top article

Ακόμα κι αν δεν παντρευτείς ποτέ τον Prince Charming (αλήθεια, υπάρχει κάπου εκτός από τα παραμύθια;) μπορείς να πάρεις μία γεύση από τη φαινομενικά υπέροχη ζωή της Kate Middleton. Εκτός από την γκαρνταρόμπα της - που όλες έχουμε θαυμάσει - η Δούκισσα έχει να επιδείξει πολλές ακόμα χάρες, ανάμεσα σε αυτές και το να είναι μία τέλεια οικοδέσποινα. Η Myka Meier, Royal expert και ιδρύτρια του Beaumont Etiquette μοιράζεται μαζί μας τους κανόνες της οικοδέσποινας που η Kate Middleton δεν σπάει ποτέ. 

Στείλε μία "κανονική" πρόσκληση και συμπεριέλαβε ώρα λήξης

Όταν διοργανώνεις ένα πάρτι, προτίμησε να στείλεις μία κλασική πρόσκληση, αντί για ένα email. "Η Δούκισσα χρησιμοποιεί το Paperless Post" λέει η  Myka Meier. Ένα ακόμα tip: Συμπεριέλαβε ώρα λήξης ώστε να μην μείνουν οι καλεσμένοι σου όλο το βράδυ.

Κάνε τις προετοιμασίες σου σαν Δούκισσα (δηλαδή εκ των προτέρων)

Κανείς δεν θέλει να περάσει όλη τη μέρα κάνοντας δουλειές. Προσπάθησε να κάνεις τις περισσότερες εργασίες μία μέρα πριν το event, όπως να διακοσμήσεις τον χώρο, το τραπέζι και να μαγειρέψεις οτιδήποτε μπορεί να γίνει νωρίτερα. Θα είσαι πολύ πιο χαλαρή όταν θα υποδεχτείς τους καλεσμένους σου και δεν θα βρίσκεσαι συνεχώς στην κουζίνα. Έτσι, την ημέρα του πάρτι θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς μόνο με το φαγητό και να επισημάνεις τυχόν ελλείψεις.

Υποδέξου τους καλεσμένους σου με ένα φιλί και μία δυνατή χειραψία

Η Δούκισσα ακολουθεί τα τοπικά έθιμα προκειμένου να χαιρετήσει τον κόσμο. Με τους φίλους και τους κοντινούς της ανθρώπους, η Middleton προτιμά να δώσει ένα φιλί στο μάγουλο, το οποίο ξεκινά πάντα δεξιά προς αριστερά – ένα στη Νέα Υόρκη, δύο στο Λονδίνο. Είναι επίσης γνωστό ότι κάνει δυνατές χειραψίες. (Θέλεις να είσαι ένας καλός καλεσμένος; Μην φτάνεις ποτέ νωρίς: Για τα cocktails, η σωστή ώρα είναι 10-15 λεπτά αφότου έχει ξεκινήσει το πάρτι. Για καθιστό δείπνο, η ιδανική ώρα προσέλευσης είναι 5-10 λεπτά από την ώρα που αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν πάλι πρόκειται να αργήσεις, η Meier συμβουλεύει να ενημερώσεις απαραιτήτως).

Αρίθμησε τα ορεκτικά ανά τρεις καλεσμένους

"Αν έχεις εννέα επισκέπτες, θα πρέπει να υπάρχει μια επιλογή τουλάχιστον τριών πιάτων" εξηγεί η  Meier, προσθέτοντας μια χορτοφαγική επιλογή και τονίζοντας ότι τα ορεκτικά πρέπει να είναι τόσο μικρά ώστε να τρώγονται με ένα τσίμπημα. Κανείς δεν θέλει να κάνει χειραψία με λαδωμένα δάχτυλα.

Κάνε όσες περισσότερες συστάσεις μπορείς

"Ως οικοδέσποινα, η δουλειά σου είναι να μιλήσεις και να ασχοληθείς με τον καθένα από τους καλεσμένους σου, διασφαλίζοντας ότι είναι όλοι χαρούμενοι, άνετοι και αισθάνονται ευπρόσδεκτοι"  λέει ηMeier. Βρες κοινά σημεία σύνδεσης ή συζήτησης ώστε να κάνεις γρήγορα όλες τις συστάσεις και να τις έχεις ολοκληρώσει μέχρι την ώρα του δείπνου.

Φάε τρεις μπουκιές και μετά σταμάτα

Η Δούκισσα τρώει τρεις μπουκιές (μάξιμουμ 4) από το φαγητό της και στη συνέχεια αφήνει κάτω τα μαχαιροπίρουνα. Όταν πρόκειται για σούπα, η Δούκισσα παίρνει μία κουταλιά πάντα από την ανάποδη πλευρά από αυτή που κάθεται.

Το μαχαίρι στο δεξί χέρι και το πιρούνι στο αριστερό

Ακόμα και όταν τρως, πρέπει να κρατάς το μαχαίρι με το δεξί χέρι και το πιρούνι με το αριστερό. Και φυσικά ισχύει το τρεις μπουκιές και διάλειμμα. Όταν η Δούκισσα τελειώσει το φαγητό της, αφήνει διαγώνια τα μαχαιροπίρουνα (η λεπίδα του μαχαιριού κοιτά προς τα μέσα).

Μην ανακοινώνεις ποτέ ότι πας στην τουαλέτα

Πες απλά "με συγχωρείτε" και καθώς σηκώνεσαι άφησε μαλακά την πετσέτα σου στο τραπέζι.

Τακτοποίησε την τουαλέτα των καλεσμένων

Φρόντισε να έχεις γυρισμένο το ρολό από την πάνω μεριά, μία μπάρα σαπουνιού και λευκές πετσέτες για τους καλεσμένους. Η Δούκισσα έχει συνήθως ένα σετ σαπουνιού και κρέμας με ελαφρύ άρωμα. Απόφυγε τη χρήση κεριού και κρύψε τυχόν περιοδικά ή άλλα βιβλία. Η  Kate δεν χρησιμοποιεί ποτέ τη λέξη "μπάνιο", εκτός κι αν υπάρχει όντως μπανιέρα. Αντιθέτως, λέει "η τουαλέτα".  

Μην αφήνεις τους καλεσμένους να βοηθήσουν με τα πιάτα

"Ένας καλός καλεσμένος θα προσφερθεί να βοηθήσει, όμως η τέλεια οικοδέσποινα δεν θα τον αφήσει. Ο ρόλος της οικοδέσποινας είναι αρκετά απαιτητικός και είναι σημαντικό οι καλεσμένοι σου να νιώθουν χαλαροί και χαρούμενοι καθ'όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Μην τους αφήσεις λοιπόν να μαζεύουν ή να πλένουν τα πιάτα" τονίζει η ειδικός.

Ιούλιος 2018

>