Μετά τη γάλακτος, τη μαύρη και τη λευκή, ήρθε η ροζ σοκολάτα
Ογδόντα χρόνια μετά την εφεύρεση της λευκής σοκολάτας, η ροζ σοκολάτα είναι κι επίσημα η τέταρτη εκδοχή που ήρθε να προστεθεί στην πιο δημοφιλή τροφή. Το Millennial Pink εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στην αγορά τροφίμων και η εμμονή των καταναλωτών με το συγκεκριμένο ροζ χρώμα φαίνεται πώς δίνει χώρο για περαιτέρω έρευνα και δημιουργία. Έτσι, η ελβετική εταιρία σοκολατοποιίας Barry Callebaut αποκάλυψε ότι επινόησε τη σοκολάτα "Ruby".
Διάβασε επίσης: Η εμμονή μας με το ροζ κρασί οφείλεται στο Instagram
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η σοκολάτα αποκτά τη ροζ απόχρωσή της από το κακάο Ruby, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας φυσικής γεύσης που δεν είναι πικρή, γαλακτώδης ή γλυκιά αλλά απαλή και φρουτώδης όπως ακριβώς η γεύση των μούρων. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, ανεξάρτητα από τη ροζ εμφάνισή της, η εν λόγω σοκολάτα δεν περιέχει καμία χρωστική ουσία.

Ο Peter Boone, διευθύνων σύμβουλος της Barry Callebau, δήλωσε: ''Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η συνεργασία με τους συνεργάτες μας για την εισαγωγή του καινοτόμου αυτού προϊόντος στην αγορά και την προώθηση της νέας σοκολάτας Ruby στους κατασκευαστές σοκολάτας και στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο".
Διάβασε επίσης: Το pink gin είναι η απάντηση στο ροζέ
Φωτογραφίες: Barry Callebau