September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Γεύσεις α λα γαλλικά

Γεύσεις α λα γαλλικά

Ένα εμφανές γαλλικό άρωμα διαπνέει αυτήν την περίοδο την πόλη με νέες αφίξεις, αλλά και παλαιότερες δοκιμασμένες αξίες, να το επιβεβαιώνουν. Δοκιμάσαμε και επιλέξαμε τα καλύτερα spots στην Αθήνα για να πάρεις γεύση από Γαλλία<br />



Σχετικά θέματα:

Top 5: Βιβλία μαγειρικής
Food trend: Μαμαδίστικο gourmet

Tasty Guide: Asia Now!

taste of france - default & body


Η γαλλική κουζίνα υπήρξε ανέκαθεν σημείο αναφοράς και μέτρο σύγκρισης για το επίπεδο της γευστικής εν-συναίσθησης ενός λαού. Σήμερα η Αθήνα δείχνει να αγαπά τη french cuisine όλο και περισσότερο, αφού τα μεν κλασσικά spots παραμένουν και αποκτούν διαρκώς και νέους οπαδούς, τα δε νέα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Vive La France!

Γεύσεις α λα γαλλικά

F+W by Olivier Campanha

Το εξαιρετικά πρόσφατο project του ταλαντούχου Γάλλου Chef Olivier Campanha και του γνωστού sommelier Γιάννη Μακρή έχει καταφέρει ήδη -μέσα στους ελάχιστους μήνες λειτουργίας του- να κάνει μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομά του, και όχι άδικα. Γαλλική κουζίνα στα καλύτερά της με το τόσο όσο πρέπει ζουμερό Cote de boeuf να κλέβει την παράσταση. Η λίστα κρασιών παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον, γεγονός λογικό με τον Γιάννη Μακρή πίσω από το τιμόνι, και τα γλυκά του μπορούν να αποτελέσουν και από μόνα τους επιχείρημα για να το επισκεφτείς. Εξαιρετική ευκαιρία να το επισκεφτεί κανείς είναι οι βραδιές food & wine pairing, που διοργανώνονται ορισμένες φορές. (Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, 2107211146)

σπονδή

Σπονδή

Τι μπορεί να πει κανείς για τη Σπονδή, το εστιατόριο-ορόσημο για την υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα και το μόνο στη χώρα μας που στολίζει τον τοίχο του με 2 αστέρια Michelin; Με τον Άγγελο Λάντο να μετρά πλέον περισσότερα από δύο χρόνια στην ηγεσία της κουζίνας της – ο Arnaud Bignon έχει αποχωρήσει από το 2012-, η Σπονδή είναι η επιτομή της εκλεπτυσμένης γαλλικής κουζίνας, χωρίς συμβιβασμούς και ατοπήματα. Άλλωστε πόσο πιο γαλλική κουζίνα μπορεί να υπάρξει από Βατραχοπόδαρα με κρούστα από φιστίκι; Τα γλυκά του Γιώργου Πλατινού είναι εμπειρία ζωής. (Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 2107520658 )

L' Abreuvoir

L' Abreuvoir

Μία γαλλική ιστορία που στο χρόνο καλά κρατεί, αφού από τη δεκαετία του '60 που πρωτοάνοιξε τις πρεστιζάτες πόρτες του μέχρι σήμερα -που στο τιμόνι του εστιατορίου βρίσκονται τα παιδιά του ιδρυτή του Αλέξη Κότση- η σάλα του αποτελεί σημείο συνάντησης των λάτρεων της σοφιστικέ γαλλικής κουζίνας, των φίλων του καλού κρασιού, αλλά και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Σαλιγκάρια Βουργουνδίας, ταρτάρ, αντρεκότ, μπιντόκ α λα ρους και άλλα εξαιρετικά πιάτα σε άπταιστη γαλλική. (Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 210 7229106, www.abreuvoir.gr)

