Λίγο πριν δώσει το «παρών» στο Sani Gourmet 2016
Έχοντας ως θέμα “Rising Stars”, το φετινό Sani Gourmet δίνει βήμα στους chef του μέλλοντος, αποκαλύπτοντας τα ανερχόμενα αστέρια της ευρωπαϊκής γαστρονομικής σκηνής. Από τις 20 μέχρι τις 24 Μαΐου, οκτώ νέοι chef, κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη κατακτήσει το πρώτο τους αστέρι Michelin ενώ άλλοι είναι στην τελική ευθεία για να το κερδίσουν, θα ξετυλίξουν τη φαντασία τους στα βραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, και θα ανοίξουν την πόρτα στο γαστρονομικό κόσμο του αύριο.
Ο Stephen αποφάσισε να αφήσει το σχολείο στα 16 του χρόνια για να γίνει μαθητευόμενος chef. Θυμάται ακόμα ότι αγάπησε τον ενθουσιασμό μίας πολυάσχολης κουζίνας από την πρώτη κιόλας μέρα, όπως επίσης το σταρένιο καρβέλι και τα ψωμάκια που έφτιαχνε η γιαγιά του όταν επέστρεφε από το σχολείο. Η ίδια άλλωστε τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη μαγειρική, όμως η φύση είναι αυτή που τον καθοδηγεί.
«Προσπαθώ να αναδείξω το κάθε προϊόν και να διατηρώ την αρχική του γεύση, χωρίς να περιπλέκω ιδιαίτερα τα πράγματα. H παρουσίαση είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εκφράσεις τη δική σου ταυτότητα αλλά η γεύση θα πρέπει να είναι αγνή, ένα καρότο θα πρέπει να έχει τη γεύση καρότου» τονίζει ο Toman, ο οποίος ακολουθεί τη φιλοσοφία farm to table. «Δεν είναι μόνο υπέροχο για τον πελάτη, αλλά και για τους παραγωγούς τροφίμων. Συνεργαζόμαστε ως επί το πλείστον με καλλιεργητές που μας παραδίδουν τα προϊόντα που συλλέγουν την ίδια μέρα. Αυτό μας ενθουσιάζει πάρα πολύ».
Για τις τάσεις στο φαγητό και το αστέρι Michelin
«Νομίζω ότι μειώνεται το θέμα του εντυπωσιασμού, τα πράγματα γίνονται πιο φυσικά τόσο σε θέμα τεχνικής όσο και παρουσίασης. Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο ζύμωσης από την πρώτη κιόλας μέρα και νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία αλλά και τη γεύση».

«Θα θυμάμαι για πάντα τη μέρα που αποκτήσαμε το αστέρι Michelin. Ήταν πολύ ιδιαίτερο τόσο για μένα όσο και για την ομάδα μου, να αναγνωριστεί και να κατανοηθεί όλη η σκληρή δουλειά που καταβάλουμε ώστε να διατηρούμε αυτό το επίπεδο. Απαιτείται αρκετή δουλειά και εμμονή στη λεπτομέρεια, αλλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε και νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις τις δημιουργίες σου. Το μενού του 'OX' αντανακλά την εποχικότητα και την τοπική παραγωγή στον μέγιστο βαθμό που μπορούμε».
«Πραγματικά ανυπομονώ να δείξουμε τη δουλειά μας σε μία γαστρονομική σκηνή, όπως αυτή του Sani Gourmet. Θα είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία για μένα να δω τον ‘άσο που κρύβει στο μανίκι του’ ο κάθε chef. Δεν μπορώ να περιμένω. Δυστυχώς δεν είμαι εξοικειωμένος με την κουζίνα σας, αλλά θέλω πολύ να μάθω περισσότερα για την ελληνική γαστρονομία, καθώς έχω και μερικούς φίλους chef που δηλώνουν μεγάλοι οπαδοί της. Είχα επισκεφτεί την Κέρκυρα πριν χρόνια και ακόμα θυμάμαι το πανέμορφο τοπίο και το ούζο!».