September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Les Connoisseurs: Ανδρέας Λαγός, ο σεφ

Les Connoisseurs: Ανδρέας Λαγός, ο σεφ

Μοιράζεται μαζί μας 3 εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου χωρίς να χρειαστεί να περάσεις ολόκληρη τη μέρα κλεισμένη στην κουζίνα<br />



Who is who:
Ο Ανδρέας Λαγός μεγάλωσε μέσα στη φύση, γεγονός που έχει σημαδέψει τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα λαχανικά, τα φρούτα και τα μυρωδικά στη μαγειρική του. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική στη σχολή Le Monde και λίγα χρόνια αργότερα είχε ήδη καταφέρει να χτίσει φήμη γύρω από το όνομα του. Σήμερα ο Ανδρέας, εκτός από τη μαγειρική, ασχολείται με τη συγγραφή του νέου του βιβλίου και τα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου ανακαλύπτει τα μυστικά της μεσογειακής κουζίνας.

Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι ικανότητες σεφ στη μαγειρική, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να οργανώσεις με επιτυχία ένα δείπνο στο σπίτι για τους αγαπημένους σου. Ο Ανδρέας μοιράζεται μαζί μας 3 εύκολες και γρήγορες συνταγές, με τις οποίες θα εντυπωσιάσεις τους πάντες.


Στρούντελ πατάτας με ανθότυρο

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
3 αυγά 2 ολόκληρα και 1 κρόκο
215 ml. γάλα
7 πατάτες 450γρ.
250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 λεμόνι , το ξύσμα του

Αριθμός ατόμων
8 άτομα

Εκτέλεση

Για την γέμιση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, 200γρ. γάλα, το ανθότυρο, τα 2 ολόκληρα αυγά, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε και τις πατάτες με λίγο αλάτι και πιπέρι και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το ανθότυρο. Ανακατεύουμε προσεχτικά και τα κρατάμε στην άκρη.

Για το στρούντελ

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το γυρνάμε κάθετα. Τοποθετούμε τις πατάτες στο κέντρο της σφολιάτας με τη σειρά, φτιάχνοντας ένα σωρό από πατάτες. Στο τέλος ρίχνουμε ότι κρέμα έχει μείνει.
Κόβουμε σε λωρίδες τα πλαϊνά κομμάτια της σφολιάτας και αρχίζουμε να σκεπάζουμε τις πατάτες με τις λωρίδες πλέκοντας τις εναλλάξ, μέχρι να καλυφθούν όλες οι πατάτες και να κλείσει το στρούντελ.
Χτυπάμε τον κρόκο με το υπόλοιπο γάλα (1κ.σ.) μέσα σε ένα μπολ και αλείφουμε την επιφάνεια του στρούντελ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40-45 λεπτά μέχρι να έχουν γίνει οι πατάτες, να φουσκώσει η σφολιάτα και να έχει πάρει χρώμα.

Βγάζουμε το στρούντελ από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Το σερβίρουμε ζεστό.


Les Connoisseurs: Ανδρέας Λαγός, ο σεφ - εικόνα 1

Συνέχεια στη σελίδα 2


Κρέμα σοκολάτας με ελαιόλαδο και παστέλι καρύδι-κανέλα

Υλικά

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα για τη μούς και 1 ασπράδι για το παστέλι
180 ml. γάλα φρέσκο
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
30 γρ. καφέ εσπρέσο ( 2 κ.σ. ρόφημα)
60 ml. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 βανίλια
10 κ.σ. καρυδόψιχα ( 150 γρ.) για το παστέλι
45 γρ. ζάχαρη καστανή για το παστέλι
1 κ.γ. κανέλα σκόνη για το παστέλι

Αριθμός ατόμων
6 άτομα


Εκτέλεση

Για τη μους σοκολάτας:
Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τα αυγά και το γάλα. Βάζουμε το μπόλ σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν τα αυγά. Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον καφέ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
Βάζουμε το μείγμα απο γάλα και αυγά στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς .
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτας.
Μοιράζουμε τη μους σε 6 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Για το παστέλι:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς C για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να στεγνώσουν τα υλικά και να γίνουν τραγανά.
Βγάζουμε το παστέλι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.


Μόλις βγάλουμε τις μους από το ψυγείο, τις πασπαλίζουμε με το παστέλι και σερβίρουμε.

Les Connoisseurs: Ανδρέας Λαγός, ο σεφ - εικόνα 2

Συνέχεια στη σελίδα 3


Σαλάτα μπρόκολο με φέτα, πιπεριά φλωρίνης και σάλτσα μελιού

ΥΛΙΚΑ
1 μπρόκολο μεγάλο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
6 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
8 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
5 κ.σ. σταφίδες μαύρες
100 ml. ελαιόλαδο για τη σάλτσα μελιού
50 ml χυμό λεμόνι για τη σάλτσα μελιού
2 κ.σ. μέλι για τη σάλτσα μελιού
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
φρέσκο θυμάρι 1 κ.σ. ψιλοκομμένο

Αριθμός ατόμων
6 άτομα

Εκτέλεση
Για τη σαλάτα:
Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και καθαρίζουμε το κοτσάνι.
Βάζουμε το μπρόκολο μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Σουρώνουμε και κρυώνουμε το μπρόκολο με μπόλικο νερό.
Αφήνουμε το μπρόκολο να στραγγίξει καλά, κόβουμε το κοτσάνι σε χοντρές φέτες και το μεταφέρουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κρατάμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα μελιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα βάζο με καπάκι και τα κουνάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να καλυφθεί η σαλάτα με τη σάλτσα.
Βάζουμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος και σερβίρουμε.

Les Connoisseurs: Ανδρέας Λαγός, ο σεφ - εικόνα 3

Φωτογραφικό υλικό: www.stavroskostakis.com

Μάθε περισσότερα για τον Ανδρέα στο www.andreaslagos.com.

Σχετικά θέματα:
Les Connoisseurs: Ιφιγένεια Ματαράγκα, η διακοσμήτρια
Les Connoisseurs: Νικόλας Βιλλιώτης, ο hair expert
Les Connoisseurs: Δημήτρης Μώρος, ο personal trainer

BEST OF NETWORK