top article

Αν υπάρχει ένα φαγητό που μας θυμίζει εκείνα τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια μετά τις βουτιές στην θάλασσα τότε αυτό είναι σίγουρα μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα. Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού να μην σου επιτρέπουν να καταναλώνεις τα ίδια φαγητά με τον χειμώνα, τα ζυμαρικά όμως μπορούν με τα κατάλληλα υλικά να μεταμορφωθούν στο απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο.

Χρησιμοποίησε λαχανικά εποχής όπως κολοκυθάκια, αβοκάντο, ντοματίνια και πιπεριές μαζί με γευστικά τυριά όπως φέτα και παρμεζάνα και δημιούργησε μεσογειακά πιάτα μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ακολουθούν παρακάτω 4 συνταγές με ζυμαρικά για να φτιάξεις φέτος το καλοκαίρι!

4 συνταγές με ζυμαρικά για τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Κρύα ζυμαρικά με πέστο, φράουλα και αβοκάντο

Υλικά για το dressing πέστο - αβοκάντο

1/2 του φλιτζανιού μπρόκολο

1 μικρό αβοκάντο καθαρισμένο

1 φλιτζάνι φρέσκου βασιλικού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

χυμός από 1/2 λεμόνι

1/4 του φλιτζανιού φέτα σε κυβάκια

​αλάτι

Υλικά για την σαλάτα ζυμαρικών

500 gr μακαρόνια

2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

1 φλιτζάνι μοτσαρέλα

2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες

1 φλιτζάνι ντοματίνια τσέρι

1 χούφτα φρέσκος βασιλικός

Οδηγίες

Για τo dressing πέστο

1. Βράσε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σε ένα μπλέντερ το μπρόκολο μαζί με το αβοκάντο, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και μία πρέζα αλατιού.

2. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί (αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο για να αραιώσει). Στη συνέχεια πρόσθεσε την φέτα και ανακάτεψε ξανά. Τέλος, δοκίμασε την σάλτσα και αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο αλάτι. 

Για την σαλάτα ζυμαρικών

1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα μακαρόνια (για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στην συσκευασία) ή μέχρι να γίνουν al dente. 

2. Αφού βράσουν πρόσθεσε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, ρίξε από πάνω το dressing πέστο - αβοκάντο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το μπαλσάμικο, την μοτσαρέλα, τις φράουλες, τις ντομάτες και τον βασιλικό και ανακάτεψε. Σέρβιρέ το κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Ζυμαρικά από κολοκύθι με γιαούρτι και κόκκινες πιπεριές

pasta

Υλικά

(για τα noodles)

4 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε λωρίδες

αλάτι

(για το dressing)

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1/4 κόκκινες πιπεριές

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο

1/2 του φλιτζανιού φέτα

αλάτι

πιπέρι

φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

1. Αλάτισε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια άφησέ τα να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι για περίπου 20 με 30 λεπτά (μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά). 

2. Όσο τα κολοκυθάκια στραγγίζουν ετοίμασε την σάλτσα ρίχνοντας όλα τα συστατικά μέσα στο μπλέντερ. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

3. Μόλις τα κολοκυθάκια στραγγίξουν βράσε τα σε υψηλή φωτιά για περίπου 5 με 6 λεπτά. Ρίξε από πάνω την σάλτσα και ανακάτεψε μέχρι να δέσει με τα noodles.

4. Τέλος, γαρνίρισε με βασιλικό και φέτα και είναι έτοιμα!

 

Πέννες με κόκκινα & πράσινα ντοματίνια

pasta

Υλικά

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο κομμένο

6 μεσαίες ντομάτες πράσινες κομμένες στην μέση

1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό (για το γαρνίρισμα)

1 καρότο (κομμένο στα τέσσερα)

τριμμένη παρμεζάνα

500gr πέννες

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

κόκκινο & μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τυρί ρικότα

1 φλιτζάνι ντοματάκια τσέρι

Οδηγίες

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για περίπου με 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Έπειτα πρόσθεσε τις ντομάτες, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και τα καρότα. Βράσε για 30 με 40 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει και πρόσθεσε αλάτι. 

2. Παράλληλα με την σάλτσα, βράσε τις πέννες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για όσο αναγράφεται στην συσκευασία. Κράτησε 1/2 φλιτζάνι από το νερό και σούρωσε τα μακαρόνια. 

3. Μόλις η σάλτσα δέσει αφαίρεσε τις σκελίδες σκόρδου και τα καρότα. Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με την ρικότα, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ρίξε από πάνω την σάλτσα. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.

4. Τέλος, χώρισε τις πέννες σε μικρά μπολ προσθέτοντας από πάνω ρικότα, μαύρο πιπέρι, ντοματίνια και βασιλικό.

 

Βίδες με πέστο φιστικιού και σπαράγγια

pasta

Υλικά

500gr ζυμαρικά βίδες 

2 με 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα σπαράγγια

2 χούφτες φρέσκια ρόκα

1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια και κομμένη

πέστο φιστικιού

Οδηγίες 

1. Βράσε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για όσο αναγράφεται στην συσκευασία και στη συνέχεια στράγγιξέ τα. 

2. Καθάρισε τα σπαράγγια από τα σκληρά μέρη και βράσε για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στράγγιξέ τα και ρίξε τα σε παγωμένο νερό ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους. Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε τα σπαράγγια για τρία λεπτά (μέχρι να είναι τραγανά). Ρίξε αλάτι και πιπέρι.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τα ζυμαρικά μαζί με την ρόκα, τα σπαράγγια, την μοτσαρέλα και το πέστο, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε αμέσως.

Ιούλιος 2018

>