Chez Lucien

Chez Lucien

Μικρό και ζεστό, ελαφρώς μποέμ, εξαιρετικά κοινωνικό -αφού τα δύο μεγάλα τραπέζια στο εσωτερικό αναγκαστικά σε καθιστούν συνδαιτυμόνα με το ζευγάρι ή την παρέα που κάθεται δίπλα-, “no reservation” πολιτική και λογικές τιμές κάνουν αυτό το λιλιπούτειο γαλλικό alternative bistro αγαπημένο spot ηθοποιών, ανθρώπων της Τέχνης, δημοσιογράφων αλλά και απλά φίλων των έντιμων γαλλικών γεύσεων.
(Τρώων 32, Άνω Πετράλωνα, 210 3464236, Chez Lucien)

Bistrot le Mignon

Bistrot le Mignon

Χώρος μικρός και με αέρα Παρισιού, κλασσική γαλλική κουζίνα, καλές πρώτες ύλες και όμορφη διακόσμηση σε προδιαθέτουν θετικά για ένα μαγαζί πολύ νέο -εκεί στεγαζόταν μέχρι σχετικά πρόσφατα η “Αλεπού”-, αλλά πολλά υποσχόμενο. Κρεμμυδόσουπα, φουαγκρά σε ζεστή και κρύα version, ταρτάρ και όχι μόνο σερβίρονται στα μαρμάρινα τραπεζάκια και εμείς τα απολαμβάνουμε καθισμένοι αναπαυτικά στους δερμάτινους καναπέδες. Ο χρόνος θα δείξει, πάντως μέχρι στιγμής οι κριτικές δικαιώνουν το νέο εγχείρημα και εμείς ταξιδεύουμε νοερά μέχρι την Πόλη του Φωτός.
(Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, 210 7242717, Bistrot le Mignon στο Κολωνάκι)

Γεύσεις α λα γαλλικά

Paul

Ρετρό διάθεση, παλιακά πλακάκια, δοκάρια στο ταβάνι, urban λεπτομέρειες και άρωμα φρεσκοφουρνισμένης γαλλικής μπαγκέτας. Το Paul στη Γαλλία μετρά πάνω από 300 καταστήματα και διεθνώς άνω των 100, γεγονός που αποδεικνύει πως στη γεύση το γαλλικό flair έχει παντού επιτυχία. Ένας παριζιάνικος, λοιπόν, φούρνος με μερικά τραπεζάκια και κάποιες από τις πιο λαχταριστές τάρτες, κις και λοιπές γαλλικές λιχουδιές που μπορείς να δοκιμάσεις. Το take away είναι πιο σύνηθες, καθώς σάντουιτς, μπριός και κάθε είδους φουρνιστό γλυκό σου ανοίγει την όρεξη για ένα ακόμη. Εντυπωσιακό το γεγονός πως κάθε μέρα φουρνίζουν 32 διαφορετικούς τύπους γαλλικό ψωμί. (Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 210 3632352, Paul Greece)

Loukumami

Loukumami

Το επίσης πολύ καινούριο, αλλά και πολύ ωραίο, Loukumami δεν είναι γαλλικό εστιατόριο ούτε γαλλικό bistrot, προσφέρει όμως μία από τις πιο αυθεντικές γαλλικές γλυκιές λιχουδιές στην πιο απολαυστική εκδοχή της. Ο λόγος για τα αφράτα γαλλικά beignet, που συνδυάζονται με μία μεγάλη ποικιλία από φρέσκιες σπιτικές κρέμες, ζεστά σπιτικά dip σοκολάτας, γλυκά του κουταλιού, ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους στο χέρι, τραγανές πέρλες Caramelia και ό, τι άλλο βάζει ο νους μας και λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα. Αν τύχει να βρεθείς εκεί μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το «Signature» ρόφημα σοκολάτας by Loukumami: τρία διαφορετικά είδη γνήσιας λιωμένης σοκολάτας Valhrona σε συνδυασμό με ελληνικό μέλι, κανέλα, βανίλια και απαλές νότες μπαχαρικών. (Πανεπιστημίου 44, Αθήνα, 210 3389733, Loukumami)

BEST OF NETWORK