September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη

Η Αθήνα χωράει όλες τις κουζίνες του κόσμου



Μαγαζιά που δεν μετρούν πάνω από λίγους μήνες λειτουργίας αλλά έχουν καταφέρει ήδη να αποκτήσουν πιστό κοινό και να δημιουργήσουν buzz στα social media. Αυτά είναι τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό και κάτι μας λέει ότι κάποιο από τα παρακάτω θα γίνει και το δικό σου.

Simul

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 1

Ο σεφ Νίκος Θωμάς ηγείται μίας κουζίνας που πορεύεται με βάση την εποχικότητα και τις εκλεκτές ελληνικές γεύσεις στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους. Το gastronomic situ Simul προσδιορίζεται μέσα από την τέχνη της μαγειρικής με διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα με την εποχή και τη στιγμή που μαγειρεύονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία κουζίνα που δεν σταματά να μας εκπλήσσει και που ενισχύει μία διαλογική σχέση με τις γεύσεις. 

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 2

Ceviche από ψάρι ημέρας με λάιμ, τσίλι, κόλιανδρο, φύκια, γκρέιπφρουτ και αφράλα από τα Κύθηρα, παντζάρια με χαρούπι, χειροποίητο λαζάνι σε καπνιστό κονσομέ αρνιού, γλυκάδια μαύρου σκόρδου και μπεσαμέλ και κόκορας κρασάτος με τραχανά και παλαιωμένη γραβιέρα είναι μερικά μόνο από τα highlight πιάτα του μενού, χωρίς να λείπουν οι εκπλήξεις της ημέρας. (Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ.210 7224737, Δευτέρα κλειστά)

PigOut

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 3

Το επόμενο project της ομάδας του “Recipe” ονομάζεται PigOut και βρήκε το σπίτι του στο πρώην “Casa”. Το νεοκλασικό έχει μεταμορφωθεί σε έναν μοντέρνο, αρκετά αφαιρετικό χώρο, και συνδυάζει καφέ, φαγητό και ποτό ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας. Το μενού δεν υποκύπτει σε υπερβολές, βγάζοντάς σε έτσι από διλήμματα και δίνοντάς σου την ευκαιρία να φας ένα νόστιμο burger και να συνεχίσεις με ενδιαφέροντα cocktail. (Αγ. Δημητρίου 13, τηλ. 210 808 8866) 

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 4

Συνέχεια στη σελίδα 2




Bacoa

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 5

Στο πρώην “Πρυτανείο” στην πλατεία Κεφαλαρίου άνοιξε ένα μαγαζί – ωδή στο κρέας. Ο Σωτήρης Τσόπελας αποφάσισε να αφήσει τη δεύτερη πατρίδα του, τη Βενεζουέλα, και να μυήσει τους Αθηναίους στη λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Από την άριστη εξυπηρέτηση μέχρι τις μερίδες των πιάτων και τη γεύση, στο Bacoa τα βρίσκεις όλα στον υπερθετικό βαθμό. Θέλοντας και μη, η προσοχή μας στρέφεται κατευθείαν στο κρέας, με την πικάνια, τις βραζιλιάνικες σούβλες και τις ιδιαίτερες κοπές, όπως το kobe beef steak να πρωτοστατούν σε τιμές ανάλογες με την ποιότητα. Στα highlight του καταλόγου τα δροσιστικά μεν αλλά εκρηκτικά δε cocktails. (Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά, τηλ. 210 8010999)

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 6

Nolan

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 7

Μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά, ο Κωνσταντίνος Πισσιώτης και ο ελληνο-ιάπωνας σεφ Σωτήρης Κοντιζάς κατάφεραν να συμπτύξουν με επιτυχία ελληνικές και ασιατικές γεύσεις.
 Η επιμελώς ασαφλης φιλοσοφία του μαγαζιού ευνοεί τον πειραματισμό και την “τρέλα” στην κουζίνα, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Το Nolan κατάφερε να αναγάγει κάθε πιάτο του μενού σε highligh, διχάζοντας – με την καλή έννοια - τις παρέες και δίνοντας στον καθένα το δικό του αγαπημένο. Το δικό μας είναι με διαφορά το NFC (Nolan Fried Chicken). (Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ. 210 3243545)

Sushimou

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 8

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος έστησε ένα sushi bar που (επιτέλους) εμμένει στις καθαρές γεύσεις και την αυθεντικότητα, αγαπάει την ποιότητα και δεν επαναπαύεται παρά τις ολοένα και αυκανόμενες θετικές κριτικές που λαμβάνει. Με πολυετή θητεία στο Τόκυο, ο σεφ έχει εξειδικευτεί, όπως λέει και ο ίδιος “στη λαϊκή αλλά και υψηλή τέχνη του σούσι”, γεγονός που τον ώθησε να ανοίξει το δικό του προσιτό σουσάδικο. Ο χαμογελαστός Αντώνης προετοιμάζει τα πάντα μπροστά σου, όσο εσύ απολαμβάνεις το matcha tea σου, σου προτείνει και σε συμβουλεύει, προωθώντας έτσι έναν συνεχή διάλογο γύρω από το φαγητό. (Σκούφου 6, Πλάκα, τηλ. 21 1407 8457)

Ramino

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 9

Κλασικές (και όχι μόνο) ιταλικές συνταγές παντρεύονται με αυθεντικά ιταλικά προϊόντα σε έναν παρεϊστικο και ζεστό χώρο, που το όνομά του σημαίνει μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος, αλλά είναι επίσης και το παιχνίδι τράπουλας ράμι. Η ζεστασιά από τις αποχρώσεις της σκουριάς και των καφεκόκκινων τούβλων, καθώς επίσης οι αντανακλάσεις του φυσικού χαλκού, προσδίδουν λεπτές νότες πολυτέλειας σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τον αέρα των νεοϋορκέζικων και των βιεννέζικων μπιστρό. 

Τα νέα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην πόλη - εικόνα 10

Τη δημιουργία των συνταγών του μενού έχει αναλάβει ο chef Χαράλαμπος Κουντούρης, ενώ τα ηνία στην κουζίνα κρατάει ο chef de cuisine Χρήστος Γιατράκος. (Α. Μεταξά 34, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944430)

BEST OF NETWORK