Εκτός από νόστιμο, το φαγητό του δρόμου μπορεί να αποτελέσει και πρόβλημα. Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου λαμβάνουν ήδη τα μέτρα τους
Takoyaki, yakisoba, yakitori, imagawayaki, yakiimo, ikayaki, tomorokoshi, wataame. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να λατρέψει κάποιος το ιαπωνικό street food, καθώς πέρα από τη σχεδόν μυστηριακή τους γοητεία, τα yatai (οι μικροί υπαίθριοι πάγκοι που συναντά κάποιος από τo Σαπόρο μέχρι την Φουκουάκα και από το Τόκιο έως την Οζάκα) προσφέρουν σε κατοίκους και ταξιδιώτες της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου ανεκτίμητα γαστρονομικά διαμάντια.
Τα on-the-go πιάτα που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας γύρω από το φαγητό μπορεί ωστόσο να κρύβουν και κάποιους κινδύνους. Όχι, δεν μιλάμε για πιθανή δηλητηρίαση αλλά για κάποιες παρενέργειες που σχετίζονται με τον τρόπο κατανάλωσής τους και για τις οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα, προς όφελος όλων.
Διάβασε περισσότερα στο esquire.gr