New season trends
Το Meerkat Cocktail Safari το αγαπήσαμε για την παιχνιδιάρικη διάθεσή του στο μπαρ. Έχοντας ως σύμβολό του τη σουρικάτα, αυτό σημαίνει άλλωστε και το όνομά του στα γαλλικά, το Meerkat μάς προσκαλεί σε ένα σαφάρι γεμάτο περιπέτεια, με ένα πιο πλούσιο brunch και ανανεωμένο bar food με επιλογές που συνδυάζονται με τα νέα cocktail του μαγαζιού.

Το μενού, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις αφρικανικές φυλές, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ταιριάζει και να συμπληρώνει γευστικά τα cocktail. Έχοντας ως βασική σκέψη την αμεσότητα στο bar food, η ομάδα του Meerkat δημιούργησε πιάτα που συνδυάζονται με τα γευστικά cocktail που προσφέρει, όπως για παράδειγμα το Kumu που πηγαίνει τέλεια με μία ωραία δροσερή σαλάτα από ποικιλίες μανιταριών ή το Βloody Mary που ταιριάζει με τις ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου.

Το αποτύπωμα της γαλλικής κουζίνας είναι ξεκάθαρο, αφού από το brunch δεν λείπει η Quiche Lorraine και η Salade Parisienne, το πλατό τυριών και αλλαντικών, η Terrine και το "Petite Fours” όπου μπορείς να επιλέξεις να βάλεις πάνω στο ψωμί σου νόστιμες επιλογές, όπως ratatouille με ζαμπόν ή τονοσαλάτα με γιαούρτι.

Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες στο σπίτι, ο chef Γιάννης Βαμβακούλας έχει τη συνταγή για μία πραγματικά γαλλική λιχουδιά:
Gallete de sarazin
Πρόκειται για κρέπες από φαγόπυρο που συνδυάζονται με ψητό χωριάτικο λουκάνικο, λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια και αρκετή μουστάρδα.
Για 10 κρέπες κρέπες θα χρειαστείς:
250 γραμμάρια αλεύρι φαγόπυρου
750ml νερό
4 κουταλιές ηλιέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνεις το λάδι και ανακατεύεις.
Προσθέτεις 400 ml νερό και ανακατεύεις με με δύναμη μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει στη συνέχεια ένας σφιχτός χυλός.
Προσθέτεις τα άλλα 200 ml και ανακατεύεις το ίδιο καλά. Μόλις "πιει" το υπόλοιπο νερό, ρίχνεις και τα άλλα 150 ml και συνεχίζεις να ανακατεύεις για να αποκτήσει ελαστικότητα το μείγμα.
Βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά απλώνεις λίγο βούτυρο με μία χαρτοπετσέτα και μαζεύεις το περισσευούμενο. Βγάζεις τον χυλό από το ψυγείο, ανακατεύεις ξανά και ρίχνεις μία γενναία δόση στο τηγάνι γυρνώντας το κυκλικά μέχρι να ανοίξει και να γίνει μία κρέπα.
Ψήνεις και από τις δύο μεριές.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια θα χρειαστείς 4 κρεμμύδια μεγάλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Τα κόβεις στη μέση σε φέτες ψιλές, τα σοτάρεις σε ένα τηγάνι, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να ψηθούν για μία ώρα ανακατεύοντας αρκετά μέχρι να καραμελώσουν.