Βόλτα στα Βόρεια Προάστια και δύο γευστικές προτάσεις.
Μία βόλτα στην Κηφισιά ή στη Νέα Ερυθραία μπορεί να εξελιχθεί πολύ πιο γευστική από όσο φαντάζεσαι. Είτε θες ατμοσφαιρικό δείπνο για δύο είτε λιχουδιές και ρακί με την παρέα, σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Το νέο μενού του Abovo ενθουσιάζει κάθε foodie που σέβεται τον εαυτό του, ενώ οι σπιτικές γεύσεις στο Αποστακτήριον γίνονται η χαρά της παρέας.
Abovo

Μία ατμοσφαιρική, καταπράσινη βεράντα και ο Μιχάλης Νουρλόγλου στην κουζίνα θέτουν τις βάσεις για ένα δείπνο υψηλών προδιαγραφών. Το νέο μενού έρχεται με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσθήκες, όπως το χταπόδι κοντοσούβλι με καραμελωμένα κοκκάρια και φάβα Σαντορίνης, το ριζότο με φιλέτο πάπιας sous vide, βερίκοκο και πιπέρι σετσουάν και το μοσχαρίσιο φιλέτο με κανελόνια γεμιστά με μοσχαρίσια ουρά και σάλτσα με μασίς, ενώ η λίστα των κρασιών υπόσχεται “χαράς ευαγγέλια” στους ψαγμένους οινόφιλους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές είναι μειωμένες, ακολουθώντας την πτώση του ΦΠΑ.
ABOVO Restaurant: Κολοκοτρώνη 37, 14671 Κηφισιά, τηλ. 210-8015324-5
Αποστακτήριον

Προσεγμένος χώρος -εξωτερικά κάτω από τα πλατάνια και τις μουριές και εσωτερικά ζεστά χρώματα και όμορφες λεπτομέρειες-, εμμονή με την ποιότητα της πρώτης ύλης, λαχταριστά πιάτα και το φιλικότερο σέρβις των βορείων προαστίων κάνουν το Αποστακτήριον σημείο συνάντησης όλων όσων ξέρουν να εκτιμούν το καλομαγειρεμένο φαγητό. Ντολμαδάκια γιαλαντζί, με βιολογικά αμπελόφυλλα, κουκουνάρι και σταφίδες, μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου με πειραγμένη πατατοσαλάτα, φιλετάκια σαρδέλας στη σχάρα με κρεμμυδάκι και φρέσκο λεμόνι και γαύρος μαρινάτος to die for είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα συνοδεύσεις με κρασάκι, τσίπουρο ή ούζο και πραγματικά δε θα θες να φύγεις από το μαγαζί.
Αποστακτήριον: Αγ. Αναργύρων 2 & Πλ. 28 ης Οκτωβρίου (Τσακπίνη), Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6207126
Σχετικά θέματα:
Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist
Taste Report: Τα γευστικά νέα του κέντρου
Tasty September: Λίγο ακόμα καλοκαίρι