December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

17.06.2021
Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens Courtesy of Pelagos

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi δημιουργεί πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες και επικούρεια φιλοσοφία που μπορείτε να απολαύσετε σε ένα μαγευτικό σκηνικό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το fine dinning αυτό το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με έναν προορισμό: το εστιατόριο Pelagos που βρίσκεται στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Ο σεφ Luca Piscazzi που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία προτείνει ένα δημιουργικό μενού βασισμένο στα θαλασσινά, τις τοπικές γεύσεις και τη μεσογειακή κουζίνα.

Four Seasons

 

Ποιος είναι ο Luca Piscazzi

Four Seasons

 

Πρόκειται για έναν σεφ με περγαμηνές Michelin που έχει κερδίσει αναγνώριση σε σημαντικά βραβευμένα εστιατόρια σε Ρώμη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο και Λονδίνο. Πριν αποφασίσει να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Αθήνα εργαζόταν στο πλάι της Anne-Sophie Pic ως Head Chef στο La Dame de Pic του Λονδίνου -το εστιατόριο βρίσκεται στο Four Seasons Ten Trinity Square και κέρδισε δύο (από τα τέσσερα) αστέρια Michelin που διαθέτει κατά τη διάρκεια της θητείας του Piscazzi.

Η μαγειρική φιλοσοφία του Piscazzi αψηφά τον εντυπωσιασμό, κι εστιάζει σε πιάτα με αναγνωρίσιμα υλικά και στην ανάδειξη των πλούσιων γεύσεων, αρωμάτων και υφών των εποχιακών πρώτων υλών. Ένα ξεχωριστό στοιχείο που μπορείτε να γευτείτε στο νέο του εγχείρημα, το μενού του Pelagos, είναι ο απροσδόκητος τρόπος με τον οποίο έχει εφαρμόσει στα ψάρια και τα θαλασσινά τεχνικές που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι αφορούν την επεξεργασία του κρέατος.

Το μενού 

Αντλώντας έμπνευση από τη συνεχώς μεταβαλλόμενη διάθεση της θάλασσας, η νέα ομάδα του Pelagos εξειδικεύεται στο να γεννά τις δικές της ερμηνείες των παγκόσμιων γαστρονομικών τάσεων. "Εξασφαλίζουμε τις περισσότερες πρώτες ύλες μας από ντόπιους προμηθευτές, κυρίως ψάρια και θαλασσινά που αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Αν έχουμε ένα μεγάλο ψάρι, θα σερβίρουμε το ωμό μέρος, θα φτιάξουμε κρέμα από την κοιλιά και, αν έχει αυγά, θα τα κρατήσουμε για να φτιάξουμε bottarga (αυγοτάραχο)", λέει ο Piscazzi. "Τα ψάρια, όπως τα λαχανικά, έχουν εποχικότητα. Ζητώ πάντα από τον ψαρά μου να μου υποδείξει ο ίδιος ποια ψάρια να χρησιμοποιήσω".

Four Seasons

 

Στα ορεκτικά θα βρείτε ευρηματικές προτάσεις που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες. Στα κυρίως πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ​​ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν τη λίστα. Τη γευστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια με φρούτα και λουλούδια. 

Four Seasons

 

Προτείνουμε να επιλέξετε για αρχή ένα ταρτάρ τόνου με trompette κολοκυθιού, πιπέρι cubeba, και παγωτό από φυστίκι και φύλλα δάφνης. Στα signature κυρίως πιάτα ξεχωρίζει το λαβράκι με αγκινάρα, μαστίχα και καπνιστό χαβιάρι και το Kagoshima Wagyu με ντομάτα coeur de boeuf, tsukudani, πατάτα και καπνιστό χέλι.

Four Seasons

 

Εάν πάλι θέλετε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη, υπάρχουν τρία μενού degustation με τέσσερα έως οκτώ πιάτα. Σε ό,τι αφορά τη λίστα κρασιών, οι ακτές της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με περιζήτητες ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία, συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών ποικιλιών και αμπελώνων.

Ο χώρος

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου έγινε από την ομάδα αρχιτεκτονικής και interior design Μartin Brudnizki Design Studio με στόχο ώστε να τονίσει τη στενή επαφή του με τη θάλασσα. Όταν είσαι στο εσωτερικό, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, ενώ παντού υπάρχουν αναφορές σε ιστιοφόρα, όπως τα πλεκτά λευκά σχοινιά στους τοίχους.

Four Seasons

 

Ένα ιδιαίτερο στοιχεία είναι το Martini bar του Pelagos μια κομψή αναφορά στη ρετρό αίγλη της δεκαετίας του '60 καθώς και στην πλούσια σε διάσημους αστέρες ιστορία του ξενοδοχείου. Εκεί, οι έμπειροι mixologists του Four Seasons να δημιουργούν ευφάνταστα κοκτέιλ με φρέσκους χυμούς, premium ποτά και βότανα της Μεσογείου.

Four Seasons

 

Βγαίνοντας τον εξωτερικό χώρο, η αίσθηση της κρουαζιέρας συνεχίζεται, χάρη στην ανεμπόδιστη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Μοιάζει σα να βρίσκεται κανείς στο ψηλότερο κατάστρωμα ενός πλοίου, απολαμβάνοντας το θαλασσινό αεράκι, τον ήχο των γλάρων και το ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Four Seasons

 

Τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας

Όπως σε όλα τα Four Seasons ανά τον κόσμο έτσι κι εδώ εφαρμόζονται οι κανονισμοί του Lead With Care, μιας στρατηγικής που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Johns Hopkins Medicine International κι έχει σαν επίκεντρό της την προστασία της υγείας και της ασφάλειας.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις καλέστε στο +30 21 0890 1190.

BEST OF NETWORK