Fall/Winter trends
To Zacapa αποτελεί έναν από τους γνησιότερους και πιο ιδιαίτερους εκπροσώπους του ρουμιού παγκοσμίως. Το ξεχωριστό ρούμι από την Γουατεμάλα κρύβει τα δικά του μυστικά. Εμείς σε βοηθάμε να το γνωρίσεις καλύτερα, παρουσιάζοντας κάποια πράγματα που μάλλον δεν είχες ακούσει ποτέ γι' αυτό.
Ο πρώτος που ασχολήθηκε σοβαρά με την ανάδειξή του ήταν ο γιατρός και χημικός Alejandro Burgaleta, ο οποίος είχε την επίβλεψη της ανάμειξης και της ωρίμανσης του ρουμιού.

Η πόλη της Zacapa ιδρύθηκε το 1876 στην ανατολική πλευρά της Γουατεμάλας. Το ομώνυμο ρούμι δημιουργήθηκε 100 χρόνια μετά, για να γιορταστεί η επέτειος αυτή.

Η Master Blender του είναι η Lorena Vásquez. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες γυναίκες παγκοσμίως στο χώρο του ποτού.

Αυτό που απογειώνει την απόλαυσή του, είναι το να το συνδυάσεις με ένα ποιοτικό γλυκό με σοκολάτα.

Βασικό συστατικό του είναι το παρθένο μέλι από ζαχαροκάλαμο και όχι η μελάσσα.
Η παραγωγή του γίνεται σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, σε μια περιοχή που αποκαλείται το "Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα".

Παράγεται μέσα από τη διαδικασία απόσταξης "Sistema Solera", μέσα από την οποία αναμειγνύονται διάφορες ποικιλίες ρουμιού. Αυτές συνδυάζονται και ωριμάζουν κατά σειρά σε βαρέλια ουίσκι, sherry και κρασιών.

Η γεύση του ενισχύεται περισσότερο από το υψόμετρο και την σταθερή θερμοκρασία της περιοχής (14°C ).
Το Zacapa αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο ρούμι για το 2017 από το Drinks International Bar Report.

Το Zacapa έχει κερδίσει την πρώτη θέση στην κατηγορία Premium Rums στο International Rum Festival, 4 συνεχόμενες χρονιές (1998, 1999, 2000 και 2001), ενώ ήταν το πρώτο ρούμι που μπήκε στο Hall of Fame του θεσμού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr