September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Cosmopolitan Nights

#Tidbits *: Cosmopolitan Nights

To Galaxy Bar & Restaurant στο rooftop του Hilton Αθηνών υποδέχεται την πιο τουριστική περίοδο του έτους με ένα summer menu με άρωμα Ελλάδας

Το κοσμοπολίτικο Galaxy στον τελευταίο όροφο του Hilton Αθηνών δεν αποτελεί τυχαία ένα από τα κομψότερα και δημοφιλέστερα meeting points για το cool crowd της πόλης με ξεκάθαρα διαχρονική αξία. Με την Ακρόπολη να στέκεται φωτισμένη στο ύψος των ματιών σου και την πολύβουη Αθήνα να απλώνεται μπροστά στα πόδια σου, ο εξαιρετικά ικανός executive chef Κώστας Αθανασίου και η μπριγκάντα του έχουν δύσκολο έργο να επιτελέσουν, προκειμένου να σε κάνουν να πάρεις τα μάτια σου από την μαγευτική θέα. Και εκεί ακριβώς φαίνεται η μαγειρική τους δεινότητα, καθώς τα καταφέρνουν και μάλιστα με μεγάλη ευκολία.

Galaxy Hilton

Οφείλω να ομολογήσω πως έχω τεράστια αδυναμία και τρέφω μεγάλη εκτίμηση στην κουζίνα του Κώστα Αθανασίου, καθώς έχει αυτό τον μαγικό τρόπο να διαχειρίζεται την πρώτη ύλη, έτσι ώστε να βγάζει πιάτα εντυπωσιακά μεν, αλλά ταυτόχρονα νόστιμα και βαθιά γευστικά, με τις γεύσεις ξεκάθαρες και τα υλικά να δένουν και όχι να μπερδεύονται μεταξύ τους. Μπορεί να ακούγεται δεδομένη αυτή η ισορροπία, όμως πολύ συχνά δεν είναι (αχ να ήξερες πόσες φορές έχει τύχει να ενθουσιαστώ με την περιγραφή και την εμφάνισή ενός πιάτου -στην εντέλεια ινσταγκραμικά φτιαγμένου- και πραγματικά να μην τρώγεται ούτε από ευγένεια) και εδώ ακριβώς έρχεται το έμπειρο χέρι του Αθανασίου να δημιουργήσει πιάτα που γεύεσαι και φωτογραφίζεις για τα social με τον ίδιο ακριβώς ενθουσιασμό. Η αθηναϊκή σαλάτα του φετινού μενού λόγου χάριν αποτελεί ιδανικό παράδειγμα.

Galaxy Hilton

Στο καλοκαιρινό μενού λοιπόν του Galaxy συναντούμε -πέρα από το διάσημο sushi- γεύσεις σαφέστατα πιο ανάλαφρες λόγω της εποχής, αρκετό ψάρι και θαλασσινά, φυσικά εξαιρετικό κρέας, αλλά και έντονη την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, γεγονός που θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό σε μία Αθήνα που σπάει φέτος όλα τα προσωπικά της ρεκόρ σε τουρισμό.

Galaxy Hilton

Το sushi του Galaxy έχει μακρά ιστορία και είναι γνωστό στους foodie κύκλους της πόλης, που το τιμούν δεόντως συνοδεία των ευφάνταστων και πολύχρωμων cocktails του καταλόγου. Αυτό που προσωπικά ξεχώρισα έντονα από την όμορφη πιατέλα που δοκιμάσαμε ήταν το νέο Surf n’ Turf με γαρίδα panko, αβοκάντο, αγγούρι, φιλέτο μοσχάρι, μία ελαφρώς πικάντική μαγιονέζα και γλάσο teriyaki.

Galaxy Hilton

Η Αθηναϊκή σαλάτα με ροφό ποσέ, μαγιονέζα με μυρωδικά, σφαίρες ούζου, μαύρη ταραμοσαλάτα, κράκερ ταπιόκας με μελάνι σουπιάς και τομπίκο είναι ένα εξαιρετικό πιάτο, ρετρό και μοντέρνο ταυτόχρονα, που αβίαστα ξυπνά γευστικές μνήμες μίας παλιάς Αθήνας από τη μία αλλά παράλληλα εντυπωσιάζει με την παρουσίαση, την εικόνα, την υφή και τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν όλη τη διαφορά, όπως οι σφαίρες ούζου που σκάνε στο στόμα, απογειώνοντας την κάθε μπουκιά.  

