Νέα χρονιά, νέα γαστρονομικά ραντεβού. Νέες ευκαιρίες να γνωρίσεις ή να συναντήσεις ξανά chefs, οι οποίοι σε ειδικά σχεδιασμένες ημέρες, παρουσιάζουν το γευστικό αποτέλεσμα της ευφυούς σύμπραξης με συναδέλφους και διευθύνσεις με χαρακτήρα. Ευκαιρία να γεμίσουμε τη food agenda μας.

Το Athénée Athens υποδέχεται τον Αλέξανδρο Κόνιαρη
Το Sunday Brunch, η αγαπημένη πρωινο-μεσημεριανή ιεροτελεστία, επιστρέφει, μετά από εορταστική παύση μίας εβδομάδας, στο Athénée Athens. Από αυτή την Κυριακή, οι αλμυρές προτάσεις του Νίκου Σκλήρα συναντούν τις γλυκές δημιουργίες του Αλέξανδρου Κόνιαρη σε ένα ραντεβού που επαναλαμβάνεται τρεις φορές – 12, 19 και 26 του μηνός. Εκπρόσωπος της νέας γενιάς ζαχαροπλαστών – εκείνων των pastry chefs που πειραματίζονται με τις πρώτες ύλες που έχουν στη διάθεσή τους, προσθέτουν μία ανατρεπτική πινελιά σε κλασικές δημιουργίες, προτείνουν sweet tidbits που απολαμβάνονται μέχρι και την τελευταία τους μπουκιά, ο Άλεξανδρος Κόνιαρης ετοιμάζεται να φέρει μία γεναία δόση από το ζαχαρούχο μικρο-σύμπαν του στο πιο κοσμοπιλίτικο σημείο της Αθήνας.

Η Κεφαλονιά προσγειώνεται για μία βραδιά γευστικής απογείωσης στο Makris Athens
Το terroir της Κεφαλονιάς σερβίρεται στα fine ποτήρια του Makris Athens σε ένα wine pairing δείπνο με εκλεκτές νησιωτικές ποικιλίες και – φυσικά – την υψηλή μαγειρική τέχνη του Πέτρου Δήμα. Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, το εστιατόριο της Domes Resorts που πρόσφατα απέσπασε το πρώτο του αστέρι Michelin και ο chef patron του φιλοξενούν εκλεκτά κρασιά των οινοποιείων Gentilini Winery, Κτήμα Χαριτάτου, Ορεάλιος Γη, Οινοποιείο Πετρακόπουλου, Οινοποιείο Σαρρή και Οινοποιείο Σκλάβου – ετικετών που ριζώνουν στο έδαφος της κεφαλλονίτικης γης. Οι ποικιλίες συνυφαίνονται με την εποχικότητα των πρώτων υλών που ο Πέτρος Δήμας ασπάζεται στην κουζίνα του και οι Kefalonia Winemakers πραγματοποιούν το πιο γλυκόπιοτο cheers στη νέα χρονιά.

Οι Τετάρτες αλλάζουν σαν Wild Poppies
Ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ορισμένες άγριες παπαρούνες δεν φύτρωσαν, αλλά άνθισαν στον πυρήνα του αθηναϊκού κέντρου. Σήμερα, το Wild Poppies πραγματοποιεί ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι σε ποικίλες περιοχές της Ασίας. Κάθε Τετάρτη, ο σεφ του, Σπύρος Μαυροειδής αφιερώνει την κουζίνα του κι όλη του την τέχνη αποκλειστικά σε μία χώρα της Ασίας, με ένα ephemeral μενού ημέρας που σκοπό έχει να μας μυήσει σε μερικές από τις πιο νόστιμες κουζίνες του πλανήτη. Κάπως έτσι, ο ουρανίσκος μας ταξιδεύει ξακουστά noodles και πλούσια curry της Ταϊλάνδης, αφράτα bao buns, dim sum και λεπτεπίλεπτα spring rolls από την Κίνα, σε όλα τα μυστικά ενός ζουμερού yakitori από την Ιαπωνία, μαζί και τη νοστιμιά που κρύβεται σε ένα λεπτοδουλεμένο nigiri, όσο οι υπόλοιπες αισθήσεις μας σαγηνεύονται από το ambience ενός sexy chic χώρου. Φυσικά, τα guest chef sessions δεν απουσιάζουν από το μενού.

Η αγκαλιά της Σπονδής υποδέχεται δύο αγαπημένα της παιδιά
Η Σπονδή συνεχίζει να ξεδιπλώνει την πολύτιμη κληρονομιά της υποδεχόμενη τα δικά της "παιδιά". Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται τον μισελενάτο Παύλο Κυριακή στα αλμυρά του ειδικού μενού και τον βραβευμένο Δημήτρη Χρονόπουλο στον γλυκό επίλογο μίας βραδιάς που ενορχηστρώνει ο executive chef της Σπονδής, Arnaud Bignon. Η ευφάνταση πρωτοβουλία του Απόστολου Τραστέλη και της ομάδας του (Heritage, στο όνομα) συνεχίζεται και τον πρώτο μήνα του νέου έτους.