top article

Τα ζυμαρικά αποτελούν το ιδανικό comfort φαγητό μαζί με μία καλή ταινία και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τις ημέρες που #menoumespiti εκμεταλλεύσου τον χρόνο σου και δοκίμασε κλασικές αγαπημένες συνταγές που θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία λαχταριστή καρμπονάρα με αυγό και ψιλοκομμένη πανσέτα;

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

150 γραμμάρια ψιλοκομμένη πανσέτα

5-6 σκελίδες σκόρδου κομμένες

1/2 του φλιτζανιού λευκό κρασί ξηρό

3 μεγάλοι κρόκοι αυγού

αλάτι

πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια λινγκουίνι ή ταλιατέλες

τριμμένο πεκορίνο και Parmigiano - Reggiano

1/2 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος 

 

Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα μακαρόνια για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μόλις βράσουν σούρωσέ τα και κράτησε 1/2 του φλιτζανιού από το βρασμένο νερό*. 

2. Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε την πανσέτα μαζί με το σκόρδο και λίγο πιπέρι. Σωτάρισέ τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Πρόσθεσε λίγο κρασί και μείωσε τη φωτιά στο χαμηλό.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τους κρόκους αυγών μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το βραστό νερό και ανακάτεψε. 

4. Όση ώρα έχεις το τηγάνι με την πανσέτα στη φωτιά ρίξε μέσα τα μακαρόνια και αφού έχουν ζεσταθεί πρόσθεσε τους κρόκους μαζί με το τριμμένο τυρί.

5. Ολοκλήρωσε με αλάτι και πιπέρι. 

*Για extra κρεμμώδη υφή στα μακαρόνια πρόσθεσε λίγο ακόμη από το βρασμένο νερό. 

Καλή απόλαυση!

Ιούλιος 2018

>