Οι πρίγκιπες William, Harry και η Kate Middleton καλούν την τοπική κοινότητα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία
Κι ενώ πληθαίνουν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης των celebrities για το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε το Λονδίνο- την πυρκαγιά στο Grenfell Tower- η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να στηρίξει τα θύματα με τον πιο άμεσο και έμπρακτο τρόπο.
Ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton αλλά και ο πρίγκιπας Harry έκαναν μια δωρεά στην έκτακτη πρωτοβουλία που διοργάνωσε η εφημερίδα Evening Standard, η οποία μέχρι σήμερα το πρωί είχε συγκεντρώσει περί τις 300.000 λίρες.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένα με την άμεση ανταπόκριση της Evening Standard και θεώρησαν αυτονόητο το να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα της πυρκαγιάς που συνέβη στην περιοχή τους.
Με τη σειρά της, η βασίλισσα Ελισάβετ σε επίσημη ανακοίνωσή της το πρωί δήλωσε: "Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι για τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους αλλά και στους τόσους ανθρώπους που είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο".
Η βασίλισσα αναφέρθηκε επίσης στο έργο της πυροσβεστικής και των δυνάμεων που πρόσφεραν την άμεση βοήθειά τους αλλά και στην "απίστευτη γενναιοδωρία των εθελοντών της κοινότητας".
Μέχρι στιγμής, τα θύματα της πυρκαγιάς ανέρχονται στα 17 αλλά ο αριθμός αναμένεται να ανέβει καθώς οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι υπάρχουν μικρές πιθανότητες να έχουν επιζήσει όσοι δεν ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια. Από την άλλη, πάνω από 1 εκατομμύριο έχει ήδη συγκεντρωθεί από φιλανθρωπικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες και το ποσό αυξάνεται διαρκώς.




