Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Το να βρεθώ στο ίδιο τραπέζι με εννέα εντελώς άγνωστους μου ήταν μία απόφαση που πήρα ακολουθώντας κυρίως τη φωνή μέσα μου. Και αυτή τη θετική περιέργεια – μπορείς να την ονομάσεις ένστικο - που στριφογυρίζει στο μυαλό μου κάθε φορά που αισθάνομαι ότι κάτι καινούριο συμβαίνει "κάτω από τη μύτη μου".
Ε, λοιπόν, στην περίπτωση του Private Dinner by Miele συνέβη ακριβώς δίπλα μου – στο new age, φρέσκο και εντυπωσιακό από άποψη design Miele Experience Center Athens (Λεωφόρος Κηφισίας 69, σε οδό και αριθμό – μία ανάσα από το Δαχτυλίδι Αμαρουσίου για τον απαραίτητο προσανατολισμό).

Είναι λίγο πριν από τις εννιά. Φτάνω στον προορισμό μου με μία μικρή καθυστέρηση – δεν το συνηθίζω – λόγω βροχής. Δίνω το πανωφόρι μου, παίρνω τις ανάσες μου και ένα ζεστό κρασί – στα πρότυπα του Gluhwein με υποδέχεται στον χώρο. Εκεί, ο chef της Miele, Αλέξανδρος Συνγκιρίδης πρόκειται να συναντήσει τον Στράτο Δρακούλη, τη ψυχή πίσω από τα Drakoulis Dry & Raw και τα Wholesales καταστήματα, τον άνθρωπο συνώνυμο των εκλεκτών κοπών στην Ελλάδα. Η ιστορία του ενός συνυφαίνεται με τη δράση του άλλου σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού για δέκα μόλις ανθρώπους. Ένας από αυτούς είμαι εγώ – ήδη νιώθω υπέροχα!

Λίγα λόγια για τον Στράτο Δρακούλη
Η ιστορία του Στράτου ξεκινά από την κεντρική αγορά των Αθηνών, όπου καλλιέργησε με πάθος τις γνώσεις του για το κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του και εμπλουτίζοντας την εμπειρία του από την ελληνική και διεθνή αγορά. Με το όραμα να προσφέρει στους πελάτες του εξαιρετική ποιότητα και τεχνική, ο Στράτος δημιούργησε την εταιρία Drakoulis, η οποία σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για premium προϊόντα κρέατος και εξειδικευμένες κοπές. Το πάθος του για το κρέας και αυτή η ευεργετική, αδιάκοπη αναζήτηση της τελειότητας διακρίνουν κάθε πιάτο που δημιουργεί, προσφέροντας στους συμμετέχοντες του Private Dinner μια εμπειρία η οποία τιμά την αυθεντική γεύση και την υψηλή ποιότητα των υλικών.

Let's Dine!
Είμαι ήδη στη θέση μου και γνωρίζομαι – ξέρεις με εκείνες τις κουβέντες που χρησιμοποιείς για να σπάσεις τον πάγο, όπως παραδείγματος χάρη τι δουλειά κάνεις, σε ποιο μέσο εργάζεσαι, πού μένεις, πού βγαίνεις, πόσο ωραία θα περάσουμε απόψε. Λειτουργούν. Ακόμα καλύτερα, όταν η συζήτηση πραγματοποιείται πάνω από ένα ποτήρι ροζέ ξινόμαυρο, όπως εκείνο που ανανεώνεται με την απαραίτητη σύνεση στο τραπέζι μας.

Η αρχή γίνεται με μία comfort βελουτέ φασολιού, η οποία στο σώμα της "κρύβει" λαχταριστά κομματάκια λουκάνικου, crumble spicy ψωμιού και εκπλήξεις από λάδι μαϊντανού. Μία ανάλαφρη εισαγωγή σε όσα η συνέχεια μας επιφυλλάσσει. Ένα αποδομημένο γιουβαρλάκι – μαγειρεμένο τόσο σωστά με κιμά από ελληνικό Wagyu που εκτρέφεται στη βόρεια Ελλάδα από την ίδια την οικογένεια Δρακούλη σε συνεργασία με τοπικούς εκτροφείς. Δίπλα του, άχυρα πατάτας, dots φέτας και κρέμα αυγολέμονο, μία γεύση παράδοσης ενσωματωμένη στο σήμερα. Στο μοναδικό πιάτο που δεν υπήρχε κρέας (σαλάτα), τα kale, flakes κόκκινου μήλου, καρύδια, ψητό ταλαγάνι συνυφαίνονται από dressing ψητού κόκκινου μηλού σε ένα ισορροπημένο κράμα το οποίο "ακούει” στο όνομα: Mesclun leaves & kale salad.


Έφτασε η στιγμή του κυρίως. Εκεί η εξαιρετική πρώτη ύλη του Στράτου Δρακούλη συναντά την τεχνική του Αλέξανδρου Συνγκιρίδη σε έναν καρνιβορικό παράδεισο, τον οποίο όλοι – όπως παρατήρησα – απόλαυσαν μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Ο λόγος γίνεται για το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής, παναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά Μεσογείου, συνοδευόμενο από πατάτες fondant, baby γλασαρισμένα καρότα και onion gravy sauce. Γευστικός επίλογος με σοκολατένιο επιδόρπιο από το πάντα premium Esophy της Κηφισιάς, γέλια και ένα γλυκό κλείσιμο ματιού αντί εις το επανιδείν. Ίσως, γιατί η παρέα "έδεσε” και η Miele απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι το καλό φαγητό ενώνει. Απλά, γευστικά, αληθινά.
Ας γνωρίσουμε τα Private Dinners by Miele
Η Miele συνεργάζεται με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μαγειρικής, του κρασιού και της γαστρονομίας, και σε συνεργασία με τον Chef της Miele Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, δημιουργεί ειδικά μενού εμπνευσμένα από γεύσεις και προϊόντα διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Κάθε δείπνο είναι ξεχωριστό, αυστηρά private - δεδομένου ότι απευθύνεται σε δέκα μόλις άτομα, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την εμπειρία αυτή, και προσανατολίζεται να αναδείξει τις μοναδικές γεύσεις της ελληνικής γης.

Στα τέσσερα αυτά Private Dinners, οι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες μέσα από τις συνεργασίες με ξεχωριστές προσωπικότητες του cooking, wine and dinning, όπως ο Νίκος Χανδόλιας, οι Nomade et Sauvage, ο Στράτος Δρακούλης, το Κτήμα Άλφα και το Eshopy, οι οποίοι με το ταλέντο και την εμπειρία τους εμπλουτίζουν κάθε γαστρονομική δημιουργία.
Μία αξέχαστη εμπειρία εξερεύνησης και απόλαυσης που ανυπομονούμε να ξαναζήσουμε!