Ο Michel del Burgo, ένας εκ των κορυφαίων Γάλλων chef με 3 αστέρια Michelin στις βαλίτσες του, έρχεται στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην κουζίνα της Σπονδής. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί.<br />
Η νέα σεζόν προδιαγράφεται ακόμη πιο λαμπερή για το κορυφαίο εστιατόριο της χώρας μας -και το μόνο στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin να κοσμούν τον τοίχο του-, αφού η νέα αυτή συνεργασία ανεβάζει τη Σπονδή ακόμη πιο ψηλά. Ο Michel del Burgo -σεφ του L’ Atelier de Joel Robuchon στο Hong Kong μέχρι το 2012, που επί των ημερών του απέσπασε 3 αστέρια Michelin και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο- είναι γνωστός για την υψηλή τεχνική του, τη φινέτσα της κουζίνας του και τη «μεσογειακή» του ματιά στη γαλλική κουζίνα, ενώ έχει στη μακρά και λαμπερή σταδιοδρομία του βρεθεί δίπλα και στα τρία ονόματα-σταθμούς της γαλλικής κουζίνας, τον Alain Ducasse, το Joel Robuchon και το Michel Guerard.
Η νέα αυτή συνεργασία, η οποία στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες νωρίτερα με incognito ταξίδια του διάσημου σεφ στη χώρα μας, προκειμένου να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει τα νέα του πιάτα ως executive chef μαζί με τον ταλαντούχο chef de cuisine Άγγελο Λάντο και τον επίσης chef de cuisine William Mahi, αναμένεται, όχι μόνο να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, αλλά και να συντελέσει στη διεκδίκηση του πολυπόθητου τρίτου αστεριού Michelin για τη Σπονδή. Όμως ο Michel del Burgo είναι μόνο το ένα από τα δύο μεγάλα αστέρια που φέρνει ο όμιλος Τραστέλη, αφού παράλληλα η Σπονδή ξεκινά και μια στενή συνεργασία με το διάσημο Γάλλο φυσικό και χημικό Herve This, τον πατέρα και εμπνευστή της μοριακής κουζίνας. Μαζί, στους επόμενους μήνες, οι δύο τους θα αναπτύξουν ένα μοναδικό concept που αδιαμφισβήτητα θα συζητηθεί διεθνώς. Ένα είναι το σίγουρο, όλα τα βλέμματα αυτή τη σεζόν θα είναι στραμμένα στη Σπονδή.
Φωτογράφος: Alexandros Karavaselas
Σχετικά θέματα:
Γεύσεις α λα γαλλικά
Cooking Project
Food trend: Μαμαδίστικο gourmet