Κάθε Δευτέρα ένα νέο πρόσωπο μάς δίνει αφορμές για να (ξανα)αγαπήσουμε την Αθήνα
Είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στον χώρο της μαγειρικής και κάθε του συνταγή κρύβει την αγάπη του γι’ αυτό που κάνει. Από τη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου στη Λαχαναγορά του Ρέντη, ο nomad chef Ανδρέας Λαγός μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα του μυστικά για την πόλη. Ταυτόχρονα, όμως μας ταξιδεύει στη γενέτειρά του τη Σάμο, μέσα από ένα βιβλίο – ωδή στις γεύσεις του νησιού του που φέρει τον τίτλο «Οι Γεύσεις Που Mεγαλώσαμε - Α Τaste Of Greece».

Το βιβλίο του Ανδρέα Λαγού, σε συνεργασία με την Ελληνοεκδοτική, επανακυκλοφορεί και ετοιμάζεται να κατακτήσει τους λάτρεις του καλού φαγητού στον κόσμο, με τις 90 αυθεντικές συνταγές του, εμπνευσμένες από τη Σάμο, και
να «ανασύρει» από το μυαλό μας μνήμες και αρώματα από την κουζίνα της μητέρας και της γιαγιάς. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 2013, ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του, με νέο εξώφυλλο και τίτλο “A Taste of Greece: Discover Mediterranean Cuisine through 90 unique island recipes” στο διεθνές κοινό.

Επώνυμο: Λαγός
Ιδιότητα: Nomad Chef & Συγγραφέας
Τι αγαπάς στην πόλη: Τη λαϊκή της οδού Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια και τα μικρά μαγαζάκια με τα εκλεκτά καλούδια στα στενά της Αθήνας.
Και τι δεν αντέχεις: Τη φασαρία και το γρήγορο ρυθμό της.
Δεν θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς: Ωραίο φαγητό, ήλιο, θάλασσα, τους αγαπημένους μου ανθρώπους και το νησί μου, τη Σάμο.
Αγαπημένη συνήθεια στην πόλη: Να ανακαλύπτω μικρά μαγαζιά που προσφέρουν αυθεντικό ελληνικό φαγητό. Λατρεύω, επίσης, τις βόλτες στα παζάρια της πόλης που με «οδηγούν» σε vintage αντικείμενα.
Ένας αστικός μύθος που πιστεύεις: Ότι υπάρχουν κροκόδειλοι στους υπονόμους (γέλια)! Αν και αφορά στη Νέα Υόρκη, είναι μία από τις αγαπημένες μου πόλεις και κάθε φορά που την επισκέπτομαι μου έρχεται στο μυαλό ο εν λόγω μύθος!
Στην Αθήνα για 24 ώρες. Τι θα πρότεινες σε κάποιον να κάνει: Επίσκεψη στην Ακρόπολη και στην αγορά της Αθηνάς. Κι επειδή Ελλάδα ίσον καλό φαγητό, για τα ωραιότερα θαλασσινά θα έλεγα να επισκεφθούν το «Travolta», για μαμαδίστικα φαγητά από τα χεράκια τη κας. Ντίνας την «Παλιά Φάβα» στο Φάληρο και φυσικά το παντοπωλείο «Μεσογειακής διατροφής» για να μυηθούν στον πλούτο των ελληνικών αγαθών.
Η τελευταία φωτογραφία που τράβηξες με το κινητό σου: Ένα ενσταντανέ, που πόσταρα και στο Instagram, και τραβήχτηκε από το λόφο του Λυκαβηττού. Απεικονίζει την Αθήνα… στο πιάτο!

Αν γινόσουν αυτόπτης μάρτυρας σε κάτι, τι θα ήθελες να ήταν αυτό: Μμμμ… Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι θα ήθελα ένα ευχάριστο συμβάν. Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως χώρα και λαός, μόνο ευχάριστα πράγματα έχω ανάγκη να βλέπω.
Το soundtrack της ζωής σου τώρα: Το τραγούδι της ταινίας «Volver» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Για ένα ρομαντικό δείπνο θα επέλεγες: Τους «Ορίζοντες» στον Λυκαβηττό. Εξαιρετικό φαγητό και μαγική θέα!
Comfort food στην Αθήνα: Στο νέο μαγαζί του Βασίλη Καλλίδη! Στο «Uberness» μπορείς να φας το καλύτερο hot dog και τηγανητό κοτόπουλο της πόλης.
Μία πρόσφατη ανακάλυψη για την οποία νιώθεις περήφανος: Τα θεϊκά προϊόντα της «Icaria Pure». Πρόκειται για ένα brand ρητά συνυφασμένο με τα παραδοσιακά αγαθά που φτιάχνονται από αγνές πρώτες ύλες της Ικαρίας και τις μοναδικές συσκευασίες που τα εμπερικλείουν.
Ένα μυστικό για την πόλη: Απολαύστε πεντανόστιμο ψωμί στο «Μαμά ψωμί» στο Κουκάκι και πιείτε μερακλίδικο καφέ στο «Καφενείο» στην πλατεία Δεξαμενής! Θα με θυμηθείτε.
Photo πορτρέτο:Μόνικα Κρητικού
Εξώφυλλο βιβλίου: Ολυμπία Κρασαγάκη
Φωτογραφίες βιβλίου: Majeriko