top article

Όλο και περισσότερο αυξάνονται οι ανήσυχοι designers που αποφασίζουν να κάνουν το επόμενο επιχειρηματικό βήμα και να δώσουν στις δημιουργίες τους έναν χώρο με "φυσική" παρουσία. Στην περίπτωση της Κατερίνας Γρηγοροπούλου, αυτό το δύσκολο βήμα ήρθε σχεδόν 5 χρόνια μετά από όταν μας πρωτοσύστησε το A Future Perfect

Το concept brand A Future Perfect ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα από τις αρχιτέκτονες Κατερίνα Γρηγοροπούλου και Εύη Σουγκάρα.  Μετά από συμμετοχές σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βραβεύσεις και φιλοξενία προϊόντων του σε τουλάχιστον 50 concept stores, καταστήματα μουσείων και gallery σε ολόκληρη την Ελλάδα άλλα και το εξωτερικό, το brand έκανε πριν από ένα μήνα το επόμενο μεγάλο βήμα: Το πρώτο flagship store με το όνομα A Future Perfect & Friends άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της αγαπημένης του Αθήνας, στην οδό Πραξιτέλους 23.

Meet the designer | Κατερίνα Γρηγοροπούλου

Εδώ, θα βρεις τις συλλογές του A Future Perfect, αλλά και ιδιαίτερα αντικείμενα για το σπίτι, διακοσμητικά, ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα και πιο προσωπικά είδη, ελλήνων και ξένων σχεδιαστών και διεθνών brands, όλα επιλεγμένα με το προσωπικό γούστο της Κατερίνας και με γνώμονα την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητά τους. 

 

A Future Perfect & Friends

Η επιλογή των "φίλων" είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία καθώς σε πρώτο επίπεδο έχει γίνει μια συλλογή πραγμάτων που αρέσουν σε μένα -έλληνες σχεδιαστές που γνωρίζω τα τελευταία χρόνια μέσα από τον χώρο και αγαπώ τη δουλειά και τις δημιουργίες τους, αλλά και brands και σχεδιαστών του εξωτερικού που είτε έχω ανακαλύψει σε concept και design stores από ταξίδια ή μέσα από το instagram μικρών και μεγάλων concept stores, museums shops και πολλές πλατφόρμες και περιοδικά design.

A Future Perfect

Ψάχνω, ως επί τω πλείστον, brands που δεν είναι απαραίτητα πολύ γνωστά, ανερχόμενους μικρούς σχεδιαστές και προϊόντα με ιδιαίτερη αισθητική και στυλ, άλλοτε πιο μίνιμαλ, γεωμετρικό, monochrome αλλά πολλές φορές και πιο fun και πολυχρωμο, πάντα όμως καλαίσθητο, με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και υλικών, με ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα ή μια ιστορία πίσω τους.

 

Τα αντικείμενα

Μια συλλογή pouches και tech cases με πολύ όμορφα prints, κάποια 3d printed βάζα, ρολόγια, κοσμήματα με βιοδιασπώμενο υλικό, κεραμικά με πολυτελή όψη και ακόμα πολυτελέστερη συσκευασία, ασυνήθιστα κηροπήγια, πολυμορφικά ρούχα, χειροποίητες κούκλες, καλλυντικά βασισμένα στη νευροψυχολογία και πολλά άλλα.

A Future Perfect


 

H αλήθεια είναι πως πολλά από τα αντικείμενα έχουν έντονο το art + design στοιχείο αλλά την ίδια στιγμή εξυπηρετούν κάποια χρήση, γεγονός που θεωρώ πως τα κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερα και θελκτικά για να τα αποκτήσει κανείς. Για παράδειγμα, κάτι που μοιάζει με διακοσμητικό στοιχείο ή γλυπτό μπορεί να είναι βάζο / κασπό/ κεροστάτης / καρτοθήκη, φωτιστικό κλπ.

A Future Perfect

 

Το "τέλειο" μέλλον

Είναι αρκετά μακριά από την τελειότητα για τον δημιουργό που δραστηριοποιείται εδώ, δυστυχώς, καθώς οι συνθήκες μόνο τον δυσκολεύουν και τον αποτρέπουν. Εκεί, όμως που δε βοηθά το κράτος και οι συνθήκες επιχειρηματικότητας που δημιουργεί, μπορεί να βοηθήσει ο έλληνας καταναλωτής επιλέγοντας να στηρίξει τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και δημιουργούς, επιλέγοντας να ψωνίσει για το σπίτι του, την γκαρνταρόμπα του, τα δώρα του από τα μικρά καλόγουστα μαγαζιά που ξεπηδούν σε ολόκληρη τη χώρα αντί για τους διεθνείς κολοσσούς που κατακλύζουν την αγορά. Και όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε λιγότερο και πιο ποιοτικά παρά να στηρίζουμε την οικονομία του mass production και mass consumption που κρύβει πίσω της πολλά δεινά και στρεβλά θέματα.

 

Info

A Future Perfect & Friends, Πραξιτέλους 23, Αθήνα

www.afutureperfect.gr

fb/instagram: afutureperfectandfriends

Φωτογραφίες χώρου: Βασιλική Κοτζιά

Ιούλιος 2018

>