Από το “φάε το αυγό σου” στο #eggporn
Ο Krohn και το προσωπικό του έκαναν έρευνα σε πάνω από 15 χιλιάδες μενού εστιατορίου για να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα: τα αυγά υπήρχαν παντού. “Θα δούμε μία έκρηξη στα αυγά το 2014. Το πρωινό είναι προφανές, αλλά θα τα δούμε στο μεσημεριανό και το βραδινό. Και όχι μόνο σε παραδοσιακά πιάτα, όπως σαλάτα με αυγό και quiche, αλλά αυγά πάνω σε burger, pasta, μαγειρευτά και ό,τι σκεφτείς” είχε δηλώσει ο Krohn.
Έναν χρόνο μετά, τα αυγά φαίνεται να κατακτούν και την αθηναϊκή γευστική σκηνή, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε πότε φτάσαμε από το “φάε το αυγό σου” στο #eggporn. Ειδική μνεία γίνεται στο brunch, με τα αυγά να πρωτοστατούν – από ποσέ μέχρι μάτια και από scrambled μέχρι benedict. Πλέον, όμως οι chef γεμίζουν τα μενού τους με αυγά σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και τα βάζουν ξεδιάντροπα σε πιάτα που δεν περίμενες να δεις.
Συνέχεια στη σελίδα 2
Στο Nixon, ο chef Marko Rossi σε προκαλεί να σπάσεις μόνος σου τον κρόκο στο πιάτο με την καρμπονάρα, ο Ηλίας Σκουλάς στο Food Mafia προσφέρει πέννες με αυγά και τρούφα, στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ έρχεται ένα τηγανητό αυγό πάνω στα μακαρόνια σου, στο Leo's House of Bagel φτιάχνεις το δικό σου bagel με αυγό μάτι και μπέικον, ενώ στο Mama Roux απολαμβάνεις τα eggs en cocotte, δύο αυγά πάνω από πουρέ, λαχανικά και crispy λουκάνικο. Αυτή είναι η λίστα με τα 8 αγαπημένα μας, για να δεις τα αυγά με άλλο μάτι.
Food Mafia

Πέννες με τρούφα, πεκορίνο και τηγανητό αυγό, πιάτο γνωστό και ως τα "ζυμαρικά του διαβόλου"
Ψωμί & Αλάτι

Ο Γιάννης Λουκάκος επαναπροσδιορίζει τα αυγά - μάτια
Mama Roux

Eggs en cocotte
MANHMANH

Η διαφορετική εκδοχή της carbonara
Συνέχεια στη σελίδα 3
NIXON

DIY Carbonara
Leo's House of Bagels

Bagel με ομελέτα ή αυγό τηγανητό
Just Made 33

Τα αυγά στην πιο λαχταριστή εκδοχή τους
Άνετον
