September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Νηστεία αλα γαλλικά

Νηστεία αλα γαλλικά

Τρεις συνταγές θαλασσινών σε άπταιστη γαλλική από τον ταλαντούχο σεφ Olivier Campanha απογειώνουν το μενού της Σαρακοστής.

Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες αφίξεις της χρονιάς που διανύουμε ήταν η έλευση του gourmet εστιατορίου F+W by Olivier Campanha στο Κολωνάκι, προϊόν της στενής συνεργασίας δύο πολύ ταλαντούχων ανθρώπων του χώρου, του ικανότατου chef Olivier Campanha, που βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίσαμε στο Mono, αλλά και του πολύ έμπειρου sommelier Γιάννη Μακρ,ή που γνωρίσαμε επίσης στο Mono και στο Βασίλαινας, στον Πειραιά. Το Food + Wine κέρδισε από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια όχι μόνο από τους γευσιγνώστες, αλλά και από τους πιο "δύσκολους" foodies της πόλης.
Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι υπερκαλύπτει και τους τρεις βασικούς άξονες της εστίασης. Η φινετσάτη κουζίνα του Olivier κινείται στις αξίες της μεσογειακής κουζίνας με ένα σαφές κοσμοπολίτικο twist και ένα αυθεντικά γαλλικό φινίρισμα. Το Wine αντιπροσωπεύει η ενημερωμένη, κλιματιζόμενη γυάλινη κάβα του Γιάννη Μακρή, που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον ημιώροφο – στα συν ότι οι περισσότερες ετικέτες κρασιού σερβίρονται και σε ποτήρι. Ο χώρος, λιτός αλλά και μοντέρνος παράλληλα, χαρακτηρίζεται από διακριτικά βιομηχανικά στοιχεία, αλλά και από τον επιτοίχιο κρεμαστό κήπο που ενοποιεί τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο. Για τα ηλιόλουστα κυριακάτικα μεσημέρια της άνοιξης, αλλά και τα βράδια του καλοκαιριού, προσφέρεται ιδανικά ο πεζόδρομος με τις μουριές.
Ο ταλαντούχος σεφ του F+W μοιράζεται μαζί μας τρεις συνταγές για να αποκτήσει η νηστεία μας μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον.

Info:
F+W
Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7211146.


 

syntagh 3

Σπαγγέτι με μύδια

Προετοιμασία: 30 λεπτά / Παρασκευή: 20 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανού
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του καφέ άσπρο πιπέρι (ολόκληρο)
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό τσίλι
150 ml λευκό κρασί
450 γρ. σπαγγέτι
Αλάτι χοντρό
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τον μαϊντανό, τον στεγνώνουμε, κρατάμε 12 κλωνάρια και ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο. Μέσα σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτουμε το άσπρο πιπέρι, τη δάφνη, τα κλωνάρια του μαϊντανού, το σκόρδο και το τσίλι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μύδια, το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν, έχοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε, κρατάμε τον ζωμό και τον περνάμε από λεπτό σουρωτήρι. Βγάζουμε τα μύδια από το κέλυφος (κρατάμε μερικά για διακόσμηση) και προσθέτουμε το ζωμό τους, αφήνοντάς τα σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βράζουμε al dente. Σε ένα wok βάζουμε να ζεστάνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάζουμε τα σπαγγέτι, προσθέτουμε τον ζωμό και τα μύδια, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα σπαγγέτι και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μύδια που έχουμε κρατήσει.

syntagh 2

Carpaccio από χτένια με ginger

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
12 χτένια
Χυμός από ½ πορτοκάλι
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. λάδι από καρύδια
4 κ.σ. κραμβέλαιο
Ποικιλία μπαχαρικών (ροζ πιπέρι, κόλιανδρος, κέδρος, τσίλι)
1/2 μάτσο σχοινόπρασο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε 1 μπολ σπάμε τα μπαχαρικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, τα μπαχαρικά και τα έλαια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τα χτένια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (ροδέλες) και τα απλώνουμε στα πιάτα μας. Περνάμε τη μαρινάδα από λεπτό σουρωτήρι και την περιχύνουμε πάνω στα χτένια. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

 

syntagh 1

Tempura καραβίδας a la chinoise

Προετοιμασία: 30 λεπτά / Παρασκευή: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
20 καραβίδες
1 μοσχολέμονο
Για το κουρκούτι της tempura:
Λάδι για τηγάνισμα
125 γρ. αλεύρι
200 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
ανθρακούχο νερό
Για τις σάλτσες:
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. σόγια sauce
100 ml νερό
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1/2 κουταλάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
Tabasco

Εκτέλεση
Προσεκτικά αφαιρούμε τα κεφάλια από τις καραβίδες και το κέλυφος. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Προετοιμασία της tempura: Μέσα σε 1 μπολ βάζουμε το αλάτι, τα 200 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε διαρκώς, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανθρακούχο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τοποθετούμε τις καραβίδες μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουν παντού κουρκούτι. Μετά τις ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι, δύο με τρεις κάθε φορά, για να μην κολλήσουν. Τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Όταν τις βγάλουμε, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προετοιμασία για τις σάλτσες: Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε 1 μικρό κρεμμύδι. Σε 1 μπολ βάζουμε το κρεμμύδι με 100 ml νερό και προσθέτουμε τη σόγια. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κέτσαπ, το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και ορισμένες σταγόνες tabasco. Σερβίρουμε αμέσως με τις σάλτσες και το μοσχολέμονο κομμένο σε φέτες.

 

BEST OF NETWORK