Πού θα φας μεσημεριανή “κουζίνα της μαμάς” με την υπογραφή των μεγαλύτερων σεφ
Η επιστροφή στις ρίζες, στις ελληνικές γεύσεις, στην αστική ελληνική κουζίνα και στα ελληνικά προϊόντα είναι ίσως η πλέον ισχυρή τάση αυτή τη στιγμή στο χώρο του food. Aπόδειξη πως παραδοσιακά πιάτα, όπως ο κόκορας με χυλοπίτες γιουβέτσι, βγαίνουν πλέον μεσημέρι από την κουζίνα των πιο καταξιωμένων Ελλήνων chef. Φανταζόσουν ποτέ πως θα μπορούσες να φας Τετάρτη μεσημέρι Χουνκιάρ Μπεγιεντί δια χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου στο Tudor Hall;
>Tudor Hall
Το πανέμορφο εστιατόριο του King George με το ονειρεμένο art de la table και τη million dollar view σε Ακρόπολη και Καλλιμάρμαρο δηλώνει απερίφραστα την επιθυμία του για “επιστροφή στην αστική ελληνική κουζίνα” με τον εξαιρετικό και πολυβραβευμένο executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου να ξυπνά μέσα από τα πιάτα του τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Έτσι, στον 7ο όροφο του King George κάθε μεσημέρι είναι Κυριακή Μεσημέρι, αφού μοσχαρίσια μάγουλα Χουνκιάρ Μπεγιεντί, μπιτόκ α λα ρους, μακαρόνια με κιμά και πράσα, ψαρόσουπα, χοιρινά παϊδάκια κλείνουν πονηρά το μάτι σε όλους τους λάτρεις των αυθεντικών γεύσεων. Οι συνταγές του chef, με εμφανείς τις επιρροές από Ανατολή και Δύση πρωτοπορούν για άλλη μία φορά με σκοπό την έναρξη ενός νέου κύματος στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
www.kinggeorgepalace.com

>Αλάτσι
Στο ίδιο μεσημεριανό “σπιτικό” κλίμα και το φέτος ακόμη πιο εξαιρετικό εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο νέος chef Περικλής Κοσκινάς -για του οποίου τη μεταγραφή μεγάλος ντόρος είχε γίνει στους κύκλους των foodies και δικαίως- μπαίνει στην κουζίνα από νωρίς και ετοιμάζει αυθεντικά πιάτα που μπορεί να μας έχουν λείψει πολύ και να τα έχουμε λαχταρίσει βαθιά. Έτσι, φέτος καθημερινά από τη μία το μεσημέρι, εκτός από το a la carte μενού, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία και αναζητάμε "γιακάδες" ροφού στη σχάρα, χοιρινό κότσι από μαύρο χοίρο, στήρα γιουβέτσι, συκώτι μοσχαρίσιο, κεφάλι από ροφό, παϊδάκια, λιγδοπούλες, συκώτι σφυρίδας σασίμι, κεφάλι απο σφυρίδα γιουβέτσι, ροφό πλακί, ρίζες από σπανάκι αχνιστές, γουρουνόπουλο γάλακτος, αγγιναράκια, ασκόλυμπρους, λιανολιές. Και το καλύτερο; Αν έχουμε πραγματικά πεθυμήσει ένα πιάτο, μπορούμε να το παραγγείλουμε για την επόμενη μέρα και ο ταλαντούχος chef θα κάνει το θαύμα του. Εσύ πόσο καιρό έχεις να φας ατζέμ πιλάφι;
www.alatsi.gr, τηλ. 210 7210501

Σχετικά θέματα:
Τα top 10+1 στέκια για ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα
The Burger Project
Τα 8 καλύτερα brunch της Αθήνας