Η Αθήνα χωράει όλες τις κουζίνες του κόσμου
Μαγαζιά που δεν μετρούν πάνω από λίγους μήνες λειτουργίας αλλά έχουν καταφέρει ήδη να αποκτήσουν πιστό κοινό και να δημιουργήσουν buzz στα social media. Αυτά είναι τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό και κάτι μας λέει ότι κάποιο από τα παρακάτω θα γίνει και το δικό σου.

.jpg?maxwidth=800)
Ceviche από ψάρι ημέρας με λάιμ, τσίλι, κόλιανδρο, φύκια, γκρέιπφρουτ και αφράλα από τα Κύθηρα, παντζάρια με χαρούπι, χειροποίητο λαζάνι σε καπνιστό κονσομέ αρνιού, γλυκάδια μαύρου σκόρδου και μπεσαμέλ και κόκορας κρασάτος με τραχανά και παλαιωμένη γραβιέρα είναι μερικά μόνο από τα highlight πιάτα του μενού, χωρίς να λείπουν οι εκπλήξεις της ημέρας. (Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ.210 7224737, Δευτέρα κλειστά)
PigOut
PigOut


Συνέχεια στη σελίδα 2
Bacoa

Στο πρώην “Πρυτανείο” στην πλατεία Κεφαλαρίου άνοιξε ένα μαγαζί – ωδή στο κρέας. Ο Σωτήρης Τσόπελας αποφάσισε να αφήσει τη δεύτερη πατρίδα του, τη Βενεζουέλα, και να μυήσει τους Αθηναίους στη λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Από την άριστη εξυπηρέτηση μέχρι τις μερίδες των πιάτων και τη γεύση, στο Bacoa τα βρίσκεις όλα στον υπερθετικό βαθμό. Θέλοντας και μη, η προσοχή μας στρέφεται κατευθείαν στο κρέας, με την πικάνια, τις βραζιλιάνικες σούβλες και τις ιδιαίτερες κοπές, όπως το kobe beef steak να πρωτοστατούν σε τιμές ανάλογες με την ποιότητα. Στα highlight του καταλόγου τα δροσιστικά μεν αλλά εκρηκτικά δε cocktails. (Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά, τηλ. 210 8010999)

Nolan

Sushimou

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος έστησε ένα sushi bar που (επιτέλους) εμμένει στις καθαρές γεύσεις και την αυθεντικότητα, αγαπάει την ποιότητα και δεν επαναπαύεται παρά τις ολοένα και αυκανόμενες θετικές κριτικές που λαμβάνει. Με πολυετή θητεία στο Τόκυο, ο σεφ έχει εξειδικευτεί, όπως λέει και ο ίδιος “στη λαϊκή αλλά και υψηλή τέχνη του σούσι”, γεγονός που τον ώθησε να ανοίξει το δικό του προσιτό σουσάδικο. Ο χαμογελαστός Αντώνης προετοιμάζει τα πάντα μπροστά σου, όσο εσύ απολαμβάνεις το matcha tea σου, σου προτείνει και σε συμβουλεύει, προωθώντας έτσι έναν συνεχή διάλογο γύρω από το φαγητό. (Σκούφου 6, Πλάκα, τηλ. 21 1407 8457)
Ramino
Τη δημιουργία των συνταγών του μενού έχει αναλάβει ο chef Χαράλαμπος Κουντούρης, ενώ τα ηνία στην κουζίνα κρατάει ο chef de cuisine Χρήστος Γιατράκος. (Α. Μεταξά 34, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944430)