Στις 16 Ιουνίου στο Release Festival Athens
Ο θρυλικός Jonnhy Marr, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της βρετανικής ροκ μουσικής, συνιδρυτής και συνθέτης των Smiths, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, το όνομά του προστέθηκε στο line up της Κυριακής 16 Ιουνίου στο Release Festival και ήδη ανυπομονούμε να ακούσουμε έναν από τους επιδραστικότερους κιθαρίστες στην ιστορία της μουσικής.
Μετά την διάλυση των Smiths, o 56άχρονος συνεργάστηκε με πολλούς σπουδαίους μουσικούς και συγκροτήματα. Ανάμεσά τους και ο καλός του φίλος Bernard Sumner των New Order, μαζί με τον οποίο σχημάτισαν το 1989 τους Electronic. Τα τελευταία 7 χρόνια ακολουθεί solo καριέρα, έχοντας κυκλοφορήσει τρία εξαιρετικά albums (The Messenger/ 2013, Playland/ 2014) και πραγματοποιώντας παράλληλα live σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε το άλμπουμ του με τίτλο Call The Comet, το οποίο απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές.
Η εμφάνισή του στο Release Athens προβλέπεται ιστορική και στις 16 Ιουνίου πρόκειται να ακούσουμε live iconic τραγούδια όπως τα Bigmouth Strikes Again, How Soon Is Now?, There Is A Light That Never Goes Out, Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me καθώς και κάποια κομμάτια των Electronic, όπως το υπέροχο Getting Away With It.
κεντρική φωτογραφία: Abaca Press