Μία τάση στο φαγητό που προτείνουν και οι διατροφολόγοι
Όπως ακριβώς συμβαίνει στη διακόσμηση, τα ρούχα και το lifestyle, έτσι και στο φαγητό οι τάσεις έρχονται και φεύγουν. Είδαμε την άνοδο και την πτώση του kale, του coconut oil και του κουρκουμά και η λίστα και συνεχίζεται με πολλά food trends τα οποία πέρασαν από τα media και τις κουζίνες μας. Ευτυχώς όμως μπορούμε να διακρίνουμε ποια food trends μπορούν να εδραιωθούν και δεν είναι απλά μία περαστική μόδα. Συνήθως, είναι αυτά που θεωρούνται θρεπτικά, αειφόρα και φυσικά νόστιμα.
Η νέα τάση στο φαγητό, λοιπόν, που τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, φαίνεται να έχει και τις "ευλογίες" των διατροφολόγων. Η χρήση λαχανικών και φρούτων ως σιτηρά αποτελεί το καινούργιο food trend που μόνο θετικά έχει να δώσει στη διατροφή μας. "Αυτή η τάση προσφέρει αμέτρητα οφέλη στην υγεία μας, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες" τονίζει η Jennifer Glockner, διαιτολόγος και διατροφολόγος.
Θέλοντας, λοιπόν, να ακολουθήσουν την εν λόγω τάση, οι chef και οι διατροφολόγοι έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημιουργικοί όσον αφορά στη χρήση των φρούτων και λαχανικών προκειμένου να αντικαταστήσουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά. "Αντί να μαγειρέψεις μία κλασική μακαρονάδα, μπορείς να φτιάξεις νόστιμες εναλλακτικές εκδοχές ζυμαρικών με καρότο, κολοκυθάκι και μπρόκολο, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer" προσθέτει η ειδικός.
Πέρα από τους μάγειρες όμως, στην ίδια λογική βρίσκονται και οι εταιρίες, όπως η Impossible Foods, "που αποστολή τους είναι να αλλάξουν το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων … δημιουργώντας νόστιμα κρέατα, ψαρικά και γαλακτοκομικά φυτικής προέλευσης" όπως αναφέρουν σε Δελτίο Τύπου. Το χορτοφαγικό Impossible Burger τους έχει γίνει ήδη άκρως δημοφιλές στη Νέα Υόρκη και στόχος τους είναι να αποτελεί σήμα κατατεθέν της αμερικάνικης κουζίνας. Θέλεις να πάρεις μία γεύση από το trend; Δοκίμασε τα courgetti.