Πολλοί δεν αγαπούν τη σκορδαλιά. Αυτή η πανεύκολη σάλτσα, που γίνεται με ένα ανακάτεμα, δίνει μια πρωτότυπη παρέα στον κλασικό μπακαλιάρο.
Υλικά
1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες
αλεύρι
μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνι
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. ταχίνι
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 κ.σ. ζεστό νερό
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 σφηνάκι μέλι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Δες την εκτέλεση στο tasty-guide.gr