπέρι
Εκτελεση
Βράζουµε τα παντζάρια, τα καθαρίζουµε και τα κόβουµε σε κυβάκια. Τα αλατοπιπερώνουµε και τα ανακατεύουµε µε λαδόξιδο. Χτυπάµε στο µούλτι το τυρί µαζί µε το γάλα µέχρι να γίνει κρέµα. Ψιλοκόβουµε τα σύκα, τα ανακατεύουµε µε το οξύµελι και λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουµε τα παντζάρια µε την κρέµα κι από πάνω τα σύκα. Προαιρετικά, σερβίρουµε τη σαλάτα µε βραστά λαχανικά που θα νοστιµίσουµε µε µια βινεγκρέτ µε ελαιόλαδο, λεµόνι, κύµινο, µουστάρδα και αλατοπίπερο και θα συνοδεύσουµε στο πλάι µε λίγη µαγιονέζα.