Galaxy Hilton

Το Καρπάτσιο από μοσχαρίσια ωμοπλάτη Black Angus με ψητά τοματίνια, καψαλισμένο κρεμμύδι, αϊολί μαύρου σκόρδου και βινεγκρέτ από οξύμελι έκανε ένα ωραίο παιχνίδισμα με τη γλύκα από τα ψητά ροδάκινα και την αψάδα της φλοίδας κίτρινου τυριού.

Galaxy Hilton

H Μοτσαρέλα burrata με ρόκα, μαρούλι, κολοκυθάκι πάτισον, καβουρδισμένο φουντούκι και βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι Σαντορίνης ήταν δροσερή και το dressing ωραία ισορροπημένο σε οξύτητες.

Galaxy Hilton

Εξαιρετική ήταν η Τάρτα με μακρυλίσιο τυρί Σαμοθράκης, λιαστή τομάτα, μελιτζάνα, μανιτάρια σιμέτζι, κουκουνάρι και φρέσκο βασιλικό, που είχε τέλεια μπισκοτένια χειροποίητη ζύμη και βαθιά τυρένια γεύση. Προσωπικά δεν ήθελα να τελειώσει.

Galaxy Hilton

Το Καβατέλι με κοτόπουλο, σύγκλινο Μάνης, μυζήθρα, κρόκο Κοζάνης και κονφί από κρόκο αυγού είναι ένα πιάτο με έντονα ελληνικό χαρακτήρα με τα παραδοσιακά ζυμαρικά να δίνουν εύκολα το νόημα και το τέμπο.

Galaxy Hilton

Τα στην εντέλεια βρασμένα Μπουκατίνι θαλασσινών με σχοινόπρασο, ούζο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μάραθο και σος miso θα ενθουσιάσει τους φίλους των θαλασσινών, αν και θα ήθελα λίγο πιο έντονη την παρουσία του αυγοτάραχου. 

Galaxy Hilton

Στα κορυφαία πιάτα της βραδιάς το Ριζότο με σος φρέσκιας τομάτας, coulis κόκκινης πιπεριάς, μελιτζάνα, ψητό κουκουνάρι, αφρό φέτας, λάδι μέντας και τσιπς λαχανικών, ένα πιάτο εντελώς καλοκαιρινό, ανάλαφρο και απόλυτα ελληνικό στη βάση του.

Galaxy Hilton

Η Μοσχαρίσια ουρά κυλότου με μανιτάρια σοτέ, ψητό μαρούλι, μαγιονέζα με τρούφα, πέστο ρόκας, κονφί από τοματίνια και ξύσμα παρμεζάνα μπορεί να ακούγεται ένα πιάτο βαρύ για την εποχή (και σίγουρα όχι φωτογενές), όμως σε διαβεβαιώ πως δεν είναι καθόλου χειμωνιάτικο στο στόμα. Πρόκειται για ένα πιάτο συνολικά σωστά και μετρημένα πληθωρικό, το οποίο προσωπικά θα επέλεγα ξανά, καθώς παρουσιάζει ενδιαφέρον και λόγω γεύσης και λόγω κάποιων επί μέρους στοιχείων, όπως οι πινελιές από έντονες διεθνείς τάσεις (βλ. ψητό μαρούλι) αλλά και η σωστή διαχείριση των εντάσεων, δοσμένων μέσα από τα κατάλληλα υλικά  (βλ.παρμεζάνα). 

Galaxy Hilton

Στα γλυκά δυστυχώς χρειάστηκε να φύγω, αλλά η εικονιζόμενη lemon pie -που μου έστειλε σε φωτογραφία η φίλη και συνάδελφος Χρύσα Κακιώρη- με έπεισε πως τελικά για χάρη της, αλλά και του μπακλαβά, την επόμενη φορά αξίζει να χάσω το τελευταίο μετρό.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

 

BEST OF NETWORK